sunnuntai, 17 huhtikuu 2016 09:08

RoPSin naiset avasivat riemukkaalla voitolla

Rovaniemen Palloseuran naisilla oli aihetta juhlaan. RoPS otti historiansa ensimmäisessä Ykkösen ottelussa heti voiton kotikentällä. Rovaniemen Palloseuran naisilla oli aihetta juhlaan. RoPS otti historiansa ensimmäisessä Ykkösen ottelussa heti voiton kotikentällä. Kuva: Anssi Jokiranta

Päävalmentaja Olavi Tammimies on liikuttunut.
– Eipä olisi kausi voinut paremmin alkaa.

”Eipä olisi voinut kausi paremmin alkaa!”

RoPS on juuri pelannut koko rovaniemeläisen jalkapallohistorian ensimmäisen naisten Ykkösen ottelun ja vielä voittanut pelinsä. Kouvolan Sudet kaatuu Keskuskentällä lukemin 2–1 (1-0). RoPSin maalit iskevät kärkipelaaja Emmi Liias ja kapteeni, kontrolloiva keskikenttäpelaaja Liisa-Maija Rautio. Kouvolalaisten kavennusosuman niittasi Annika Pasi .

– Aivan loistava fiilis. Koko päivä on ollut sellainen positiivisella tavalla pää pilvissä-fiilinki. Oli aivan mahtava pelata. Yleisökin kannusti meitä hienosti, iso kiitos siitä, ”Lispe” Rautio tunnelmoi.

RoPS pelasi hyvän pelin ja tunnin ajan joukkue oli jopa erinomainen. RoPS oli joukkueista selvästi kurinalaisempi ja piti muotonsa hyvin kasassa. Joukkue pystyi ajoittain pitkiin pallonhallintajaksoihin, jolloin huonosti organisoituneiden Susien muoto venyi ja paukkui.

Vierasjoukkue oli liikkeellä ilman yhtään vaihtopelaajaa, eikä uskaltanut prässätä ylhäältä.

Ottelun alussa RoPSin paine oli kova, ja vierasjoukkueella oli vaikeaa päästä kontrolloidusti edes pois omalta kenttäpuoliskoltaan.

Avausosuma syntyi ottelun 17. minuutilla. Pirteästi pelannut laituri Leila Haapea lähetti kovan laakapallon maalin eteen, ja Liias puski pallon häkkiin.

Vasta puoliajan lopulla Sudet pääsi peliin mukaan, ja ottelun paras pelaaja, Susien jenkkiammattilainen Caroline Murray hätyytteli RoPS-maalia kaukolaukauksellaan, joka ei kuitenkaan varmaotteista RoPS-veskari Johanna Vainionpäätä yllättänyt.

Rautio siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon toisen puoliajan alkuhetkillä. Rautio tinttasi pallon verkkoon Haapean antamasta laadukkaasta kulmapotkusta. Sudet kavensi vain neljä minuutti myöhemmin, kun Pasi sijoitti pallon maalin alanurkkaan nätin hyökkäyskuvion päätteeksi.

Sudet kiihdytti pelin tempoa ottelun loppua kohden ja sai RoPSin pelin hetkeksi sekaisin.

– Ottelun lopussa meinasi iskeä paniikki, Rautio myönsi.

Aivan ottelun viimehetkillä Murray vapautti loistavalla murtavalla syötöllä Tytti Kemppaisen läpiajoon, mutta Vainionpää esitti todellisen game saver-torjunnan.

– Tunnin verran pelasimme niin kuin pitikin. Jännitys näkyi tyttöjen otteissa, mutta nyt ainakin tiedämme mihin sarjaan olemme tulleet. Vastustajalla oli kapealla ryhmällä liikkeellä, mutta kaikki ovat pelanneet vähintään Ykköstä. Jenkki oli todella paha pideltävä ja erittäin vaarallinen, Tammimies summasi.

Isolle osalle RoPSin pelaajista peli oli ensimmäinen Ykkösen tasolla.

U18 maajoukkuepelaaja Pinja Spets pelasi keskuspuolustajana hyvän ottelun, ja Raution ohella myös toinen pohjapelaaja Olga Haataja esiintyi vahvasti.

RoPSin jenkkiveskari Tori Christ ei ollut vielä kokoonpanossa.

– Pelilupaa Ruotsin Palloliitosta ei ole tullut vieläkään, vaikka sitä on pyydetty jo yli kaksi viikkoa sitten, Tammimies ihmetteli.

RoPS kohtaa seuraavaksi vieraissa Pallokerho Keski-Uusimaan lauantaina 23.4. Tuusulassa.