perjantai, 28 helmikuu 2020 22:05

Mestari KuPS iski taululle selvät numerot – RoPS palasi Kuopiosta tyhjin käsin

(5 ääntä)
Mestari KuPS iski taululle selvät numerot – RoPS palasi Kuopiosta tyhjin käsin Vesa Tauriainen

Hallitseva Suomen Mestari Kuopion Palloseura oli odotetun vahva Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa. RoPS taipui kuopiolaisille selvänumeroisesti 4-0 (3-0).

Tuloksella ei sinällään ole merkitystä. KuPS oli jo varmistanut jatkopaikan eikä RoPS:lla ollut enää mahdollisuutta jatkopeleihin. Silti lyhyelle hiihtolomalle oltaisiin mieluummin poistuttu voitto takataskussa.

Tänään siihen ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta.

KuPS oli vahva siinä mistä odotettiinkin. Se prässäsi kovaa, hyökkäsi nopeasti ja oli vahva kaksinkamppailuissa. Numeroista huolimatta RoPS oli avausjaksolla pelillisesti mukavasti mukana. Isäntien maalit olivat hiukan halpoja.

- Niitä on meille nyt tehty liian paljon. Henkilökohtaisia virheitä, epäkypsää pelaamista, manasi RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen ottelun jälkeen.

- Pystyimme kuitenkin pelin alun noudattamaan sitä suunnitelmaa, jota KuPS:a vastaan täytyy pelata. Pelkkä pelin alku ei kuitenkaan riitä. Kuopion 2-0 -osuman jälkeen aloimme tekemään ihan omia juttuja.

Ottelun avausosuma syntyi jo kolmannella minuutilla. Nopeasta hyökkäyksestä pitkästä loukkaantumisesta palannut keskikenttämies Tommi Jyry unohtui yksin RoPS:n rangaistusalueelle. Hassan Salelta keskitys, Jyryltä varma sijoitus sisäsyrjällä.

RoPS olisi voinut tasoittaa nopeasti. Obed Malolo pelasi pari minuuttia avausmaalin jälkeen Juho Hyvärisen nokikkain KuPS-vahti Hemmo Riihimäen kanssa, mutta veto suuntautui kohti.

Heti perään Aleksandr Kokko yllätti avausta yrittäneen Riihimäen. Kokko peitti avauksen, mutta pallo kimposi ohi. Myöhemmin avausjakson aikana myös Raymond Gyasi pääsi kokeilemaan Riihimäen torjuntoja.

Maalit teki kuitenkin KuPS - Aniekpeno Udo rangaistuspotkusta ja Bismark Boateng muurin läpi vapaapotkusta.

Varsinkin Udon rangaistuspotku jätti kysymysmerkkejä. Ennen rikettä nigerialaishyökkääjä työnsi vahvasti Atte Sihvosta, jonka käsi jäi työnnön johdosta pallon tielle. Tuomari Ville Nevalainen oli kuitenkin varma vihellyksestään.

- Se vihellys oli turha, tuomitsi Tauriainen.

- Siitä olisi kuulunut meille jopa vapari. Se oli tippuva pallo ja Attea työnnettiin selästä. Nykyään täysin tahattomista käsirikkeistä ei muutenkaan vihelletä rangaistuspotkua.

Numeroiden ollessa jo selvät KuPS hallitsi toista jaksoa. Varsinkin jakson alku ja loppu olivat kuopiolaisittain vahvoja. Tuore RoPS-vahti Martin Kompalla otti itseluottamuksen kannalta tärkeitä torjuntoja. Yksi kuitenkin upposi – Bismark Boatengin tarkka kaukolaukaus alakulmaan.

Erän lopussa Aleksandr Kokon tilalle vaihdettu Sampo Ala oli lähellä rikkoa ropsilaisten kuparisen, mutta Riihimäki oli jälleen nuori mies paikallaan. RoPS jäi ottelussa nollille.

- Sitä en kiellä, etteikö KuPS olisi ollut tänään vahvempi ja parempi, mutta erilainen tulos täältä olisi pitänyt saada, Tauriainen tiivisti ottelun.

- Meillä on vielä todella paljon työmaata jäljellä, mutta asiat korjataan. Tämä oli meille kova ja tärkeä ottelu valmistautumisessa Veikkausliigan alkuun.

RoPS:n pelaajat poistuvat tämän ottelun jälkeen lyhyelle talvilomalle. Harjoitukset tosin jatkuvat jo ensi viikon lopulla. Ennen Veikkausliigan alkua RoPS pelaa ainakin neljä harjoitusottelua. Myös vahvistuksien odotetaan saapuvan piakkoin.

KuPS – RoPS 4 – 0 (3 – 0)

4' 1 – 0 Tommi Jyry
24' 2 – 0 Aniekpeno Udo
33' 3 – 0 Bismark Boateng
79' 4 – 0 Bismark Boateng