Uutiset

Miehet

tiistai, 09 huhtikuu 2024 16:24

Simo Roiha odottaa malttamattomana kauden alkua

Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)

Joukkueen konkaripelaaja on iloinen, että on saanut harjoitella terveenä ja uskoo RoPS:n tämän kauden joukkueen olevan yllätysvalmis.

Simo Roiha edustaa Miesten Ykkösessä pian kautensa aloittavan Rovaniemen Palloseuran kokemusosastoa. 33-vuotiaalla hyökkääjällä on runsaasti kokemusta niin Ykkösestä kuin Veikkausliigasta. Edellisen kerran hän pelasi kotikaupungissaan kaudella 2021. 

Roiha kertoo kauteen valmistautumisen sujuneen hyvin.

- Kuntopohja edelliseltä kaudelta oli hyvä ja tärkeintä on, että olen päässyt harjoittelemaan terveenä. Mielikin on pysynyt vireänä, kun pelaamisen vastapainoksi olen suorittanut rakennustekniikan opintoja.

Kolme sanaa, jotka Roihan mielestä kuvaavat hyvin tämän kauden RoPSia ovat nuori, taitava ja ennalta-arvaamaton. 

- Meillä on joukkueessa mukana paljon yllätyksellisiä pelaajia, hän vihjaisee.

Kauden alkamisen kunniaksi Simo Roiha suostui vastaamaan muutamiin kysymyksiin, joihin vastausta kaipasivat seuran fanit ja junioripelaajat sekä jokerina kysymys henkilöltä, joka ei ole koskaan ennen käynyt RoPS:n pelissä.


Mitä sinulle merkitsee pukea RoPS:n paita päälle?

Se tuntuu yksinkertaisesti hyvältä. RoPS:n paidassa pelatessa minulla on olo, että edustan kotikaupunkia ja se on minulle iso juttu. Tämä on minulle tärkeä seura, josta minulla on paljon hienoja muistoja.

Missä haluat kauden aikana onnistua?

Haluan omalta osaltani onnistua saamaan joukkueen sellaiseen lentoon, että voimme olla ylpeitä itsestämme ja fanit voivat olla ylpeitä meistä.

Kuinka monta vuotta olit, kun aloit pelata jalkapalloa?

Taisin olla noin 6-vuotias. Lapsuuden perheessäni harrastettiin monipuolisesti urheilua ja kävimme siskojen kanssa monissa harrastuksissa. Eniten tykästyin jalkapalloon, mutta mukana oli myös uintia, pujottelua ja skeittausta.

Tosi hienoa, että tulit takaisin RoPSiin, mutta minkä vuoksi tulit?

RoPS on aina ollut minulle etusijalla, kun olen valinnut joukkuetta. Tällä kaudella seura pystyi tarjoamaan minulle parhaiten sopivan paketin ja valinta oli helppo. Joukkueella on selkeä halu ja visio. 

Mikä on vaikeinta oppia jalkapallossa?

Tämä on paha kysymys…itselläni varmaan tilan havainnointi. Eli ymmärtää omaa sijoittumista, kuinka paljon tilaa on ja mihin sen kosketuksen haluaa ottaa. Pitäisi ehtiä hahmottamaan myös mitä selän takana tapahtuu. Siitä usein erottaa huippupelaajan, että he näkevät sinut koko ajan ja osaavat aina tehdä oikean ratkaisun.

Mikä on sinun lempipelipaikka ja miksi?

Keskushyökkääjänä omat vahvuuteni tulevat parhaiten esiin. Nuorempana pelasin muillakin paikoilla, mutta sen on minulle yksinkertaisin paikka pelata. Laidassa joutuu juoksemaan vielä vähän enemmän puolustussuuntaan. 

Jos pelaa eri paikalla kuin yleensä, voi oppia paljon. Usein sellaisista pelaajista, jotka pystyvät pelaamaan monilla paikoilla, tulee hyviä joukkuepelaajia. He osaavat auttaa joukkuekaveria. 

Mikä on paras muistosi tai lempihetkesi futisurallasi?

Heti tulee mieleen uran ensimmäinen maali Veikkausliigassa kaudella 2014 ottelussa RoPS-Jaro. Kyseisessä pelissä tuli vielä toinenkin osuma. Fiilis pelin jälkeen oli todella hieno. Tuntui, että olin onnistunut lyömään itseni läpi. 

Kuka on RoPS:n edustuksen joukkueessa pelaaja, joka voisi kerätä eniten rahaa sakkokassaan tulevalla kaudella?

Oho, jaa-a… ihan niin hyvin en ole poikiin tutustunut vielä tässä mielessä. En uskalla sanoa muuta kuin itseni. Eikä se huono veikkaus olekaan. Yleensä minulla on vuodessa pari huonoa päivää, jolloin on tullut isot sakot. 

Miksi kannattaisi tulla katsomaan pelejä tänä kesänä?

Uskon, että peleissä tulee olemaan hyvä tunnelma. Jalkapallo on aina parasta paikan päällä. Rovaniemellä on myös hyvä katsomo ja sieltä on kiva katsoa pelejä. Näkee halutessaan korkealtakin, jolloin voi hyvin myös oppia lajista. Ja tietysti kannattaa tulla kannustamaan meitä!

 

RoPS:n kausi Miesten Ykkösessä käynnistyy vierasottelulla lauantaina 13.4.2024 klo 15:30 Kokkolan Keskuskentällä. Avausvastustaja on Kokkolan Pallo-Veikot.

Ensimmäinen kotiottelu RoPS – JJK Jyväskylä Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 20.4.2024 klo 16:00.

Kausikortit RoPS Verkkokaupasta: RoPS Kausikortit kaudelle 2024 | RoPS Verkkokauppa (ropskauppa.fi)

 

Luettu 942 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi