Uutiset

Miehet

maanantai, 17 huhtikuu 2023 15:59

Antoine Lemarié vahvistaa RoPS:n miesten keskikenttää

Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)

27-vuotias ranskalainen tuo joukkueeseen kaivattua koekemusta. Viime kauden Lemarié pelasi FC Vaajakosken riveissä samassa Kakkosen lohkossa RoPS:n kanssa.

Antoine Lemarié aloitti jalkapallon eteläranskalaisessa Aix-en-Provencen kaupungissa Luynes Sportsin joukkueessa. Suomeen hän saapui Australian, Singaporen ja Englannin kautta vuonna 2020. Suomessa Lemarién ensimmäinen joukkue oli FC Espoo, josta hän siirtyi Jyväskylän JJK:n riveihin ja sieltä lainasopimuksella FC Vaajakosken vahvuuteen. Jalkapallouran lisäksi hän on suorittanut urheilujournalismin yliopistotutkinnon.

Siirrosta Rovaniemelle Lemarié on innoissaan.

- Tiedän, että RoPS on jalkapalloseura, jolla on pitkät perinteet ja olen hyvin iloinen, että saan liittyä mukaan joukkueeseen. Toivon luonnollisesti pääseväni isoon rooliin. Tiedän, että ryhmä on nuori ja lahjakas, itse tulen olemaan vanhimmasta päästä.

Pelaajana Lemarié kuvailee itseään työteliääksi.

- Olen tekninen pelaaja ja pystyn laadukkaisiin syöttöihin ja laukauksiin. Juoksen kentällä paljon, ja vaikka olen hyökkäävä pelaaja, niin teen tarvittavat juoksut myös puolustuspäähän.

Päävalmentaja Ville Ulanen on tyytyväinen Lemarién joukkueeseen tuomasta kokemuksesta.

- Antoine on jo useamman vuoden pelannut Suomessa ja tuo pelkästään iän puolesta kaivattua kokemusta joukkueeseen. Totta kai toivomme hänelle, niin kuin kaikille muillekin, henkilökohtaisia onnistumisia. Vasenjalkaisena pelaajana hän mahdollistaa meille myös erilaisia variaatioita. Antoinella on hyvä peliä edistävä ajatus ja hän pystyy hyvin peittämään aikeensa vastustajilta. Toivottavasti päästään nauttimaan hänen suorituksistaan mahdollisimman paljon, Ulanen tiivistää.

Rovaniemen Palloseurassa ei nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ole mahdollisuutta maksaa pelaajille palkkaa, mutta yhteistyökumppaneiden kautta Lemariélle järjestyi kaupungista asunto ja työpaikka.

- Olen varma, että tulee olemaan hieno kokemus asua Lapissa. Odotan innolla, että pääsen kokemaan yöttömät yöt ja kaiken muun, mitä alueella on tarjota, Lemarié toteaa.

Luettu 2681 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi