Uutiset

Miehet

sunnuntai, 06 maaliskuu 2022 12:42

KajHa rokotti RoPSin helpoista virheistä - Aleksi Tanner ei huolestunut peliesityksestä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)
Kajaanin Haka voitti Rovaniemen Palloseuran 5-2-lukemin.

Kakkoseen täksi kaudeksi noussut KajHa isännöi RoPSia perjantain harjoitusottelussa. Lopputuloksena oli kotijoukkueen 5-2-voitto. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli vielä tasan 1-1, mutta toisella jaksolla kajaanilaiset saivat voittoon tarvitut maalit.

Ensimmäisen puoliajan alussa näkyi pitkä tauko otteluista, ja Ounashallin ja täysimittaisen hallin väliset erot. RoPS oli vaikeuksissa ottelun alun, mutta sai käännettyä tilanteen suhteellisen nopeasti.

- Ottelu lähti liikkeelle tosi hermostuneesti. Ensimmäiset 8 minuuttia oli meiltä todella vaikeaa, päävalmentaja Aleksi Tanner kertoi.

- Siihen saattoi vaikuttaa iso halli, uusi vastustaja tai pientä jännitystä nuorella joukkueella. Kun hommat alkoi rullaamaan, pelin kuva kuitenkin kääntyi ja peli eteni meidän osalta koko ajan parempaan suuntaan.

RoPSin puolustuspelaaminen oli pitkään laadukasta. Harmittavasti yksi kajaanilaisten harmiton purkupallo johti kuitenkin siihen, että KajHa vastasi kamppailun avausmaalista.

- Ensimmäisellä jaksolla meidän keskikorkeassa blokissa puolustaminen oli todella vahvaa. Kajaani ei päässyt siinä aivan huippupaikoille lukuun ottamatta ensimmäistä maalia. Heidän pitkää purkua seurasi meidän pelaajien kommunikointivirhe, jonka seurauksena KajHan pelaaja pääsi yksin läpi.

Muutamia minuutteja ennen taukovihellystä RoPS pääsi kuitenkin kuittaamaan tilanteen tasoihin. Tilannetta edelsi pallonriisto vastustajan kenttäpuoliskolla, jonka jälkeen Tatu Lakela pelasi Aapo Savolaisen läpiajoon, josta nuori hyökkääjä ei erehtynyt.

Näin tauolle mentiin 1-1-lukemissa. Tanner kertoi olleensa isossa kuvassa tyytyväinen ensimmäiseen jaksoon alun hermostuneisuuden jälkeen.

- Mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni, sitä paremmin pelasimme. Mikke Kiljusella oli muutama hyvä paikka, ja erikoistilanteemme olivat todella vaarallisia.

- Olimme ihan hyvillä mielin siitä, miten hyvä nouseva käyrä pelaamisessamme oli. Näkyi niitä asioita, joita haluamme pelaamisessamme näkyvän.

Toiselle puoliajalla puolustuspelaamisen taso laski ja KajHa rokotti helpoista virheistä kovalla prosentilla.

- Toisen jakson alkuun peli oli taas aaltoilevaa. Emme olleet ihan yhtä hyviä kuin ensimmäisen puoliajan lopussa. Toki meillä oli siinä muutama paikka, mutta emme saaneet sisään. Sitten siinä 55. minuutin kohdalla puolustimme heikosti ja päästimme helpon maalin, Tanner kertasi.

- 2-1-maalin jälkeen peli vähän hajosi. Päästimme helppoja maaleja. Puolustimme huonosti, ja se oli pettymys. Meidän puolustuspelaamisen taso laski verrattuna ensimmäiseen puoliaikaan.

Vaikka toinen jakso meni KajHalle selvästi 4-1-lukemin ja koko ottelu 5-2, oli Tanner suhteellisen tyytyväinen ottelun kokonaiskuvaan. Lukemat eivät anna täysin oikeaa kuvaa pelin kokonaiskuvasta.

- Mielestäni toinenkin puoliaika oli aika vahvasti hallinnassamme, ja maalintekopaikat menivät selkeästi meille. Ei sitä tietenkään auta selitellä, kun lopputuloksena oli 5-2-tappio.

- Prosessi ja projektimme etenee jälleen. Sekä pallollisessa pelaamisessamme että puolustamisessamme ensimmäisellä jaksolla oli paljon sellaista, mitä olemme harjoitelleet.

Seuraava RoPSin harjoitusottelu on 20. maaliskuuta. Tuolloin joukkue kohtaa JS Herculesin Oulussa.

- Kaikki nämä harjoituspelit ovat äärimmäisen tärkeitä meille. Uskon siihen, että meidän joukkueemme peli kehittyy näiden pelien myötä nopeampaa kuin muilla Kakkosen joukkueilla, Tanner sanoi.

- Nyt tulee taas jatkamaan laadukasta harjoitteluamme. Tuosta kun saamme karsittua helpot virheet pois, niin tulostakin alkaa tulemaan.

KajHa - RoPS 5-2 (1-1)

33' 1-0
42' 1-1 Aapo Savolainen
51' 2-1
55' 3-1
75' 4-1
85 5-1
88' 5-2 Samuel Olabisi

RoPSin kokoonpano
30 Otto Märsylä (mv)
45 Ville Ojala
47 Samuel Olabisi
40 Alex Tolra
55 Jegor Petrishin <-> Salmela 43'
37 Riku-Veli Niska
44 Tatu Lakela
46 Adam Mekki <-> Balde 46'
48 Aapo Savolainen <-> Ruotsalainen 60'
53 Mikke Kiljunen <-> Mekki 72'
49 Eetu Venäläinen <-> Reiju 46'

Vaihdossa:
1 Lauri-Eemil Vetri
51 Pekka Ruotsalainen <-> Savolainen 60'
39 Daniel Salmela <-> Petrishin 43'
38 Rasmus Reiju <-> Venäläinen 46'
50 Oumar Balde <-> Mekki 60'

Luettu 2476 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi