Uutiset

Miehet

keskiviikko, 31 maaliskuu 2021 15:13

Hyökkääjä Srdjan ”Vuja” Vujaklija liittyy RoPS:n vahvuuteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(11 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran pitkään etsimä hyökkääjä saapui Napapiirille. Serbialaislähtöinen Srdjan Vujaklija, 33, pelaa tulevalla kaudella RoPS-paidassa. Sopimus kattaa kauden 2021.

Srdjan Vujaklija on pelaaja, jota Rovaniemelle etsittiin pitkään. Viimein tänään keskiviikkona uusi maalintekijä liittyi joukkueen harjoituksiin.

Kolmekymmentäkolmevuotias Srdjan Vujaklija, lempinimeltään Vuja, tuo joukkueeseen kokemusta, kovuutta sekä vaarallisuutta.

Vujaklija on pelannut pitkän uran Serbian pääsarjassa, jossa hän on edustanut mm. legendaarista Belgradin Punaista tähteä. 

Serbian lisäksi Vujaklijalla on pääsarjakokemusta myös Kazakstanista sekä naapurimaa Bosnia ja Hertsegovinasta.

- Tämän kauden joukkuetta rakennettaessa meille oli tietenkin selvää, millaisia pelaajia tarvitsemme meidän omien pelaajiemme tueksi, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila taustoittaa.

- Vuja oli täsmähankinta. Hän on kokenut hyökkääjä, joka tuo meille uudenlaista virtaa. Hänen tyylistään pelaajaa olemme etsineetkin.

Raamikas, lähes 190-senttinen hyökkääjä, on paukutellut kotimaansa sarjoissa lähes kuusikymmentä osumaa. Mannila ei näe häntä kuitenkaan puhtaana target-pelaajana.

- Vuja pystyy osallistumaan myös pelin muihin vaiheisiin, RoPS-valmentaja sanoo.

- Tietenkin sen näkee lopullisesti vasta kentällä, kuinka hän sopeutuu meidän pelitapaamme.

Srdjan Vujaklijan edellinen seura oli Kreikan toiseksi korkeimmalla tasolla pelaava Doxa Dramas. Hän ennätti edustamaan kreikkalaisseuraa tämän vuoden puolella jo viidessä ottelussa.

- Heillä oli vaikeuksia pitää kiinni sopimuksiemme ehdoista, Vujaklija kertoo tutun kuuloista tarinaa.

- Meille pelaajille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin purkaa sopimus ja etsiä itsellemme uusi seura. Kun tilaisuus Suomesta avautui, tarrasin siitä heti kaksin käsin.

Samalla ovenavauksella pelaajia siirtyi myös FC Hakaan ja Kuopion Palloseuraan.

Vujaklija kuvailee itseään puhdasveriseksi hyökkääjäksi, monipuolisesti viimeistelemään kykeneväksi pelaajaksi, joka ei kaihda kontaktia. Tulevaa kautta hän odottaa innolla.

- En ole koskaan ollut näin pohjoisessa, joten tämähän on minulle melkein seikkailu! Ihmiset täällä ovat ystävällisiä. Kaupunkikin näyttää mukavalta, serbihyökkääjä hymyilee.

- Tiedän, että RoPS:lla on seurana pitkät perinteet ja halu nousta takaisin Veikkausliigaan. Aion antaa siihen oman panokseni. Henkilökohtaista maalimäärää tärkeämpää silti on, että RoPS on kärkijoukkueiden mukana.

Miesten Ykkösen sarjakauden tarkka aloitus varmistunee piakkoin. Sitä ennen RoPS pelaa kotikentällään harjoitusottelut 10.4.2021 JS Herculesta sekä 18.4.2021 AC Oulua vastaan.

Luettu 3744 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi