Uutiset

Miehet

keskiviikko, 30 marraskuu 2016 06:39

”Muut maksavat menestyneille pelaajillemme enemmän!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin liigajoukkueen avainpelaajisa Juha Pirinen (vas.) lähtee Helsingin Jalkapalloklubiin ja Ville Saxman (oik.) Kuopion Palloseuraan. RoPSin liigajoukkueen avainpelaajisa Juha Pirinen (vas.) lähtee Helsingin Jalkapalloklubiin ja Ville Saxman (oik.) Kuopion Palloseuraan. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigajoukkue on kokenut viime aikoina merkittäviä menetyksiä. Ensin monivuotinen luottopelaaja Ville Saxman lähti Kuopion Palloseuraan jatkosopimusneuvotteluiden kariuduttua RoPSin kanssa. Varsinainen yllätys oli A-maajoukkueessakin esiintyneen 25-vuotiaan laitapuolustajan ja keskikentän laitepelaajan Juha Pirisen siirtyminen Helsingin Jalkapalloklubiin, vaikka miehellä oli kontrahti myös tulevasta kaudesta.

Vaihtokaupassa RoPS toki sai nuoren ja lupaavan keskuspuolustajan Leo Väisäsen. RoPSin kannattajat sosiaalisessa mediassa ja netin keskustelupalstoilla ovat olleet hämmentyneitä joukkueen tyhjentyessä kokeneista pelaajista. Moni viime kauden kokenut liigapelaaja ei ole vielä tehnyt jatkosopimusta.

– Kun pärjätään, pelaajien palkkapyynnöt nousevat. Muut seurat maksavat menestyneille pelaajillemme parempaa palkkaa kuin me. Heillä on kysyntää muualla, oli sopimus voimassa tai ei, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kertoo.

– Meidän palkat ovat olleet aina maltillisia, ja nyt lisäksi joudumme leikkaamaan pelaajabudjettia. Seuran ensi vuoden kuluja on karsittava, joten vaihtoehtoina ovat pelaajabudjetin leikkaus tai junioritoiminnan karsiminen. Junioritoimintaan me emme kajoa.

Pelaajabudjetin lasku ja pelaajien nousevat palkkapyynnöt on tietenkin mahdoton yhtälö.

– Me olisimme halunneet ehdottomasti pitää Ville Saxmanin, ja teimme hänelle mielestämme reilun tarjouksen. Ville kuitenkin sai omasta mielestään paremman tarjouksen KuPSista.

HJK on Nivan mukaan ollut Pirisen kintereillä jo useampaan otteeseen.

– Aki Riihilahti (HJK:n toimitusjohtaja) halusi hänet jo kesän siirtoikkunassa ja uudelleen heti kauden jälkeen. Nyt löysimme molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun. Me saamme lupaavan 19-vuotiaan Väisäsen ja HJK maksaa vaihtokaupassa väliä. Lisäksi kokeneen Pirisen palkka on nuoren Väisäsen tilipussia suurempi, Niva valottaa.

RoPSin vuosikokous pidetään keskiviikkona ja Niva lupaa kokouksessa laajempaa tietoa seuran taloustilanteesta.

– Ensi kaudelta meiltä puuttuvat europelit, mutta pahinta on pitkäaikaisen ”pääsponsorimme” bingon kannattavuuden täydellinen romahdus. Vielä viime vuonna bingo tuotti 150 000 euroa voittoa, nyt voidaan jäädä jopa nollaan, puheenjohtaja kertoo.

– Me emme voi haaveilla 3 500 katsojan yleisökeskiarvosta ensi kaudella, vaan pelaajabudjetti on laskettava menneen sesongin 1 800 mukaan, joka oli meille iso pettymys.

Päävalmentaja Juha Malinen suhtautuu tilanteeseen tyynesti, mutta ymmärtää suuren yleisön hämmennyksen.

– En minä tietenkään mielelläni luovu kokeneista pelaajista, ja olisin mielelläni pitänyt sekä Saxmanin että Pirisen. Nyt kuitenkin mennään näillä seuran piirtämillä askelmerkeillä. Minä olen töissä täällä ja teen töitä niissä raameissa, mitä seura asettaa.

– Ymmärrän sen, että ihmisillä on paljon kysymyksiä joukkueen nykytilasta. Tämä on tunnebisnestä. Tärkeintä kuitenkin on, että seura on olemassa nyt ja vielä toisetkin 65 vuotta, Malinen kertoo ja viittaa perinteikkään seuran perustamisvuoteen 1950.

Lähes kaikki vuoden 2015 hopeajoukkueen sankareista ovat jo vaihtaneet maisemaa tai heillä ei ole sopimusta RoPSin kanssa.

– Jäljellä taitaa olla vain ”Suke”, Malinen viittaa kapteeni Antti Okkoseen. Peräti kolme on päätynyt Klubiin, Pirisen lisäksi huipputoppari Obilor ja keskikenttätaituri Mosa Yaghoubi. – Täytyy tottua luopumisen tuskaan. Tietenkin toivoisin, että muutama pelaaja nykyisestä kokeneesta rungosta kuitenkin jatkaa.

Malinen uskoo edelleen vahvasti joukkueensa menestykseen tulevaisuudessakin.

– Me teemme käytettävissä olevilla voimavaroilla iskukykyisen joukkueen. Meillä on monen muun nuoren lisäksi mielenkiintoinen Sakari Tukiainen ja nyt viimeisimpänä Väisänen, joka on hämmästyttävän lahjakas. Leo Väisänen on A-maajoukkueen ja Tukholman AIK:n topparin Sauli Väisäsen pikkuveli.

– RoPS harppasi nopeasti hissijoukkueesta top-6 ryhmäksi, mutta emme ole siihen rooliin vielä kokonaisuudessaan valmiita, Malinen kertoo.

RoPS ei ole onnistunut pitämään avainpelaajia riveissään. RoPSin vuosikokous on keskiviikkona klo 19.00 seuran VIP-tiloissa.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 586 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi