ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 08 touko 2010 12:43

RoPSille toinen tappiollinen tilinpäätös vuosiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran perjantain vuosikokouksessa katseltiin harvinaista paperia, kun johtokunnalle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus viime vuodelta. RoPSin tilinpäätös oli toisen kerran tappiollinen sinä aikana (31 vuotta) kun Jouko Kiistala on ollut seuran toimitusjohtajana.

Viime vuoden tappio oli eurolleen 42 527. Puheenjohtaja Risto Nivan mukaan tappio ei selity vain huonolla liigamenestyksellä.
- Meitä rasitti pelipaikan muutto Susivoutiin ja sinne seuran tekemät alkuinvestoinnit. Vaikka Susivouti paikkana oli kodikas, yleisö ei sinne löytänyt tarpeeksi hyvin, Niva arvioi.
Myös seuran pitkäaikainen tulomesenaatti bingo notkahti viime vuonna jonkin verran.
Tämän vuoden seuran koko budjettiraami on 629 000 euroa. Summa on noin 200 000 viime vuotta pienempi.

Haku on päällä

Jouko Kiistala on jäämässä tämän kuun aikana osa-aikaeläkkeelle, mutta hänelle ei ole vieläkään löydetty seuraajaa. Nivan mukaan etsintä on päällä koko ajan. Seura haastatteli neljää hakijaa, joista päätyi jo yhteen, mutta tämä veti hakemuksensa pois saatuaan nykyiseltä työnantajaltaan paremmat ehdot.
- Myös uusia kandidaatteja otetaan vastaan. Onneksi Jouko pystyy vielä joustamaan tekemisiään, Niva totesi. Kiistalan kontolle ovat joka tapauksessa jäämässä seuran bingo- ja kiinteistöasiat.

Jäsensääntö uusiksi

Vuosikokous muutti hieman myös RoPSin sääntöjä koskien jäsenyyskysymystä. Tämä oli selvästi peruja viime syksyn värikkäästä vuosikokouksesta, jolloin 12 kokousedustajalta evättiin äänestysoikeus, koska johtokunta ei ollut vielä ko. jäseniä seuraan hyväksynyt. Vuosikokouksen alla esiintyi poikkeuksellisen vilkasta uusien jäsenten rekrytointia.

Jatkossa RoPS hyväksyy uusiksi jäsenikseen henkilöt, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa maaliskuun loppuun mennessä. Vanhojen jäsenten maksut pitää olla hoidettuna kesäkuun loppuun mennessä.
- Vanhoissa jäsenissä on ollut väkeä, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa noin 10 vuoden välein. Jatkossa johtokunnalla on oikeus erottaa jäsen, jos jäsenmaksua ei ole hoidettu, Risto Niva kertoi.

Kari Pyykkö
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1703 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227