ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 25 touko 2017 17:04

Simo Roiha: Kolme pistettä on aina kolme pistettä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Simo Roiha: Kolme pistettä on aina kolme pistettä Kuva: Oona Sarajärvi

Alkukaudesta Simo Roiha raivasi jo tiensä RoPS:n avauskokoonpanoon, kunnes ennen Lahti-ottelua saatu tälli siirsi miehen hetkiseksi toipilasosastolle. Eilen JJK Jyväskylää vastaan Roiha pääsi jälleen ottamaan tuntumaa Veikkausliigan pelitempoon.

Roiha vaihdettiin kentälle JJK-ottelun loppuhetkillä Juha Malisen haluttua lisää pallovarmuutta. Viimeisen kymmenen minuutin aikana RoPS olikin joukkueista hallitsevampi, ja pystyi lopulta helpohkosti turvaamana voiton Napapiirille.

- Vaikka alun jälkeen teimme ottelusta itsellemme vaikeamman, niin kolme pistettä on aina kolme pistettä, Roiha korostaa.

- Osaltaan vaikeutta selittää se, että meillä on ollut paljon poissaolijoita. Tämä on ollut pelaajillekin raskasta aikaa, kun on joutunut pelaamaan totutusta poikkeavilla paikoilla.

- Mutta, vaikka helppoa ei ole ollutkaan, niin silti olemme napsineet mukavasti pisteitä ja sarjataulukossakin näyttää kohtalaisen hyvältä. Neljästä kotipelistä saldona on kolme voittoa, Roiha huomauttaa.

Roiha ansaitsi Super-Simo -lempinimensä ärhäkkäänä kärkimiehenä. Tällä kaudella Roiha on kuitenkin pelannut enimmäkseen laidassa. Samalla silmällä maalimies katseli myös JJK-ottelua.

- Mielestäni pelasimme ensimmäisen jakson oikein. Meidän laitapakit prässäsivät JJK:n laitamiehiä kuten pitikin, Roiha arvioi.

- Toisella jaksolla varmistelimme liikaa ja tiputimme omaa linjaa. Emme enää ottaneet yhtä rohkeasti JJK:n nousevia laitoja kiinni, joka toi ongelmia koko meidän laitapelaamiseen.

- Kun JJK:n nousevia laitoja ei saatu kiinni, meidän laitahyökkääjätkin valuivat puolustuslinjalle saakka, josta taas on pitkä matka lähteä hyökkäämään. Pelistä puuttui syvyys, tällä kaudella jo maalitilinsä avannut hyökkääjä kertoo.

Joukkueen jatkon suhteen Roiha on luottavainen. Valmennusjohdon tapaan myös RoPS:n pelaajilla riittää malttia siihen, että peli tulee edelleen kehittymään ottelu ottelulta.

- Joka kerta, kun saamme uusia miehiä takaisin kentälle, näyttää paremmalta, Roiha uskoo.

- Sinällään on ollut hyväkin, että olemme joutuneet pelaamaan uusilla pelipakoilla. On tullut enemmän variaatioita, ja jokainen halukas on varmasti saanut näyttöpaikkansa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2531 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227