Uutiset

Miehet

lauantai, 27 maaliskuu 2021 12:53

RoPS:lle lainapakki SJK:sta – Sami Sipola pelaa loppukauden Napapiirillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(11 ääntä)

Seinäjoen Jalkapallokerhon laitapuolustaja Sami Sipola siirtyy loppukauden lainasopimuksella Rovaniemen Palloseuraan. Alkujaan Sipola, 19, on Oulun Luistinseuran kasvatti.

Oululaislähtöinen Sami Sipola on ollut kaksi edellistä kautta yksi Seinäjoen Jalkapallokerhon akatemiajoukkueen kantavia pelaajia.

Kaudella 2019 Sipola oli nostamassa SJK:n akatemian Ykköseen ja pelasi viime kaudella lähes jokaisessa SJK:n Ykkösen ottelussa täydet minuutit. Pelejä kertyi myös A-poikien SM-sarjassa.

Poikamaajoukkueissa Sipola on esiintynyt kymmenkunta kertaa.

- Sami tuo meidän kokoonpanoon syvyyttä ja vaihtoehtoja, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila kuvailee.

- Oli hyvä, että pääsimme SJK:n kanssa yhteisymmärrykseen, kun tämä mahdollisuus eteemme tuli. Samissa on potentiaalia kehittyä.

Rovaniemelle sopeutumisenkin pitäisi sujua mutkattomasti. RoPS:n valmennusryhmään kuuluvat Olli-Pekka Piisilä sekä Alesi Tanner ovat Sipolalle tuttuja jo Oulun vuosilta.

Pelipaikaltaan Sipola on useimmiten nähty oikeana laitapuolustajana, mutta hän pystyy pelaamaan myös vasemmalla laidalla sekä kolmen topparin linjassa laitatopparina.

Rovaniemeltä OLS-kasvatti haluaa luonnollisestikin vastuuta. SJK:n edustusjoukkueessa peliaika olisi joka tapauksessa jäänyt vähiin.

- Tavoite on pelata joka ikinen minuutti, joka vain on pelattavissa, Sipola sanoo.

- Tietenkin haluan mahdollisimman ison roolin, mutta se täytyy itse ansaita. Joukkueena lähdemme taistelemaan tämän sarjan kärkisijoista.

Sami Sipola saapui Rovaniemelle lauantaina ja liittyi välittömästi mukaan joukkueen harjoituksiin.

Suomen Cupin sääntöjen mukaan Sipola ei kuitenkaan voi osallistua sunnuntaiseen HIFK-otteluun, sillä hän on tällä kaudella jo edustanut SJK:ta Suomen Cupin otteluissa.

Luettu 2632 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi