Uutiset

Miehet

torstai, 25 touko 2023 19:10

Keskuskentällä riittää jalkapalloa katsottavaksi koko viikonlopulle

Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

RoPS kohtaa lauantaina Miesten Kakkosessa IF Kraftin Närpiöstä, sunnuntaina naisten joukkueen vieraaksi saapuu sarjakärki SJK. Edustusjoukkueiden lisäksi myös P17 SM-karsintasarjassa ohjelmassa RoPS:n kotipeli.

Tulevana viikonloppuna Rovaniemen Keskuskentällä riittää jännitettävää monen ottelun voimin. Molemmilla edustusjoukkueilla on edellisestä ottelusta takana vierastappiot, joten kotona on kova halu päästä jälleen voittojen makuun.

Miesten joukkueen päävalmentaja Ville Ulanen ei halunnut laittaa edellisen pelin 5-1 tappiota GBK:lle kolmen pelin vierasputken ja rajun matkustamisen piikkiin, mutta myöntää, että kotipeli juuri tähän kohtaan on erittäin tervetullut.

- Niin sanottu ”normiviikko” on tuntunut nyt oikein hyvältä. On päästy normaaliin harjoittelurytmiin ja reissaamisen päälle osaa aina arvostaa arjen rutiineja ja päivittäistä tekemistä.

Närpes Kraft on pelannut sarjan neljä ensimmäistä ottelua ilman voittoa, saldona kolme tasapeliä ja yksi tappio. Voitonnälkää on varmasti siis myös vierasjoukkueella.

- Kraft on todella fyysinen joukkue ja varmasti luvassa on kovia kaksinkamppailutilanteita. Tähän haasteeseen sekä vastahyökkäyspelaamisen puolustamiseen meidän pitää kiinnittää huomiota. Edellisen pelin videoita on katsottu huolella ja haluamme olla tulevassa pelissä viisaampia pallon kanssa, Ulanen pohtii.

RoPS:n naisilla jälleen kovatasoinen vastustaja

Naisten vieraaksi Keskuskentälle saapuu SJK Seinäjoelta. Joukkue on pelannut neljä ottelua ja voittanut niistä kaikki, maaleja se on päästänyt omiinsa vain yhden. Jälleen on siis edessä kova tason mittari aivan kuten edellisessä pelissä Vaasassa.

- Kohtaamme useampia sarjan kärkijoukkueita peräjälkeen. Varsinkin Vaasan peli osoitti, että meidän oma peli on kehittynyt, vaikka tuloksena olikin 3-1 tappio. Maalintekoon on nyt keskitytty paljon, jotta saataisiin monista luomistamme tilanteista myös tulos irti, kertoo joukkueen päävalmentaja Juho Pernu.

Pernun mukaan tekemisen taso harjoituksissa sekä usko omaan tekemiseen on säilynyt koko ajan joukkueessa vahvana.

- Odotan hyvää ja tasaista ottelua. Tulos tulee, jos onnistutaan omassa suunnitelmassa ja pystytään käyttämään tilanteet hyödyksi. Hyvä uutinen on myös se, että hyökkääjä Nea Kristo saadaan takaisin kentälle loukkaantumisen jälkeen.

Päävalmentaja Pernu on itse töiden vuoksi estynyt osallistumasta viikonlopun peliin, joten valmentajan tehtävää hoitaa Jukka Heino.

B-poikien SM-karsintasarja kääntyy loppusuoralle

RoPS:n B-poikien joukkue on tahkonnut SM-karsintasarjaa tammikuusta alkaen. Jäljellä on vielä kolme peliä, jonka jälkeen ratkeaa, pelaako RoPS syyskierroksen SM-sarjassa vai Ykkösessä.

RoPS on tällä hetkellä sarjataulukossa viidennellä sijalla, eli viimeisellä suoraan SM-sarjapaikkaan oikeuttavalla paikalla. Kuudenneksi sijoittunut karsii viimeisestä SM-sarjapaikasta P17 Ykkösen kevätkierroksen lohkovoittajien kanssa.

Tulevan lauantain ottelussa vastaan asettuu myös pojilla SJK. Päävalmentaja Marko Vatanen odottaa tiukkaa peliä.

- Edellinen kohtaaminen talvella oli todella tasainen ja päättyi meidän voittoon 3-2 lukemin. Varmasti on odotettavissa samanlainen vääntö tälläkin kertaa. Peli on totta kai sarjan kannalta tärkeä kuten kaikki pelit ovat. Voitosta lähdetään taistelemaan, se on selvä.

Lauantai 27.5. klo 12:00 P17 SM-Karsinta RoPS-SJK Palloliiton Tulospalvelu

Lauantai 27.5. klo 16:00 Miesten Kakkonen RoPS-Närpes Kraft Palloliiton Tulospalvelu

Sunnuntai 28.5. klo 11:30 Naisten Kakkonen RoPS-SJK Palloliiton Tulospalvelu

Liput:

Aikuiset 10 €
Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet 4 €
Alle 15-vuotiaat otteluihin ilmaiseksi!

Kausikortteja voi edelleen ostaa ropskauppa.fi tai portilta peliin tullessa.

Pääkatsomon kausari 99€
Aluekausari 79€

Lauantain Miesten Kakkosen pelissä palvelee myös Keskuskentän katsomoravintola. Kioskeista tuttuun tapaan kahvit, makkarat ja muut herkut.

Kannattaa saapua ajoissa paikalle, niin vältyt myös lippukassan jonolta. Ennakkoon tilatut kausarit portilta peliin tullessa (varaudu todistamaan henkilöllisyytesi).

Luettu 1225 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi