ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 29 kesäkuu 2017 13:08

Okkonen: Meidän tehtävä on rikkoa kemiläisten itseluottamus

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Okkonen: Meidän tehtävä on rikkoa kemiläisten itseluottamus Kuva: Juha Tamminen

Antti Okkonen pelasi RoPS:n edellisessä Ilves-ottelussa ensimmäisen täyden ysikymppisensä sitten huhtikuun puolivälin. Kevättä ja alkukesää vaivannut sitkeä vamma on lopultakin saatu selätettyä.

Liekö täysin sattumaa, mutta kapteenin paluun jälkeen RoPS on jälleen napsinut pisteitä kahden pisteen keskiarvolla ottelua kohden. Sitä voidaan pitää erinomaisena saldona. Vastassa on kuitenkin ollut mitalisijoja tavoittelevia joukkueita.

Mikäli tilanne sitä vaatii, siviilissä rauhallisen oloinen Okkonen ei kentälle päästyään karta koviakaan otteita. Okkonen ei kuitenkaan johda pelkällä esimerkillään, vaan on avainroolissa koko joukkueen organisoimisessa.

Tänään kapteeni johtaa joukkonsa Sauvosaaren taistelutantereelle. RoPS ja PS Kemi iskevät yhteen kauden toisessa Lapin hegemoniaottelussa - Jänkäderbyssä.

- Henkilökohtaisesti olen odottanut tätä ottelua jo pitkään, kapteeni paljastaa.

- Tänään nähdään varmasti tiivis peli, joka tulee olemaan melkoista taistelua alusta saakka. Uskon, että nyt meidänkin pelaajat ymmärtää, että siihen taisteluun pitää olla valmis. Tähän saakka meidän kausi on ollut vähän vuoristorataa.

PS Kemi on vaarallinen ja yllätyksellinen joukkue. He saattavat pelata tasan JJK:n kanssa, mutta ottaa heti perään suurimaalisen voiton kärkijoukkueista. Esimerkiksi vahvaan puolustukseen nojaava IFK Mariehamn kaatui Sauvosaaren kentällä peräti 3-0.

- Ehkä alkukauteen verrattuna siellä on vaihdettu jonkin verran pelipaikkoja. Kokonaisuutena Kemi kuitenkin pystyy pelaamaan juuri omilla vahvuuksillaan, Okkonen arvioi.

- Tietenkin heidän ykköshyökkääjänsä Filip Valencic on vaarallinen, mutta varmasti moni muukin heidän kaveri pelaa tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella. Meidän tehtävä ja tarkoitus on lähteä sitä rikkomaan.

Okkosen mukaan rovaniemeläisjoukot ovat latautuneet ja valmiina PS Kemin kaatamiseen.

- Enpä muista sellaista Kemi -ottelua, jossa intohimon puute olisi ollut ongelma, kapteeni naurahtaa.

- Toivotaan runsasta vierasyleisöä ja kovaa kannustusta. Ehdottomasti jokaisen kannattaa tulla ainakin tämä vierasmatsi katsomaan.

PS Kemin ja RoPS:n välinen ottelu alkaa kello 18.30. Kisastudio Rovaniemen Feel Vegasissa käynnistyy kello 18.00. Studiossa asiantuntijavieraana on RoPS-legenda Samuli Yliaska.

Pelaamalla tämä ja muut illan vetokohteet RoPS:n sivujen kautta, tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 2220 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227