Uutiset

Miehet

perjantai, 21 heinäkuu 2023 11:56

Kausi lähestyy puoliväliä – RoPS lauantaina KuPS Akatemian vieraaksi

Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
Kuva: Roifoto/Matias Toropainen Kuva: Roifoto/Matias Toropainen

Viikonlopun kierroksen jälkeen kaikki vastustajat on kohdattu kerran ja kausi kääntyy loppupuoliskolle. Miesten Kakkosen C-lohko on osoittautunut varsin tasaiseksi sarjaksi.

Rovaniemen Palloseura lähtee ensimmäiselle vieraspelireissulle yli kuukauden tauon jälkeen suuntana Kuopio. Lauantaina 22.7. Väre Areenalla vastaan asettuu KuPS Akatemia.

- Laadukas joukkue, jossa paljon Veikkausliigan kynnyksellä olevia pelaajia. Monella tapaa samanoloinen joukkue kuin mekin - taitava, tekninen, nopea, nuori ja nälkäinen, arvioi RoPS-päävalmentaja Ville Ulanen viikonlopun vastustajaa.

KuPS Akatemia on tällä hetkellä tasaisessa sarjataulukossa kolmantena, pisteen päässä kakkossijaa pitävästä RoPSista. Kaiken kaikkiaan lohko on osoittautunut Ulasen mielestä yllättävänkin tasaiseksi.

- Sarjassa ei ole ollut selkeästi ennakoitavia tuloksia tai jos on ennakoitu, niin ennakko-odotukset eivät ole läheskään aina toteutuneet. Moni sarjataulukossa alempana oleva joukkue on pystynyt haastamaan ja yllättämään edellään olevia joukkueita ja se on tehnyt sarjan tasaiseksi. Lohkossa ei ole kahden kerroksen väkeä, mikä on hyvä asia. Sarja pysyy mielenkiintoisena ja tasaisuus on kaikkien kannalta kehittävämpää.

RoPS:n tavoitteena parantaa peliä läpi kauden

RoPS:n osalta kauden ensimmäisen puolikkaan voi tulosten perusteella tiivistää hyvään alkuun, vaikeaan keskiosaan ja mainioon uuteen nousuun.

- Tulosten perusteella kauden kuva tähän asti on juuri tuo, pelillisesti ei välttämättä aivan yhtä selkeästi. Ne pelit, mitkä hävittiin, olivat numeroiden perusteella vielä tylympiä kuin mitä peliesitys olisi antanut ymmärtää. Toisin sanoen peli ei ollut niin huonoa, vaikka hävittiin runsasmaalisestikin, Ulanen kertaa.

Päävalmentaja haluaa uskoa, että joukkueen nousujohteinen vire ei ole sattumaa, vaan asiat ovat menneet oikeaan suuntaan siksi, että on tehty oikeita asioita. Ulanen korostaakin kaikessa joukkueen tekemisessä pyrkimystä kehittyä läpi kauden joka osa-alueella – myös niissä, jotka jo sujuvat hyvin. Työmoraali on joukkueessa kohdallaan.

- Olemme ottaneet joukkueessa sellaisen asenteen, että pystymme koko ajan parantamaan. Ei tehdä töitä vain silloin kun menee huonosti tai niiden asioiden parissa, joissa on ongelmia, vaan kaikessa pystymme kehittymään. Jokainen maanantai alkaa alusta kohti seuraavan viikonlopun pelejä olipa edellinen ottelu päättynyt miten tahansa.

RoPS on toistaiseksi välttynyt pahemmilta loukkaantumisilta. Tämä on mahdollistanut sen, että pelaava kokoonpano on pystytty valitsemaan muilla perusteilla kuin sillä, ketkä ovat pelikuntoisia.

- Loukkaantumisia on onneksi ollut tähän mennessä vähän. Sitä voi pitää hyvänä tuurina, mutta uskomme, että oma merkityksensä on myös joukkueen fysiikkaharjoittelulla. Silläkin saralla on tehty paljon oikeita asioita.

