ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 25 touko 2017 14:19

RoPS:lle arvokas työvoitto JJK Jyväskylästä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:lle arvokas työvoitto JJK Jyväskylästä Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura otti vahvan työvoiton Veikkausliigan kahdeksannen kierroksen ottelussa JJK Jyväskylästä. JJK taipui Keskuskentällä Emeka Ezen ja Ivan Tatomirovićin maaleilla 2-1 (1-0).

Hiukan petollisemmalla onnella ottelusta olisi saattanut tulla RoPS:lle huomattavastikin hankalampi. Peliä ei oltu pelattu minuuttiakaan, kun JJK:n Tomi Petrescu oli jo yksinään nokikkain RoPS:n maalivahti Antonio Regueron kanssa. Ehkä JJK:n alkukautta kuvaavasti Petrescun varma sijoitus lipui avopaikasta takatolpan väärälle puolelle.

Avausjaksolla JJK:n paine jäi ensimmäiseen minuuttiin. Loput ensimmäisestä puoliajasta oli sinipaitaisen isäntäjoukkue RoPS:n hallintaa.

Taitojensa lisäksi myös fyysisenä pelaajana kunnostautunut Emeka Eze ohjasi JJK:n Samu Niemisen sivummalle ja siirsi RoPS:n 1-0 johtoon 20. peliminuutilla. Parikymmentä minuuttia myöhemmin Ivan Tatomirovic oli oikea mies takatolpalla. Saku Ylätuvan kulmapotkusta serbipuolustaja puski RoPS:n jo ratkaisevan tuntuisesti 2-0 johtoon.

- Tavallaan tässä ottelussa positiivisinta oli, että meillä on edelleen 5-6 kaveria kokolailla käyttämättä, kertasi RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen päällimmäisiä tuntojaan.

- Nyt meidän porukka levenee pakostakin. Jos jossain vaiheessa tätä kautta pääsemme optimitilanteeseen, jolloin kaikki kaverit ovat mukana, niin silloin pystyisimme jopa pelin aikana vaihtamaan saman tyyppistä pelaajaa samalle pelipaikalle formin suuremmin kärsimättä.

Vielä eilisen ottelun toisella jaksolla tuulikin kääntyi JJK:n puolelle. Seinäjoelta Jyväskylässä lainassa oleva Elias Ahde yritti kerran ja sijoitti toisella kerralla JJK:n 2-1 -kavennuksen.

- Puolustimme hyvin paikkaa, mutta emme miestä. Vastustaja ei erityisemmin rynninyt pallolle eikä tilanne avautunut yllättäen, vaan meidän sijoittumiset oli virheellisiä, Malinen näki vieraiden maalin.

Ottelun loppua kohden JJK ei saanut aikaiseksi oletettua painetta. Viimeisen kymmenen minuutin aikana RoPS oli joukkueista se, joka kontrolloi ja oli lähempänä maalin tekoa.

- Tärkeintä tässä pelissä oli silti kolme pistettä. Tämä on nöyrän RoPS:n kausi, jolloin meidän on katsottava raa'asti myös pelkkiä pisteitä, Juha Malinen kertoi.

- Pelillisesti olisin silti odottanut, että meidän keskikenttä ja keskushyökkääjä olisivat pystyneet pitämään palloa enemmän. Tässä toistetaan meidän tämän kauden teemaa, jossa monella tulee nuoruuskin eteen. Osalla taas voi olla sairasteluistakin johtuvia kysymysmerkkejä taustalla. Silloin tulee helposti vääriä ratkaisuja ja ollaan nopeasti taas puolustuskannalla.

Veikkausliigaa etenee juuri nyt tiiviiseen tahtiin. RoPS:n seuraava kotiottelu on jo tulevana lauantaina Kuopion Palloseuraa vastaan. Valmennusjohdolla on jo valmiit suunnitelmat, mihin seuraavaksi aiotaan paneutua.

- Meidän laiturit on meidän rakas haaste, Malinen paljastaa.

- Meidän pitkän ajan haaste on, miten siltä osastolta saadaan talentin lisäksi nostettua esille myös se monipuolinen pelaajakuva, joka tarvittaessa pystyy varioimaan ja hädän hetkellä myös auttamaan joukkuetta. Se on asia, joka meidän valmentajien täytyy ymmärtää ja kohdistaa oikeanlainen huomio.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2415 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309