Kaikki uutiset

lauantai, 22 elokuu 2020 19:34

RFA taisteli miehekkäästi pisteen Joensuusta

(5 ääntä)
Ottelun parhaana palkittiin Otto Kemppainen Ottelun parhaana palkittiin Otto Kemppainen

Rovaniemi Football Academy jatkoi vahvoja otteitaan Miesten Kakkosessa. Vaikka viime viikkoinen kolmen pisteen ryöstöretki vaihtui tälle viikonlopulle yhteen pisteeseen, oli joukkueen valmentaja Aleksi Tanner tyytyväinen näkemäänsä.

-Kyllä nuo meidän nuoret jätkät on hurjia tyyppejä. Taas pelattiin älyttömän nuorella joukkueella Miesten Kakkosta. Avauskokoonpano koostui lähes täysin 16-18 -vuotiaista pelaajista, Aleksi Tanner kehui.

- Avauksessa oli jälleen vain kaksi yli 20-vuotiasta pelaajaa. Mahtava nähdä, kuinka isolla itseluottamuksella ja rohkeudella jätkät uskaltaa tällä tasolla pelata ja toteuttaa pelisuunnitelmaa.

JIPPO tuli vahvasti peliin, ja hieman löysästi puolustanut RFA päästi vastustajan murtautumaan laidalta keskelle. Joensuulaisten maalitykki Joona Hiltunen pääsi laukomaan hyvältä sektorilta ja viimeistelemään aikaisen 1-0 johto-osuman ainoastaan viiden minuutin pelin jälkeen.

RFA:lla oli vaikeuksia oman pelinavaamisen sekä rakentelun kanssa pelin alkupuolella, mutta pelin edetessä ottelun kuva alkoi pikkuhiljaa kääntyä. Noin 20 minuutin pelin jälkeen RFA rakenteli hienon hyökkäyksen päätteeksi Riku-Veli Niskan toimesta upean paikan ylös nousseelle Luka Kuittiselle, mutta vastustajan puolustaja sai pelastettua tilanteen kulmaksi.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella RFA sai vapaapotkun oikealta sivustasta. Vertti Hänninen keskitti tarkasti vapaaksi päässeelle Joona Lahdenmäelle, joka jatkoi upealla puskulla viime viikonloppuna alkanutta maalipotkuaan tasoittaen ottelun 1-1.

Toiselle jaksolle JIPPO nosti prässiään, ja rovaniemeläisillä oli jälleen hankaluuksia päästä vastatuleen omalta kenttäpuoliskoltaan kontrolloidusti pois. Vaarallisimmilta maalipaikoilta kuitenkin vältyttiin ja RFA alkoi jälleen saada otetta pelistä.

Noin 70 minuutin kohdalla myötätuuleen kovasti omaa peliään suoraviivaistanut kotijoukkue onnistui vapauttamaan maalipotkusta Jere Kähkösen, joka pääsi ohittamaan RFAn maalilla pelanneen Tino Korhosen.

Ainoastaan kolmen vaihtopelaajan turvin reissuun lähtenyt RFA joutui vaihtamaan juuri ennen maalia keskikentän työmyyrän Vertti Hännisen sekä pitkästä loukkaantumisesta toipuneen Otto Kemppaisen kentältä, mutta vaihdosta tulleet Joona Kähkönen sekä Roni Pietsalo toivat hyvin virtaa kentälle.

-Maalin jälkeen nostettiin taas omaa tasoa pari pykälää ja saatiin pitkiä hallintajaksoja sekä painetta kotijoukkueen päätyyn, Tanner kertasi.

- Harmi, kun Luigi ei tällä kertaa onnistunut pilkussa mutta toisaalta vielä makeampi se tasoitus oli näin.

RFA:lle tuomittiin 10 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä rangaistuspotku, kun Jarkko Luiro karkasi joensuulaispuolustukselta, ja JIPPOn maalivahti Jirko Sorsa joutui kaatamaan Luiron.

Luiro asettui itse pilkulle pallon taakse mutta Sorsa nappasi Luiron kovan vedon. Tästä entisestään sisuuntunut RFA jatkoi painetta ja loi useita tilanteita JIPPOn päätyyn. Lopulta paine kasvoi liian isoksi, ja Joona Kähkösen hyvästä esityöstä Luiro pääsi keskeltä tuikkaamaan tasoituksen ainoastaan kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä.

Lopussa ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Ville Ojalan debyytti Miesten Kakkoseen, ja näin ollen Mehtimäen tekonurmella päädyttiin kokonaisuuteen nähden melko oikeutettuun 2-2 pistejakoon.

RFA:n parhaana palkittiin Otto Kemppainen.