sunnuntai, 18 huhtikuu 2021 17:30

Otteluraportti VIFK-RoPS 1-1 (0-1)

(3 ääntä)
Pinja Spets maalintekijänä Vaasassa Pinja Spets maalintekijänä Vaasassa

Viime kaudella liigakarsintoihin edennyt VIFK sai kotiavauksessa vastaansa neljänneksi sijoittuneen RoPS:n.

Aurinkoisessa säässä pelatussa pelissä ei paljon jalkapallo hienouksia nähty kotijoukkueen erittäin suoraviivaisen pelityylin takia. Vaasa ei pyrkinyt avaamaan eikä rakentamaan peliä alhaalta laisinkaan, vaan palloa pelattiin erittäin suoraviivaisesti vierasjoukkueen puolustuslinjan taakse, kun taas vierasjoukkue pyrki pelaamalla etenemään vastustajan maalia kohti.

RoPS loi ensimmäisellä puoliajalla muutaman hyvän maalipaikan hyvillä kombinaatioilla keskeltä ja laitojen kautta, mutta yritykset suuntautuivat suoraan päin maalivahtia tai ohi maalin. Kun peliä oli pelattu 24 minuuttia, niin Vierasjoukkue iski ensimmäisen maalin näyttävän kuvion päätteeksi, jossa Iris Lukkarila vapautti Pinja Spetsin läpiajoon, joka kiersi vastaan tulevan maalivahdin ja sen jälkeen sijoitti pallon varmasti tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen kotijoukkue jatkoi samalla suoraviivaisella tyylillä, ja kun peliä oli pelattu noin 32 minuuttia, vierasjoukkueen puolustuslinjalle tuli pieni virhe, josta vastustaja oli päästä tasoittamaan, mutta pallo onnistuttiin lopulta pelastamaan maaliviivalta. Tauolle mentiin vierasjoukkueen 0-1 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi samanlaisissa merkeissä kuin avausjaksokin; kotijoukkue jatkoi pelaamista suoraviivaisesti ja kun peliä oli pelattu 54 minuuttia, niin kotijoukkue iski tasoituksen. Epäonnistuneen laukauksen jälkeen pallo ajautui takatolpalle unohdetulle pelaajalle, jolla oli helppo työ laukoa pallo maaliin.

Viimeiset 10 minuuttia vierasjoukkue sai luotua useita vaarallisia maalipaikkoja, mutta Vaasan puolustus ja maalivahti selvittivät tilanteet. Kun peliä oli pelattu lisäaikaa noin 3 minuuttia, vierasjoukkueen hyökkääjä Nea Tenno karkasi laidalta ja pääsi kiertämään jo maalivahdin ja yritti syöttää keskellä olevalle Pinjalle, mutta puolustaja ehti katkaisemaan syötön, jonka jälkeen pallo ajautui vielä takaisin Nealle, mutta laukaus kuitenkin epäonnisesti osui tolppaan.

Valmentaja Lumijärvi summasi peliä seuraavasti:

• Vaasan pelityyli yllätti meidät ja heidän kurinalainen puolustuspelinsä vaikeutti hyökkäyspeliämme.
    Meiltä puuttui rytmi, ja kun lisäksi saimme vastahyökkäysmahdollisuuksia, niin meidän pitkät syötöt
    linjan taakse eivät olleet tarpeeksi laadukkaita.

• Joukkueen työmoraali ja asenne oli erittäin hyvä koko ottelun ajan, siihen olen erittäin tyytyväinen.
    Pelaajille iso kiitos ansaitusta vieraspisteestä.

Ensilauantaina sarja jatkuu kotiottelulla EBK:ta vastaan.