torstai, 10 heinäkuu 2003 03:00

RoPSin jatkopaikka 15 sekunnin päässä

Rovaniemen Palloseuran C-15 poikien finaalipaikka Helsinki Cupissa jäi keskiviikkona vaivaisen 15 sekunnin päähän. Finaalihaaveet rapisivat päivän ensimmäisessä ottelussa, kun Jerusalemista Helsinkiin matkannut Hapael Dani onnistui tasoittamaan ottelun 2-2:een, kun peliaikaa oli jäljellä enää 15 sekuntia.

Aikaisemmissa otteluissaan vahvasti pelannut Hapael Dani oli RoPSia vastaan alakynnessä koko ottelun ajan. Ottelun tempolle kuvaava on se, että RoPS siirtyi 1-0 johtoon jo 4. peliminuutin kohdalla, kun Juho Korkeakangas tykitti keskiviivan tuntumasta vapaapotkun upeasti suoraan maalin takatolpalle, josta Tapani Rytilahti napautti pallon päällään maaliin.

Hapel Dani sai pelinsä kulkemaan toisen jakson alussa ja tasoitti 7 minuutin pelin jälkeen numerot 1-1:een. RoPSin kuittaus tuli muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Arttu Maaninka nosti pallon hienon läpiajon päätteeksi yli israelilaismaalivahdin.

RoPSin 2-1 johto säilyi helpon tuntuisesti aivan pelin loppuhetkille asti, jolloin ropsilaiset saivat karvaan muistutuksen siitä, että peli päättyy vasta kun tuomarin pilli soi. Herpaantuminen johti pieneen syöttövirheeseen, josta israelilaiskärjet syöksyivät salamana karkuun ja tasoittivat ottelun numeroihin 2-2.

Lopullisesti RoPSin C-15 vuotiaiden haaveet B-finaalistakin hyytyivät keskiviikkoillan ottelussa, jossa HJK:n ykkösjoukkue vei pisteet numeroin 1-0. HJK hallitsi peliä nopeilla pystysyötöillä alusta lähtien, mutta hyökkäykset kilpistyivät RoPSin puolustukseen ja viimeistään hyvin pelanneen maalivahti Samppa Huhtalan torjuntoihin.

Ratkaisu syntyikin lopulta hieman ikävästi rovaniemeläisten avustuksella, kun HJK:n hyökkääjän tulinen veto muutti suuntaa puolustajan päästä juuri sen verran, että maalivahti oli tilanteessa täysin voimaton. Onnikaan ei ollut ropsilaisten myötä, sillä 7-lohkon muut ottelut pelattiin niin täysin ristiin, että RoPS menetti lopulta jatkopaikkansa aamulla kaatamalleen Hapael Danille, joka jatkaa B-finaalissa paremman maalieron turvin.

Samassa C-15 -sarjassa pelannut FC Lynx ei saanut peliään kulkemaan tämän vuotisessa Helsinki Cupissa. Joukkue hävisi keskiviikkonakin molemmat ottelunsa; aamulla Helsingin Dynamo otti pistepotin numeroin 0-1 ja illalla FC Honka vei pisteet numenroin 2-0.