Uutiset

Miehet

lauantai, 09 heinäkuu 2022 06:53

RoPS hyvistä asetelmista Vaajakoskelle - mukana myös uusi pelaaja Otto Väänänen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Rovaniemen Palloseura ja FC Vaajakoski kohtaavat lauantaina miesten Kakkosen C-lohkon ottelussa.

RoPS ja FC Vaajakoski kilpailevat pisteistä lauantaina Vaajakoskella Panda Areenalla. Ottelu alkaa kello 19:00.

Kamppailun lähtökohdat ovat ennakkoon tasaiset. RoPS on sarjataulukossa 5. sijalla ja yhden ottelun vähemmän pelannut FCV kahden pisteen päässä 7. sijalla. Joukkueiden kuntopuntarit viimeisen viiden ottelun osalta ovat identtiset: 2 voittoa, 2 tasapeliä ja 1 tappio.

Rovaniemeläisillä on edessään pitkä matkustus ennen ottelun alkua. Joukkue on lähtenyt matkaan aamulla kello 08:30.

- Raskas reissu tulossa varmasti. Matkaa on vajaat 600 kilometriä suuntaansa. Lähtö lauantaiaamuna ja paluu sunnuntaina aamuyöstä, RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner ennakoi.

- Meidän pitää tehdä kaikkemme, että jalkamme eivät jää bussiin. Pyrimme valmistautumaan mahdollisimman hyvin.

RoPSin valmistautuminen otteluun on sujunut erinomaisesti. Joukkueen tekeminen harjoituksissa on ollut laadukasta ja terveystilanne jatkaa paranemistaan.

- Treeniviikko on ollut kova ja todella hyvä. Pelaajat ovat pysyneet terveinä, ja olemme saaneet parsittua aiemmin loukkaantuneita pelaajia kasaan, Tanner sanoi.

RoPSin kokoonpanossa on mukana myös yksi uusi pelaaja, sillä joukkue on tällä viikolla vahvistunut oululaisella Otto Väänäsellä.

- Otto on saatu Oulusta mukaan. Hän on vuonna 2004 syntynyt keskikenttäpelaaja. Hän lukee peliä hyvin, omaa hyvän potkutekniikan ja on erittäin valmennettava pelaaja, Tanner kuvaili.

- Otto oli nähnyt, että meillä nuoret pelaajat saavat luottoa ja pääsevät pelaamaan. Hän halusi siirtyä meille, ja AC Oulu/OLSin kanssa saatiin kaikki hoidettua sujuvasti.

Väänänen itse kertoi olevansa todella tyytyväinen siirrostaan RoPSiin.

- Todella hyvät fiilikset! Tulin Rovaniemelle hakemaan uusia haasteita. Haluan myös saada aiempaa enemmän vastuuta kentällä, ja täällä nuorille pelaajille annetaan mahdollisuuksia, jos he sen ansaitsevat, Väänänen sanoi.

Kakkosessa pelaa paljon joukkueita, jotka olisivat olleet lähempänä Väänäsen kotia, mutta RoPSista kantautuneet positiiviset viestit saivat hänet valitsemaan Rovaniemen.

- Olin kuullut RoPSista paljon hyvää. Monet asiat toimivat täällä paremmin kuin muualla, Väänänen kertoi.

FC Vaajakoski on uudistunut viime kaudesta

FC Vaajakoski on tullut RoPS-organisaatiolle tutuksi aiemmilta Kakkosen kausilta. Tänä vuonna joukkueessa on kuitenkin puhaltaneet uudet tuulet.

- Heidän joukkueensa on muuttunut paljon viime kaudesta, Tanner totesi.

Sami Mustalampi on tullut valmentajaksi Sami Okkosen tilalle. Myös pelaajistossa on ollut muutoksia. Heillä on uusia ulkomaalaispelaajia ja nuoria pelaajia Jyväskylän alueelta, sillä Mustalampi siirtyi Vaajakoskelle JJK:n B-junioreista.

RoPSin valmennusryhmä on kuitenkin päässyt tutustumaan uusiutuneeseen FC Vaajakoskeen.

- Olemme nähneet FCV:ltä useamman pelin, jonka kautta olemme pystyneet valmistautumaan hyvin.

Kotijoukkueen pelaajista Tanner nostaa esiin kaksi pelaajaa, joiden kanssa sinipaitojen tulee olla tarkkoina.

- Heidän paras pelaajansa on Killian Denoual, joka pelasi viime kaudella Ykköstä MP:ssä. Oikea toppari, joka pystyy avaamaan hyvin peliä, Tanner sanoi.

- Hyökkäyksestä nostaisin esiin heidän isokokoisen hyökkääjänsä Matias Sarlinin, jonka kanssa meidän topparimme saavat tehdä täyden iltapuhteen.

Vaajakoskella pelialustana toimii luonnonnurmi, joka ei ole rovaniemeläisille liian tuttu, sillä joukkueen arki pyörii Keskuskentän vaihtokuntoisella tekonurmella.

- Oman mausteensa peliin tuo se, että ottelu pelataan Vaajakosken luonnonnurmella. Säätiedotuksessa on luvattu vesisadetta ja emme ole varmoja, missä kunnossa alusta on.

Asetelmat ovat ennakkoon tasaiset, mutta RoPSin tavoite on selvä.

- Tavoitteenamme on ryöstää mukaamme täydet kolme pistettä, Tanner linjaa.

FC Vaajakoski - RoPS, lauantaina 9.7. kello 19:00 - ottelu näkyy myös Ruutu-suoratoistopalvelusta.

Luettu 1907 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi