Uutiset

Miehet

perjantai, 25 maaliskuu 2022 20:00

RoPS ja Hercules harjoitusottelussa - joukkuetta kiusannut korona-aalto lähes kokonaan selätetty

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
RoPS ja Hercules harjoitusottelussa - joukkuetta kiusannut korona-aalto lähes kokonaan selätetty Arno Hämäläinen
Rovaniemen Palloseura ja JS Hercules kohtaavat harjoitusottelussa lauantaina 26. maaliskuuta.

RoPS ja JS Hercules kilpailevat tulevalla kaudelle sarjapisteistä samassa sarjassa. Lauantaina ei kuitenkaan vielä jaeta pisteitä, kun joukkueet kohtaavat toisensa harjoitusottelussa Oulussa Garam Masala -hallissa. Ottelu alkaa kello 16:20.

RoPSin luotsina Hercules-ottelussa toimii poikkeuksellisesti Olli-Pekka Piisilä, kun päävalmentaja Aleksi Tanner jää Rovaniemelle hänen vaimonsa loppusuoralla olevan raskauden myötä.

Oman vivahteensa otteluun valmistautumiseen on tuonut tällä viikolla Rovaniemellä käyneet Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n ja Suomen Palloliiton vieraat. Muun muassa Ranskasta, Sveitsistä Israelista, Pohjois-Irlannista ja Käpylästä saapuneet vieraat olivat tutustumassa RoPSin nuoren joukkueen toimintaan.

- Tämä viikko on ollut hieman poikkeuksellinen, sillä meillä on ollut vieraita liittyen UEFA Elite Youth Academy -ohjelmaamme, Piisilä kertoi.

- Sieltä on ollut henkilöitä katsomassa harjoituksiamme, ja se on hieman vaikuttanut siihen, mitä harjoitussisältöjä meillä on ollut.

Vierailijoita lukuun ottamatta joukkueen harjoitusviikko on ollut lähempänä normaalia kuin aikoihin. Joukkuetta pitkään kiusanneet koronavirustartunnat ovat vihdoin päättymässä. Jokaisen sairastuneen pelaajan paluu urheilun pariin on tehty varovaisesti tutkimustuloksiin perustuvan protokollan mukaisesti.

- On positiivista, että valtaosa pelaajistamme ovat toipuneet koronasta. Meillä on enää muutama pelaaja, jotka ovat koronaviruksen jälkeisen paluuprotokollan loppusuoralla. Muuten meillä on lauantaille hyvä ryhmä kasassa.

Lauantain vastustaja Hercules on suhteellisen tuttu joukkue rovaniemeläisille viime sesongilta Kakkosen otteluista, mutta oululaisjoukkue on uusiutunut tälle kaudelle paljon. Piisilä kuitenkin korosti, että tässä vaiheessa kauteen valmistautumista tärkeintä on omaan tekemiseen keskittyminen.

- Hercules on uudistunut viime kaudesta todella paljon. Sieltä on lähtenyt pois tärkeitä pelaajia, valmennus vaihtunut kokonaan ja aiemmin pienemmässä roolissa olleet pelaajat ovat nyt nousseet isompaan rooliin, Piisilä avasi.

- Olemme nähneet heiltä pari peliä, mutta niistä ei kannata tässä vaiheessa tehdä liian suuria johtopäätöksiä. Lähdemme otteluun oma pelaaminen edellä.

Etenkin pallollisen pelaamisen toivotaan ottavan lauantaina edistysaskelia RoPSin kauden aikaisemmista harjoitusotteluista. 

- Haluan nähdä, että prosessimme menee eteenpäin. Pallollisen pelaamisemme tulee olla laadukkaampaa kuin tähän mennessä. Kaikki riippuu totta kai vastustajan muodosta ja tekemisestä. Meidän pitää tunnistaa, mitä mahdollisuuksia se meille avaa, Piisilä sanoi.

- Toivon näkeväni laadukkaita etenemisiä ja pelaamista linja kerrallaan, mutta tarvittaessa menemme eteenpäin suoraviivaisesti, jos Herculeksen tekeminen sen mahdollistaa. Joka tapauksessa haluamme, että pelaamisessamme säilyy hyvä kontrolli, eli palloa ei lähdetä vain räiskimään.

Otteluun otetaan katsojia sisään. Pääsyliput maksavat 8 euroa.

JS Hercules - RoPS lauantaina 26.3. kello 16:20 Oulun Garam Masala -hallissa

RoPSin pelaajalista:
1 Lauri-Eemil Vetri (mv)
2 Lassi Eronen
4 Oumar Balde
5 Samuel Olabisi
6 Daniel Salmela
7 Mikael Salmela
8 Tatu Lakela
9 Mikke Kiljunen
10 Riku-Veli Niska
12 Otto Märsylä (mv)
13 Pekka Ruotsalainen
16 Kimi Isometsä
17 Topias Dementjeff
18 Jegor Petrishin
22 Aapo Savolainen
23 Eetu Venäläinen
25 Eelis Taskila

Luettu 1664 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi