Uutiset

Miehet

sunnuntai, 31 heinäkuu 2022 20:10

RoPSille tyylikäs 2-0-vierasvoitto Komeetoista - Eetu Venäläinen nousi yksin maalipörssin kärkeen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(8 ääntä)
Rovaniemen Palloseura voitti sunnuntaina Jyväskylän Komeetat 2-0-lukemin.

RoPS pidensi sunnuntaina tappiottomien otteluiden putkeaan viiden pelin mittaiseksi, kun se kukisti vieraskentällä Komeetat. RoPS onnistui maalinteossa kerran molemmilla puoliajoilla ja piti oman maalinsa puhtaana. Maaleista vastasivat joukkueen kapteeni Samuel Olabisi ja Eetu Venäläinen, joka nousi kauden 11. osumallaan yksin Kakkosen C-lohkon maalipörssin kärkeen.

Ottelun jälkeen RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner oli tyytyväinen näkemäänsä. Joukkue pelasi tasaisen 90-minuuttisen, jonka lisäksi häntä miellytti se, että Jyväskylään oli matkustanut paljon RoPS-kannattajia kannustamaan joukkuetta.

- Haluan heti alkuun kiittää RoPS Etelää. He olivat paikalla 20-30 hengen porukassa. He pitivät kovasti meteliä ja hiljensivät Komeetat-katsomot, Tanner kiitteli.

Ottelu oli alusta alkaen hyvin RoPSin hallinnassa, vaikka Komeettojen pelitapa ei ollut aivan sitä, mitä RoPSin valmennusryhmä oli ennustanut.

- Komeetat hieman yllättivät meidät. He olivat ensimmäistä kertaa tälle kaudelle muuttaneet pelisysteeminsä kolmen topparin linjaan. He puolustivat todella syvällä 5-4-1-muodossa. Tähän mennessä he ovat pelanneet lähinnä aika selkeällä 4-4-2:lla, Tanner kertoi.

- Uusi muoto yllätti meidät, mutta toisaalta se ei aiheuttanut meille ihan hirveästi ongelmia. Meillä oli vähän vaikeuksia päästä hyville maalintekopaikoille, mutta sitten meidän piti vain löytää eri keinot niihin pääsemiseen.

Pienestä yllätyksestä huolimatta RoPS oli ottelussa selkeästi kuskin paikalla lähes koko 90-minuuttisen ajan. Joukkue piti palloa maltillisesti ja pyrki murtamaan kotijoukkueen matalaa blokkia.

- Pelin kuva oli tiivistetysti se, että me pidimme palloa, liikutimme vastustajaa, yritimme rakentaa maalintekotilanteita ja Komeetat ottivat syvällä vastaan, Tanner tiivisti.

- Jos he saivat pallon, he lähtivät nopeasti yrittämään vastahyökkäyksiä tai pelasivat pallon meidän puolustuslinjamme taakse. 

Päivän ensimmäinen maali tuli jo 9. peliminuutilla. Asialla oli jälleen huippuiskussa oleva Venäläinen, joka on onnistunut maalinteossa vähintään kerran viidessä perättäisessä ottelussa.

- Ensimmäinen maalimme syntyi meille vähän epätyypilliseen tapaan. Jegor [Petrishin] keskitti pallon vasemmalta laidalta, ja Eetu pääsi puskemaan keskeltä tyylikkäästi maalivahdin tulokulmaan. Se maali vapautti pelaamistamme, Tanner sanoi.

- Maali tuli vasemmalta laidaltamme, joka toimi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla todella hyvin. Jegor, "Riksa" [Riku-Veli Niska] ja Mikke [Kiljunen] pelasivat todella hyvin yhteen. Toisella puoliajalla puolestaan oikea laitamme toimi todella hyvin Aaron [Tiihonen], Tatun [Lakela] ja Aapon [Savolainen] toimesta.

Toista maalia saatiin odottaa 74. minuutille asti. RoPSin kulmapotkut olivat olleet vaarallisia läpi ottelun ja lopulta ne toivat toivotun lopputuloksen, kun joukkueen kapteeni Olabisi puski pelivälineen verkon perukoille.

- Olimme tehneet jo kaksi maalia kulmapotkuista, mutta tuomari oli nähnyt niissä aina jonkun rikkeen. Kolmannella kerralla maali hyväksyttiin. Jegorin keskitys löysi "Samin", joka ei erehtynyt, Tanner kuvaili.

Vaikka ottelu oli suhteellisen hyvin sinipaitojen hallussa, ei jännittäviltä hetkiltä säästytty. Vähäisistä mahdollisuuksistaan huolimatta Komeetat olivat onnistua tasoituksessa toisella jaksolla, mutta RoPS-puolustus selvitti tiukan tilanteen.

- Vastustajalla oli yksi vaaran paikka, kun peli oli meille 1-0. He pääsivät yrittämään useamman kerran maalintekoa, mutta puolustuksemme sai blokattua ensimmäiset yritykset ja "Late" [Lauri-Eemil Vetri] otti sitten viimeisen laukauksen kiinni. Siinä oli tasoitus lähellä, mutta muuten selvisimme hyvin ja pelasimme kokonaisuudessa melko ehjän pelin.

RoPS nousi tyylikkään voittonsa turvin entistä lähemmäksi sarjan kärkipäätä. Sijoitus on tällä hetkellä 6:s, mutta esimerkiksi kolmossija on enää kahden pisteen päässä.

- Onnistujia oli tänään paljon. Mikke valittiin Komeettojen toimesta ottelun parhaaksi pelaajaksi, Eetu osui jälleen, Samuel onnistui maalinteossa toisessa perättäisessä ottelussa, "Riksa" oli todella pirteä ja Jegor oli erittäin hyvä omalla laidallaan, Tanner kehui.

- Pakko myös sanoa, että viimeinen neljä minuuttia oli upeaa katsottavaa. Jätkät pelasivat vähän höynää. Palloa ei menetetty kertaakaan, eikä se mennyt rajoista yli. Pidimme 4 minuuttia palloa ja hoidimme paluumatkalle mukaan erittäin maukkaat kolme pistettä.

RoPS pelaa seuraavan kerran lauantaina 6. elokuuta, kun OLS saapuu vieraaksi Rovaniemen Keskuskentälle.

Komeetat - RoPS 0-2 (0-1)

0-1 Eetu Venäläinen 9'
0-2 Samuel Olabisi 74'

Kokoonpanot ja ottelutapahtumat Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389242/lineups

Luettu 1717 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi