Uutiset

Miehet

keskiviikko, 13 heinäkuu 2022 16:29

Kotikentällään yhä tappioton RoPS saa vieraita Kajaanista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)
Rovaniemen Palloseura ja Kajaanin Haka pelaavat lauantaina vastakkain Rovaniemen Keskuskentällä.

RoPSin kausi Kakkosen C-lohkossa jatkuu lauantaina, kun rovaniemeläiset kohtaavat Kajaanin Hakan. Ottelu alkaa kello 18:00.

Lauantain ottelun jälkeen RoPSilla on edessään viikon mittainen kesäloma ja kahden viikon ottelutauko. Pientä taukoa voi pitää vähintäänkin ansaittuna, sillä nuori joukkue on harjoitellut läpi kauden laadukkaasti ja määrällisesti paljon.

- Viimeinen peli ennen pientä kesätaukoamme. Etukäteen peliin on luvattu niin sanottua pelimiehen keliä eli kovaa tuulta ja vesisadetta, Tanner ennakoi tulevaa.

- Ennakkoon kyseessä tiukka kamppailu. Hyvällä pelaamisella pystymme varmasti nappaamaan kolme pistettä, mutta jos emme pelaa hyvin, vastustaja on myös varmasti kykenevä ryöstämään pisteitä.

RoPS ja KajHa kohtasivat kahdesti harjoitusotteluiden merkeissä ennen sarjakauden alkua. Maaliskuun alussa kajaanilaiset voittivat kotiottelunsa 5-2 ja huhtikuun puolivälissä RoPS voitti Keskuskentällä 4-2 Aapo Savolaisen ja Mikke Kiljusen maaleilla.

- Kajaanin Hakasta tiedämme melko paljon. Olemme pelanneet harjoitusotteluita, joiden lisäksi olemme nähneet videolta heidän pelejään. Heillä on selkeä oma pelitapa, jolla he ovat pelanneet. En usko, että sen suhteen on tulossa mitään yllätyksiä lauantaina.

- Heillä on portugalilaisvalmentaja Luis Figueiredo ja 5-6 ulkomaalaisvahvistusta, joiden lisäksi he pyrkivät rakentamaan toimintaansa sekä Kajaanin omien poikien että paikallisen ammattikorkeakoulun ja Urheilukampuksen kanssa. Osa heidän pelaajistaan ovat siis opiskelijoita. Siellä on ihan mielenkiintoinen projekti käynnissä.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät läheltä toisiaan. RoPS on 15 pisteellään 6. sijalla, ja yhden ottelun vähemmän pelannut KajHa 8. sijalla 10 pisteellä.

- KajHa aloitti kautensa hyvin. He voittivat VIFK:n ja pelasivat monta tasapeliä, mutta sen jälkeen heillä on ollut vaikeampaa, ennen kuin saivat vapauttavan voiton GBK:ta vastaan muutama viikko sitten.

- Viime viikolla he pelasivat Närpes Kraftia vastaan tiukan pelin, jossa he olivat jopa niskan päällä, mutta eivät saaneet tulosta, kun Närpiö käytti omat tilaisuutensa tehokkaasti.

Tanner nosti esiin muutamia vaarallisia pelaajia, joiden kanssa RoPSin tulee olla lauantaina erittäin tarkkana.

- Heillä on muutamia oikein hyviä pelaajia tälle tasolle. Esimerkiksi Ykköstäkin pelannut Jules Samnda, hiljattain kuntoutunut Jasper Pikkuhookana, kohtuullisen paljon maaleja tehnyt Kenedy Santos ja vikkelä laituri João Valera. Heidän kanssa saamme olla tarkkoina.

"Hienoa päästä takaisin omalle stadionillemme"

RoPS lähtee otteluun hyvässä tulosvireessä. Joukkue on kerännyt kolmesta edellisestä ottelustaan yhden voiton ja kaksi tasapeliä, joista toinen tuli sarjakärki JJK:ta vastaan. Tämän lisäksi huomionarvoista on, että rovaniemeläiset ovat sarjan 3. paras kotijoukkue pelattuaan Keskuskentällä tappioitta: 2 voittoa ja 4 tasapeliä.

Hyvistä tuloksista huolimatta parannettavaa on edelleen paljon. Viime viikonloppuna joukkue ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun se jäi vieraskentällä 1-1-tasapeliin FC Vaajakosken Panda Areenalla. Etenkin joukkueen pallollisesta pelaamisesta jäi paljon parannettavaa.

- Meidän on pystyttävä parantamaan omaa pallollista pelaamistamme. On hienoa päästä Vaajakosken reissun jälkeen takaisin omalle stadionillemme ja tutulle pelialustallemme. Toivottavasti saamme sen kautta taas lisää pelaamiseemme.

- Puolustimme Vaajakoskella ihan kohtalaisen hyvin, mutta nyt meidän on pystyttävä olemaan vaarallisempia ja monipuolisempia hyökkäyksissämme, olla huolellisempia pallon kanssa ja pelata pidempiä pallonhallintajaksoja.

RoPSin kokoonpanon suhteen tilanne näyttää isossa kuvassa hyvältä.

- Loukkaantumistilanteemme on kohtalaisen hyvä. Muutamilla pelaajilla on pieniä kolhuja, Eerik Kantola on sivussa ja Tatu Lakelan pelaaminen selviää todennäköisesti vasta perjantain harjoituksissa.

RoPS - KajHa, Keskuskentällä lauantaina 16.7. kello 18:00 - ottelu näkyy myös Ruutu-suoratoistopalvelusta

Luettu 1740 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi