Uutisarkisto

Kaikki uutiset

sunnuntai, 03 elokuu 2003 03:00

RoPS A haki kolme pistettä Kokkolasta

RoPSn A-junioreiden syyskierros I-divisioonassa alkoi makealla vierasvoitolla Kokkolan Palloseurasta. Loppunumerot olivat 0-3 (0-1).

Ottelu pelattiin maineikkaalla Ykspihlajan kentällä, joka kuitenkin on varsin pienikokoinen. Se tekikin ottelun alusta vaikean vierasjoukkueelle. KPSlla oli ensimmäisen vartin aikana pari hyvää maalipaikkaa, mutta läpi ottelun hyvin pelannut RoPS maalivahti Risto-Pekka Söderlund piti kuitenkin pintansa. Hermostuneen alun jälkeen RoPS pääsi peliin paremmin mukaan ja joukkue saikin hyvän painostusjakson kokkolalaisten päätyyn. Joukkueen kolmas kulmapotku toi tulosta kun Antti Peura pääsi laukomaan pallon maaliin hässäkän päätteeksi.

Johto-osuman jälkeen ottelun hallinta siirtyi täysin sinipaidoille. Toisella jaksolla RoPS hyökkäsi tehokkaasti laitojen kautta ja se saikin luotua tukun vaarallisia tilanteita KPSn maalille.

57 minuutilla RoPS sai vapaapotkun jonka antoi Petri Hyvönen. Hänen keskityksensä löysi Ville Ylipaavalniemen, joka puski RoPSn 2-0 johtoon.

10 minuuttia myöhemmin Jouko Turpeenniemi niputti kotijoukkueen pelaajia laidalla ja syötti takaviistoon josta Tuomo Kallio laukoi kanuunan vastustamattomasti maaliverkkoon.

Valmentaja Mika Lumijärvi kiitteli ottelun jälkeen joukkuetta.

- Hyvä ja kurinalainen puolustuspeli pojilta. Hallitsimme alun ihmettelyn jälkeen peliä täysin. Pojilla on nyt oteissaan tekemisen meininki. Kelpaa tällaista ryhmää valmentaa.

RoPSn kokoonpanosta puuttui Jari Gröhn, joka on nimetty edustusjoukkueen tämän päivän kokoonpanoon. Myös Ville Ylipaavalniemi vaihdettiin kentältä heti ottelun ratkettua. Myös häntä säästeltiin miesten koitosta silmälläpitäen.

RoPS suoritti ottelussa kaikki sallitut seitsemän vaihtoa, joten koko materiaali sai arvokasta pelituntumaa kuuden viikon sarjatauon jälkeen.

Ensi lauantaina RoPS matkaa Vaasaan VIFKn vieraaksi.