Uutiset

Miehet

torstai, 15 heinäkuu 2021 17:18

Keskikenttäpelaaja Geoffrey Acheampong siirtyy Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)
Acheampong  saapui Napapiirille torstaina ja on vielä toistaiseksi maski päällä, mutta toivottavasti heti ensi viikon alusta joukkueen matkassa. Acheampong saapui Napapiirille torstaina ja on vielä toistaiseksi maski päällä, mutta toivottavasti heti ensi viikon alusta joukkueen matkassa.

Rovaniemen Palloseura saa keskikentälle Suomestakin tutun vahvistuksen. Ghanalainen Geoffrey Acheampong saapui Napapiirille tänään. Sopimus kattaa loppukauden.

Geoffrey Acheampong on 24-vuotias keskikenttäpelaaja, joka muistetaan tuoreeltaan viime kaudelta AC Kajaanin Ykkösen joukkueesta.

Tänä kesänä Acheampong on pelannut Ghanan pääsarjan Elmina Sharkseissa seitsemässätoista ottelussa täydet minuutit – viimeksi 4. päivä heinäkuuta.

RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila kuvailee Acheampongia hyökkäysorientoituneeksi keskikenttäpelaajaksi.

- Haimme pelaajaa juuri tähän rooliin. Lisäksi Geoffreyn vasenjalkaisuus on plussaa. Hän tuo sen elementin, mikä meiltä tällä hetkellä puuttuu, Mannila kertoo.

Mannila odottaa Acheampongista pelaajaa, joka luo uhkaa laukaisuvoimallaan sekä murtavilla syötöillään. Valintaa puolsivat myös tuore pelituntuma sekä aikaisempi kokemus Suomen kentiltä.

- Hän tietää mihin on tulossa, tietää seurasta ja sarjasta, Mannila sanoo.

- Me tarvitsimme Geoffreyn kaltaista pelaajaa ja ylipäätään rinkiin leveyttä. Vaikka meidän keskikenttämme on pelannut hyvin, on se silti valitettavan kapea.

Geoffrey Acheampong siirtyi ghanalaisesta Rights to Dream -akatemiasta 14-vuotiaana Yhdysvaltoihin ja Cate Schoolin sekä myöhemmin Kalifornian Yliopiston jalkapallojoukkueisiin.

Ensimmäisen ammattilaissopimuksensa hän allekirjoitti kaudelle 2016-2017 Ranskan pääsarjan SC Bastian kanssa. League 1:sta hänelle kertyi kokemusta kahden ottelun verran.

Väliin mahtui mutka Meksikossa, kunnes Acheampong siirtyi takaisin Yhdysvaltoihin Los Angeles Galaxyn organisaatioon. Hän pelasi Galaxyn kakkosjoukkueessa kaksi kautta USA:n toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ennen vuotta Suomessa.

Kajaanin jälkeen Acheampong palasi perhesyiden vuoksi takaisin kotimaahansa, mutta etsi samalla paikkaa ulkomailta.

- RoPS:n valmentaja Mikko Mannila lähestyi ja kertoi projektista, joka Rovaniemellä on meneillään. Kävimme hyvän keskustelun, ja haaste vaikutti mielenkiintoiselta, Acheampong sanoo.

- Tiedän, että RoPS on kunnianhimoinen joukkue. Olen kertaalleen pelannut heitä vastaan, ja tiedän, että tämä on myös hyvin organisoitu joukkue. Minun lähin tavoitteeni on sopeutua RoPS:n pelitapaan ja auttaa joukkuetta menestymään.

Geoffrey Acheampong saapui Suomeen torstaina aamupäivästä, mutta joutuu ennen harjoituksiin liittymistä olemaan omaehtoisessa karanteenissa 72 tuntia ennen seuraavaa koronatestiä.

Luettu 3132 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi