sunnuntai, 09 touko 2021 18:29

Otteluraportti RoPS-TPS (2-1)

(1 ääni)

Kotijoukkue sai lauantaina vastaan sarjajohtaja TPS:n, joka ei ollut päästänyt vielä maaliakaan verkkoonsa kahdessa aiemmassa pelissä. TPS ottikin pelin heti hallintaan ja loi useita vaarallisia tilanteita RoPS:n maalille, mutta maalivahti Juuli Varis ei ollut yllätettävissä.

RoPS:n ongelmat oli pelin avaamisessa ja siitä syystä joukkueelle tuli paljon pallon menetyksiä omalla puolustusalueella, joista TPS pääsi vaarallisiin hyökkäyksiin.

RoPS:n prässi alkoi toimia pelin edetessä paremmin ja sitä kautta saatiin pallonriistoja TPS:n puolustusalueella ja muutama laadukas paikkakin saatiin aikaiseksi,jotka kumminkin TPS puolustus selvitti. Kun peliä oli pelattu 13 minuuttia niin RoPS pelasi hyvän syöttökombinaation päätteeksi pallon Oonakaisa Ämmälälle, jonka vapauttava syöttö löysi 16 alueen sisältä Pinja Spetsin, joka laukoi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Pelikellon osoittaessa 24 minuuttia TPS pääsi tasoittamaan, kun kotijoukkueen puolustajan Stina Virkkalan syöttö maalivahdille jäi löysäksi ja TPS pelaaja pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin.

39 minuutin kohdalla Julia Heino haastoi TPS puolustajan 16 alueen sisällä ja vastustajan puolustaja joutui rikkomaan häntä. Erotuomari John Wikman tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun ja kapteeni Pinja Spets sijoitti pallon ylänurkkaan. Tauolle mentiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toisella jaksolla kotijoukkueen peli parani huomattavasti ja nyt myös TPS joutui enemmän puolustuskannalle kun kotijoukkueen pelin avaaminen, rakentelu ja murtautuminen olivat riittävän laadukasta.Ottelun lopullisesti ratkaisseen kotijoukkueen kolmannen maalin iski Anni Ollila upealla laukauksella noin 20 metristä maalin ylänurkkaan. Ottelun lisäajalla TPS sai vielä rangaistuspotkun, mutta loisto-ottelun pelannut kotijoukkueen maalivahti Juuli Varis torjui laukauksen alanurkasta.

"Pelin alku oli vaikea eikä meinattu saada toteutettua omaa pelitapaa laisinkaan, kun TPS prässäsi hyvin ja oli kaksintaisteluissa todella vahva. Maalin jälkeen pelimme parani ja pystyimme kontrolloimaan peliä paremmin. Pinja Spetsin paluu oli todella tärkeää joukkueelle, Anni Ollilan upea maali ja Lotta Kivelän debyytti lämmittivät valmentajan mieltä. Lisäksi Juuli varis ja Saana Valkama pelasivat hyvän ottelun. Joukkueelta jälleen vahva suoritus ja selkeä tasonnosto ONS peliin verrattuna. Iso kiitos koko joukkueelle ja kiitos myös kannattajille, jotka tulivat keskarille kannustamaan joukkuetta", iloitsee päävalmentaja Mika Lumijärvi.