Uutisarkisto

Kaikki uutiset

perjantai, 09 joulukuu 2016 09:30

RoPS ja Santa Claus Juniorit aloittavat historiallisen yhteistyön tyttöjalkapalloilussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Santa Claus Juniorit ja RoPS yhdistävät voimansa tyttöjalkapalloilun osalta. Viime kesänä Santan Ella Rahko (vas.) ja RoPSin Neea Tähtisaari kamppailivat pallosta tyttöjen U13-sarjassa. Tulevaisuudessa paikallispelejä ei enää pelata, sillä F-D-juniorit pelaavat Santan väreissä. Santa Claus Juniorit ja RoPS yhdistävät voimansa tyttöjalkapalloilun osalta. Viime kesänä Santan Ella Rahko (vas.) ja RoPSin Neea Tähtisaari kamppailivat pallosta tyttöjen U13-sarjassa. Tulevaisuudessa paikallispelejä ei enää pelata, sillä F-D-juniorit pelaavat Santan väreissä. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura ja Santa Claus Juniorit aloittavat Rovaniemen mittakaavassa historiallisen laajan seurojen välisen yhteistyön tyttöjalkapalloilussa ensi vuoden alusta alkaen.

Tyttönappulaliiga käyntiin jo ensi kesänä – ehjä yhteistyöputki viidessä vuodessa. Seurajohtajat: Yhteistyö on välttämätöntä.

Rovaniemen Palloseura ja Santa Claus Juniorit aloittavat Rovaniemen mittakaavassa historiallisen laajan seurojen välisen yhteistyön tyttöjalkapalloilussa ensi vuoden alusta alkaen.

– Seurojen välinen yhteistyö ei ole helppoa. Mukana on historiaa, tunteita ja joillakin jopa henkilökohtaisia kaunoja. Yhteistyö RoPSin ja Santan välillä toteutuu nyt paremmin kuin koskaan ennen, RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen hehkutti avatessaan yhteistyön infotilaisuuden torstaina Keskuskentän VIP-tiloissa.

– Me olemme tässä asiassa täysin samalla sivulla ja olen todella tyytyväinen tämän yhteistyökuvion toteutumiseen, Junioreiden puheenjohtaja Kaisamarja Vihanta kiitteli.

– Tämä on uusi ja upea tyttöjalkapallon yhteistyömalli, ja kertoo, kuinka me aidosti haluamme kehittää tyttöjalkapalloa ja se on meille yhtä tärkeää kuin poikajalkapallokin, Jaatinen painotti.

– Yhteistyö on välttämätöntä. Tähän asti on menty suurin piirtein niin, että joka toinen vuosi jommallakummalla seuralla on parempi ja suurempi ikäluokka, ja toisen on ollut vaikea saada joukkuetta edes kokoon, seurajohtajat alleviivasivat.

Yhteistyökuviota esittelivät RoPSin tyttöjalkapallokoordinaattori Liisa-Maija Rautio ja Junioreiden tyttöjoukkueiden valmennuskoordinaattori Joni Valta.

Ensi kesänä ei enää pelata RoPSin ja Santan tyttönappulaliigaa, vaan yhteinen Rovaniemen tyttönappulaliiga. Seuraavat askeleet tehdään vaiheittain joukkueita yhdistelemällä niin, että vuonna 2021 yhteistyömalli toteutuu täydellisesti.

Tyttönappulaliigan jälkeen tytöt pelaavat Santa Claus Junioreiden ikäkausijoukkueissa ikäluokissa F8-D13.

– Eli näitä ikäluokkia ei enää RoPSin paidassa nähdä. Näistä on vastuussa Santa yhteistyössä RoPSin kanssa, Rautio tähdensi.

Vastaavasti ikäluokasta C14 ylöspäin seura on RoPS aina B-tyttöihin ja naisten edustusjoukkueeseen asti.

– Silloin pelaajaputki nappuloista naisiin ja huipputasolle on valmis, Valta kertoi.

Seurojen tavoitteena on, että tyttöpelaajien määrä pysyy niin suurena, että vanhempien junioreiden ja naisten joukkueilla on Santan väreissä pelaava haastajaryhmä, ja pelaajaliikenne ykkösporukan ja haastajaryhmän välillä toimii kitkatta.

Täydellistä yhteistyötä ei voi käytännössäkään toteuttaa kertarysäyksellä heti ensi vuodeksi.

– Lisäksi näin murretaan loputkin seuralukot etenemällä maltilla, Valta painotti.

Infotilaisuudessa oli paikalla myös tyttöjalkapallon kolmas vahva toimija Rovaniemi United.

– Tämä on meidänkin mielestä hyvä lähtökohta, ja meillä on sama näkemys Rovaniemen tyttöjalkapallon kehittämisestä, Unitedin puheenjohtaja Kari Valkama kertoi.

Unitedin liittyminen mukaan yhteistyökuvioon on mahdollista.

– Me kaikki ajamme rovaniemeläisen tyttöjalkapallon etua, Jaatinen korosti.

– Uskon, että pitkän kyräilyn jälkeen tällainen yhteistyö on positiivinen signaali myös yhteistyökumppaneiden suuntaan.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 1110 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi