Uutiset

Miehet

perjantai, 04 maaliskuu 2022 10:25

Korona-aallon selättänyt RoPS palaa pelikentille: vierasottelu KajHaa vastaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)
Rovaniemen Palloseura pelaa perjantaina 4.3. harjoitusottelun Kajaanin Hakaa vastaan.

RoPS ja KajHa pelaavat perjantaina vastakkain harjoitusottelun merkeissä kello 19:30 alkaen. Joukkueet olivat alun perin sopineet ottelun pelattavaksi aiemmin, mutta viime viikkoina rovaniemeläisiä kiusanneet koronatartunnat estivät nuo suunnitelmat.

Nyt RoPSin joukkueessa on enää muutamia koronaviruksestaan toipuvia pelaajia, joten peruuntuneiden otteluiden jälkeen joukkue pääsee vihdoin pelikentille. Poissaolot ovat vaikeuttaneet myös joukkueen arkea harjoituksissa, mutta nyt tilanne on jo parempi.

- Treeneissä meno on ollut paranemaan päin. Näyttää siltä, että olemme nyt saaneet tämän oman joukkueemme korona-aallon selätettyä. Enää ei ole kuin muutamia pelaajia toipumassa kohti täyttä treenikuntoa, päävalmentaja Aleksi Tanner sanoi.

RoPSin edellisen harjoitusottelun jälkeen on jouduttu perumaan kolme peliä: KePS kahdesti ja KajHa kerran. Sekä pelaajat että valmennus ovat odottaneet pelien jatkumista kuin kuuta nousevaa.

- On todella hienoa päästä vihdoin pelaamaan. Täytyy kiittää Kajaania siitä, että he ovat olleet joustavia. Saimme siirrettyä ottelumme viime viikolta tälle päivälle, jonka lisäksi KajHa siirsi omaa harjoitusotteluaan Jippoa vastaan, Tanner kiitteli.

RoPSin ja KajHan edellisestä kilpailullisesta ottelusta on vierähtänyt jo lukuisia vuosia. Tulevana kesällä joukkueet ovat pitkästä aikaa samalla sarjatasolla miesten Kakkosessa. 

- KajHa on aikuisjoukkue, joka pelasi viime kaudella miesten Kolmosta. Kesän aikana he hankkivat kovan luokan vahvistuksia, jonka jälkeen he eivät tainneet hävitä yhtään ottelua (8 viimeistä sarjaottelua: 8 voittoa, maaliero 45-4), ja nousivat Kakkoseen.

- Vastustajalla on portugalilainen valmentaja Luis Figuereido, joka peluuttaa joukkuettaan portugalilaisittain. Tämä tarkoittaa sitä, että vastassamme on pelaava joukkue. He rakentavat linja kerrallaan ja prässäävät korkealta.

Oman joukkueensa pelaamisen suhteen Tanner korostaa laadukasta pallollista pelaamista. Tulevan kesän sarjaotteluissa tilanne tulee olemaan usein sama kuin nyt KajHaa vastaan.

- Meidän tulee olla hyviä pallollisessa pelaamisessamme. Meidän tulee pystyä liikuttamaan palloa nopeasti ja ennen kaikkea järkevästi. Jos ottelu menee keskialueen painiksi, niin siinä kyllä häviämme sekä kilogrammoissa että kokemuksessa.

- Taidollisesti pystymme varmasti pitämään palloa, jos meidän tukipelaaminen on hyvällä tasolla. Sillä meidän tulisi pystyä haavoittamaan sekä Kajaania että muita Kakkosen joukkueita sitten kesällä.

Ottelu striimataan osoitteessa solidsport.com Kajaanin Hakan tilin kautta. Ottelun katsominen maksaa 3 euroa.

RoPSin kokoonpano

Lauri-Eemil Vetri (mv)
Otto Märsylä (mv)
Alex Tolra
Samuel Olabisi
Jegor Petrishin
Ville Ojala
Daniel Salmela
Oumar Balde
Riku-Veli Niska
Tatu Lakela
Adam Mekki
Mikke Kiljunen
Pekka Ruotsalainen
Aapo Savolainen
Eetu Venäläinen
Rasmus Reiju

 

Luettu 1696 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi