ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 06 kesäkuu 2020 23:55

RoPS:lle makoisa voitto tauon jälkeisestä avausottelusta – Jussi Niska viimeisteli ensimmäisestä kosketuksesta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)
Jussi Niska viimeisteli RoPS:n kolmannen maalin Jussi Niska viimeisteli RoPS:n kolmannen maalin

Rovaniemen Palloseura ja AC Kajaani kohtasivat lauantaina koronatauon jälkeisessä ensimmäisessä harjoitusottelussa. RoPS saalisti lopulta ansaitun 3-1 (0-0) voiton Wato Kuatén, Matias Tammisen sekä Jussi Niskan maaleilla.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriaisesta huokui tyytyväisyys. Kevät on ollut haastava kaikilla mahdollisilla rintamilla, eivätkä ongelmat vieläkään ole takana, mutta lauantaina joukkue sai iloita onnistumisista.

Erfan Zeneli säikäytti ropsilaisia toisen jakson alussa tyylikkäällä maalillaan, mutta sen perään RoPS otti vahvasti isännän ohjakset.

- Olen todella tyytyväinen jätkien puolesta, Tauriainen sanoi ottelun päätyttyä.

- Meillä on ollut vaikeita aikoja, mutta olen todella ylpeä siitä, millä asenteella pelaajat ovat tämän korona-ajan hoitaneet. Jätkät saavat myös itsekin olla ylpeitä itsestään.

RoPS joutui tauon jälkeiseen avausotteluun varamiehisenä. Kokoonpanosta poissa olivat Aleksandr Kokko, Raymond Gyasi, Zurab Tsiskaridze sekä Juho Hyvärinen.

Nelikko on ollut mukana harjoituksissa, mutta lievien vaivojen vuoksi heitä ei haluttu ottaa mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

- Kiirehtimällä yhteen peliin saattaisimme menettää monta viikkoa, Tauriainen totesi.

Poissa kokoonpanosta oli myös jalkaoperaatiosta toipuva Youness Rahimi. Rahimin kohdalla kauden ensimmäiset ottelut saattavat tulla liian pian, mutta odotukset ovat positiiviset.

RoPS:n ja AC Kajaanin kohtaamisessa avauspuolikkaalta ei juurikaan muistiinpanoja kertynyt. Näkyi selvästi, että kyseessä oli ensimmäinen ottelu pitkän tauon jälkeen.

Rasmus Degerman pääsi kuitenkin pariin otteeseen kokeilemaan aluksi puskulla ja myöhemmin matalalla sijoituksella.

Kuparisen puhkaisi ensimmäisenä AC Kajaani. Erfan Zeneli pelattiin pystyyn RoPS:n rangaistusalueen sisälle, eikä entinen RoPS-pelaaja epäröinyt viimeistelyssään.

Kajaanin avausmaalin jälkeen RoPS otti vahvemmin ohjakset käsiinsä.

Wato Kuaté tuikkasi päällään tasoituksen Obed Malolon kulmapotkusta.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin viitisen minuuttia kentällä ollut Matias Tamminen haisteli maalinedusruuhkasta oikeat pomput ja vei isännät johtoon.

Kenties illan juhlituimmaksi sankariksi nousi kuitenkin nuori Jussi Niska. Niska oli ollut kentällä ainoastaan vajaan minuutin, kun hän pääsi Wato Kuatén tapaan tuikkaamaan loppunumerot 3-1 Malolon kulmapotkusta.

- Harmi sinänsä, että meillä oli paljon pieniä loukkaantumisia, mutta toisaalta moni muu pelaaja sai nyt tilaisuuden näyttää, tuumiskeli Tauriainen.

- Tänään oli hyvää, mutta on vielä paljon töitäkin. Olemme harjoitelleet tiettyjä asioita, mutta emme päässeet niitä aivan realisoimaan. Saimme kuitenkin paljon informaatiota, ja se on meille tärkeää.

RoPS pelaa seuraavan harjoitusottelunsa jo tulevana perjantaina 12.6. RoPS kohtaa Heinäpään tekonurmella AC Oulun kello 14.00.

RoPS – AC Kajaani 3-1 (0-0)

54’  0 - 1  Erfan Zeneli
70’  1 - 1  Wato Kuaté
79’  2 - 1  Matias Tamminen
82’  3 - 1  Jussi Niska

Luettu 2367 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227