Uutiset

Miehet

perjantai, 29 heinäkuu 2022 15:54

RoPS kohtaa vieraissa sarjajumbo Komeetat - "Vastustajallalla on varmasti all in"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Rovaniemen Palloseura pelaa sunnuntaina Jyväskylässä Miesten Kakkosen C-lohkossa kauden 13. ottelunsa.

RoPS palaa tulevana sunnuntaina pelikentille noin kahden viikon tauon jälkeen. Viime ottelussaan KajHan 6-3-voittaneet sinipaidat kohtaavat tällä kertaa vieraskentällä Jyväskylän Komeetat.

- Kolmas Jyväskylän reissu tälle vuodelle. Peli alkaa sunnuntaina kello 15:00. Me lähdemme jo lauantaina liikkeelle, joten saamme hyvän valmistautumisen otteluun, sanoi RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner.

Sarjanousija Komeettojen kausi on ollut haastava. Joukkue on sarjataulukossa viimeisellä sijalla kerättyään 12 ottelusta 5 pistettä.

- Komeetat ovat olleet melko suurissa vaikeuksissa tällä kaudella. Heidän otteensa alkukaudesta olivat suhteellisen tasaisia, mutta viimeiset pari kuukautta ovat olleet hankalia. Viimeiset kolme peliään he ovat hävinneet maalierolla 0-10, Tanner taustoitti.

- Osasyy tähän on varmasti se, että he menettivät kesäkuun alussa loukkaantumisten takia kohtalaisen kapeasta materiaalistaan kaksi ehkä parasta pelaajaansa, Genc Kovaqin ja Lasse Laakson.

Komeetat ovat kuitenkin olleet kotikentällään sarjasijoitukseensa nähden kohtalaisia. Joukkue on pelannut 6 kotiottelua saldolla 1 voitto, 2 tasapeliä ja 3 tappiota. Näillä numeroilla Komeetat jättää kotiotteluiden tilastoissa neljä joukkuetta taakseen.

- Meillä ei ole varaa lähteä yhtään takki auki. Komeetat ovat saaneet kaikki tämän kauden sarjapisteensä kotistadionillaan, jossa he muun muassa onnistuivat voittamaan OLS:n hieman ennen juhannusta.

- Komeetoilla alkaa olemaan ratkaisun hetket käsillä. Heidän tulisi alkaa ottamaan pisteitään ainakin kotiotteluistaan, jos haluavat vielä nousta kuiville. Siinä mielessä heillä on varmasti "all in", Tanner kertoi pokeritermejä käyttäen.

RoPS on sarjassa 7. sijalla. Erot joukkueen yläpuolella ovat - sarjakärki JJK:ta lukuun ottamatta - erittäin pieniä. Sijoitus voi kohentua lyhyessäkin ajassa monella pykälällä. Puolestaan taaksepäin 8. sijalle matkaa on 6 pistettä.

- Jaossa on erittäin tärkeät pisteet myös meidän kannaltamme. Meillä ei ole pitkä matka neljän parhaan joukkoon tai jopa lohkon 2. sijalle. Jos sinne halutaan nousta, niin voittoja pitää pystyä ottamaan.

Rovaniemeläiset pääsevät matkustamaan Jyväskylään hyvistä lähtökohdista. Poissaolot ovat vähissä, ja joukkue on juuri saanut ladattua akkujaan.

- Tulemme saamaan otteluun hyvän kokoonpanon. Eerik Kantola on vielä tämän viikon sivussa, mutta muuten joukkue alkaa olemaan melko hyvin ehjänä, Tanner sanoi.

- Meillä on alla viikon loma, jonka jälkeen olemme saaneet alle hyvän ja ehjän treeniviikon, joten lähtökohdat ovat hyvät.

Komeetat - RoPS, Jyväskylässä Comets' Parkilla sunnuntaina 31.7. kello 15:00

 

Luettu 1451 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi