maanantai, 31 touko 2021 19:22

Otteluraportti: RoPS-Ilves/2 4-5 (3-3)

RoPS naiset 3 ottelun tappioputkessa.

RoPS aloitti pelin vahvasti: pelikellon näyttäessä viittä minuuttia RoPS siirtyi 1-0 johtoon Iris Lukkarilan komealla vasemman jalan kaukolaukauksella. Kun peliä oli pelattu 10 minuuttia ,Ilves tasoitti. RoPS puolustajan harhasyötöstä Ilves käynnisti vastahyökkäyksen ja 3 vastaan 1 tilanteessa Ilves pelaaja pääsi vapaasti laukomaan pallon maaliin lähietäisyydeltä. Vain 3 minuuttia Ilveksen maalin jälkeen RoPS siirtyi jälleen johtoon, tällä kertaa hyvän prässipelaamisen seurauksena. Ilveksen veskari syötti pallon suoraan 16 alueen sisällä RoPS hyökkääjä Milja Fräkille joka sijoitti hallitusti pallon maaliin ja tilanteeksi 2-1.

Kauaa ei tarvinut lisämaaleja odottaa, kun Julia Heinon hyvä prässi pakotti Ilveksen puolustajan pelaamaan pallon sivurajasta yli. Enni Yli-Suvannon hyvä sivurajaheitto Julia Heinolle, joka pelasi pallon Anni Ollilalle ja Annilta jälleen hieno laukaus suoraan kuljetuksesta ja Ilveksen maalivahti oli voimaton, tilanne kotijoukkueelle 3-1. Tässä kohtaa moni varmaan ajatteli, että peli olisi jo ratkennut, mutta kotijoukkueen puolustuksen epävarmojen otteiden takia Ilves tuli tasoihin puolessatoista minuutissa! Tauolle lähdettiin siis 3-3 tasatilanteessa.

Toinenkin puoli-aika oli vauhdikasta peliä ja tilanteita riitti molemmissa päissä. Kotijoukkue siirtyi kuitenkin 4-3 johtoon, kun peliä oli pelattu 58 minuuttia. Oonakaisa Ämmälä keskitti pallon maalille, Ilveksen puolustuslinjalle tuli kommunikaatiovirhe ja Anni Ollila laukoi pallon tyhjään maaliin.

Tästäkään Ilves ei lannistunut, vaan tuli jälleen tasoihin 63 minuutilla. RoPS puolustus pelasi jälleen pehmeästi ja Ilves pelaaja laukoi etukulmasta tilanteeksi 4-4. 70 minuutilla Julia Heino vapautti hienolla syötöllä Anni Ollilan läpiajoon, Annin viimeistely-yritys oli hyvä, mutta Ilveksen maalivahti oli tilanteessa parempi ja esti maalin. Ottelun ratkaisu syntyi 83 minuutilla RoPS puolustuksen totaalisen nukahduksen jälkeen, kun Ilveksen hyökkääjälle pelattiin pallo linjan taakse, pallo haltuun, harhautus ja laukaus maalin alanurkkaan, tilanne 4-5.

"Sanattomaksi vetää; kotiottelussa tehdään 4 maalia, eikä saada pistettäkään.  Meidän puolustuspelaaminen oli luokatonta, tehtiin paljon henkilökohtaisia virheitä, joista Ilves rokotti todella kovalla prosentilla. Tappiot syö itseluottamusta, mutta meidän pitää vaan keskittyä tekemään asioita paremmin treenikentällä ja etenkin peleissä. Tiedän, että meillä on laadukas joukkue ja me pystytään parempaan. Tässäkin ottelussa me onnistuttiin monissa asioissa hyvin, peli-ilme oli hyvä, eikä yksikään pelaaja luovuttanut missään vaiheessa". kommentoi päävalmentaja Lumjärvi.