Positiivinen kilpailutilanne pelipaikoista

Talven harjoituskaudella ehdittiin olla jo hieman huolissaan pelaajarosterin riittävyydestä. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin Ulasen mukaan hyvä.

- Joukkueessa on hyvä kilpailutilanne. Vaikka joku pelaaja olisi yhdessä pelissä kokoonpanon ulkopuolella, hän voi seuraavassa pelissä hyvinkin olla kentällä. Olen erittäin tyytyväinen koko joukkueen tekemisen tasoon ja harjoitteluun. Varmasti positiivinen kilpailutilanne kannustaa pelaajia yrittämään parhaansa jokaisessa treenissä.

Kauden kääntyessä loppupuolelle sarjan pistetaulukko kiinnostaa yhä enemmän ainakin otteluja seuraavaa yleisöä. Päävalmentaja kuitenkin korostaa, että joukkueelle itselleen sopii parhaiten keskittyminen aina seuraavaan edessä olevaan otteluun.

- Ilman muuta urheiluun ja varsinkin sen seuraamiseen kuuluu pisteiden lasku ja erilaisilla skenaarioilla spekulointi, mutta on eri asia kenen sitä kannattaa tehdä. Joukkueen sisällä meidän ajattelutapana on mennä vastustaja ja peli kerrallaan, näin fokus pysyy oikeissa asioissa.

Millä keinoilla nousujohteisuus sitten säilytetään myös kauden toisen puoliskon alkaessa?

- Puolustuspelaamisemme on parantunut jo viimeisen viiden ottelun aikana merkittävästi, Ulanen kuittaa kysymyksen joukkueen verkkoon tehdystä reiluhkosta maalimäärästä.

- Ollaan keskitytty näihin asioihin pelipaikkakohtaisessa harjoittelussa, yksittäisiä asioita on pystytty tekemään paremmin otteluiden aikana ja tämä on jo näkynyt meille tehdyissä maalimäärissä.

Myös hyökkäyspäässä joukkue on kevään ja kesän mittaan monipuolistunut.

- Ymmärretään nyt paremmin, mikä vaikutus jonkin asian tekemisellä on seuraavaan ja pystytään monipuolisemmin tuottamaan maalintekotilanteita eikä mennä aina samaa reittiä. Olemme myös pelanneet paljon vahvoja otteluiden loppuja. On tärkeää, että joukkueessa säilyy päätösvihellykseen asti usko siihen, että tapahtuu mitä tahansa, meillä riittää paukkuja tiukoissakin tilanteissa.

Kaiken kaikkiaan Ulasen valmennustiimi ja pelaajat jatkavat levollisin mielin kohti kauden toista puolikasta. Usko omaan tekemiseen on hyvä, pelaajarosteri on riittävän laaja ja hyvässä kunnossa ja lisäksi B-junioreista on tyrkyllä lisää nälkäisiä näyttöpaikan hakijoita.

- Arvostan todella paljon Marko Vatasen tekemää työtä B-junioreiden kanssa ja on mielenkiintoista seurata myös P17 ikäluokan SM-sarjaa, jossa RoPS nyt on mukana. Nuorista on paljon hyviä pelaajia tulossa edustusjoukkueeseen aivan lähitulevaisuudessa ja nähtäväksi jää, joko loppukaudesta tulee uusia nimiä myös tämän kauden edustusjoukkueen kokoonpanoon.

Miesten Kakkonen KuPS Akatemia - RoPS la 22.7. klo 18:00
Kokoonpanot ja otteluseuranta Palloliiton Tulospalvelussa


P17 SM-sarja HJK – RoPS la 22.7. klo 11:00
Kokoonpanot ja otteluseuranta Palloliiton Tulospalvelussa

 

Luettu 1368 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi