Uutiset

Miehet

lauantai, 09 heinäkuu 2022 20:09

RoPS ja FC Vaajakoski pistejakoon - Eetu Venäläinen jälleen maalinteossa: "Tuntuu tekevän joka pelissä"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Rovaniemen Palloseura ja FC Vaajakoski pelasivat 1-1-tasapelin lauantai-iltana Kakkosen C-lohkon ottelussa.

RoPSin vierailu FC Vaajakosken Panda Areenalla päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-1-tasapeliin. Rovaniemeläiset siirtyivät ensimmäisellä puoliajalla 1-0-johtoon Eetu Venäläisen maalilla, mutta kotijoukkue tuli tasoihin toisen puoliajan alussa. Kumpikaan joukkueista ei onnistunut lisäosumissa hyvistä tilanteista huolimatta.

RoPS onnistui luomaan ottelussa useita todella vaarallisia tilanteita, mutta isossa kuvassa FCV oli hieman niskan päällä.

- Kyllä tämä oli meille niin hankala peli, mitä ennakkoon ajattelimmekin. Toki osittain teimme sen itse hankalaksi, RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner kertaili ottelun jälkeen.

- FCV oli hyvin pitkälle sellainen joukkue, mitä odotimmekin. He taistelivat joka ikisestä pallosta, taklasivat ja törmäilivät. He myös pelasivat melko suoraviivaisesti ja keskittivät paljon.

RoPSin maalin tehneelle Venäläiselle osuma oli jo kauden 7:s. Hän on nyt tehnyt Kakkosen C-lohkossa toiseksi eniten maaleja. Edellä on ainoastaan JS Herculeksen Jyri Vääräniemi, joka on tehnyt kaksi osumaa Venäläistä enemmän. Tanner kertoi olevansa äärimmäisen tyytyväinen Venäläisen maalivireeseen.

- Joukkueessa on hyvä kilpailutilanne hyökkääjien kesken ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla, mutta Eetu tuntuu tekevän maalin jokaisessa pelissä

Nuori hyökkääjä itse kertasi tuoreimman maalinsa synnyn ja kertoi ajatuksiaan alkukauden hyvästä vireestä.

- Voitin sen pääpallon ja kaksinkamppailun, josta pääsin siitä läpiajoon. Näin, kun vastustajan maalivahti liukastui, joten siitä oli suhteellisen helppo työ laittaa pallo maaliin, Venäläinen sanoi.

- Hyvä, että on tullut onnistumisia. Totta kai se lämmittää hyökkääjän mieltä, mutta tavoitteena on tehdä vielä paljon lisää

"Pallollinen pelaamisemme oli vaikeaa"

Vaikka RoPS voitti ensimmäisen jakson ja hävisi jälkimmäisen, oli joukkueen pelaaminen kankeaa ensimmäisellä jaksolla ja hieman parempaa jälkimmäisellä puoliskolla.

- Oma pallollinen pelaamisemme oli vaikeaa - varsinkin ensimmäisellä jaksolla, Tanner harmitteli.

- Vastustajan hyvä prässi ja hieman liukas alusta aiheuttivat sen, että meidän taito ei riittänyt avaamaan ja murtamaan heidän prässiään tarpeeksi usein. Emme päässeet etenemään laadukkaasti tarpeeksi monesti.

FCV-ottelu ei ollut ensimmäinen kerta, kun luonnonnurmi on aiheuttanut RoPSille vaikeuksia. Lauantaina alusta oli hyvässä kunnossa, mutta sinipaitojen syöttötyöskentely ei ollut parasta mahdollista.

- Nurmikenttä oli hyvässä kunnossa, mutta kyllä näyttää siltä, että nuo nurmialustat ovat meille haastavia tällä kaudella. Nyt se konkretisoitui taas. Meidän pitäisi pystyä liikuttamaan palloa paremmin myös nurmella.

Puoliajalla RoPSin valmennustiimi teroitti avainasioita pelaamisen parantamiseksi, ja tauon jälkeen tekemisessä oli jo parempia merkkejä.

- Toisella jaksolla oma pallollinen pelaamisemme parani hieman, mutta kyllä siinä oli edelleen parannettavaa.

- Saimme toisella puoliajalla kuitenkin luotua muutaman maalintekopaikan lisää - varsinkin oikean laidan kautta. Aaro Tiihonen loi siellä paljon uhkaa, jonka jälkeen Ville Ojala tuli samalle paikalle hyvin sisään.

RoPSille avautui ottelun lisäajalla vielä yksi huippupaikka, kun tuore vahvistus Otto Väänänen pääsi laukomaan huippupaikasta. Verkko heilui, mutta valitettavasti väärältä puolelta.

- Vaikka meille tarjoutui ottelun lopussa se huippupaikka, niin en kyllä tiedä, olisimmeko tänään ansainneet enempää. Vaajakoski taisteli hyvin ja oli todella haastava vastustaja.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran syyskuun lopulla Rovaniemellä.

- Onneksi saamme revanssin syyskierroksella, kun kohtaamme Keskuskentällä.

RoPS pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina 16.heinäkuuta. Tuolloin Keskuskentälle saapuu sarjanousija Kajaanin Haka.

FC Vaajakoski - RoPS 1-1 (0-1)

0-1 Eetu Venäläinen 10'
1-1 Denoual 54'

Kokoonpanot ja ottelutapahtumat Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389226/lineups

Luettu 1532 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi