Uutisarkisto

Kaikki uutiset

sunnuntai, 21 marraskuu 2021 14:56

P13 SM-lopputurnaus onnistuneesti maaliin Rovaniemellä - RoPS 6. sijalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Rovaniemen Palloseura isännöi 13-vuotiaiden poikien SM-turnausta.

Ounashalli täyttyi perjantain ja sunnuntain ajan Suomen parhaimmista 13-vuotiaiden poikien joukkueista, kun Rovaniemellä järjestettiin kyseisen ikäluokan SM-lopputurnaus.

Turnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta, jotka olivat jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon. A-lohkossa pelasivat isäntäjoukkue RoPSin lisäksi FC Espoo, OLS ja FC Inter. B-lohkossa olivat HJK, Ilves, TiPS ja KuPS. Alkulohkojen jälkeen edessä olivat sijoitusottelut, jotka mukaan lukien kolmen päivän aikana pelattiin yhteensä 20 kovatasoista nuorten ottelua.

Suomen mestaruus turnauksessa matkasi Espooseen, kun FC Espoo kukisti loppuottelussa HJK:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Pronssiottelussa oululainen OLS kukisti Tampereen Ilveksen.

Turnausta oli seuraamassa muun muassa Suomen miesten A-maajoukkueen apuvalmentaja ja Pohjois-Suomen aluevalmentaja Mika Nurmela, joka oli paikalla tekemässä pelaajatarkkailua.

- Turnaus oli mielestäni kokonaisuutena erittäin onnistunut ja antoisa, Nurmela sanoi loppuottelun päätyttyä.

- Näimme kolmen päivän aikana paljon laadukkaita pelejä, hyviä nuoria pelaajia ja jännittäviä hetkiä. Tunnelma hallilla oli hyvä, ja kolme päivää meni kuin siivillä.

RoPS P08 6. sijalle

Osallistujajoukkueista seitsemän olivat raivanneet tiensä turnaukseen koko kesän kestäneiden karsintojen kautta. Näiden joukkueiden lisäksi mukana oli isäntäjoukkue RoPS, joka lähti turnaukseen haastajan roolissa.

RoPSin P08 onnistui lähtökohtiin nähden hienosti ja haastoi vastustajiaan ennakkoluulottomasti. Joukkueen päävalmentaja Teemu Vilmi oli tyytyväinen näkemäänsä.

- Kyllä turnauksesta jäätiin positiivisen puolelle. Olen tyytyväinen siihen miten pojat pystyivät kokonaisuudessa suorittamaan, Vilmi kertoi turnauksen päätyttyä.

Joukkueen pelaajat ja valmennustiimit tekivät kovasti töitä valmistautuessaan kovatasoiseen turnaukseen. Ryhmän peliesitykset näyttivät siltä, että kesän sarjaotteluista olikin otettu hyviä kehitysaskeleita lyhyessä ajassa. Esimerkiksi Suomen mestaruuden voittanut FC Espoo ratkaisi joukkueiden välisen keskinäisen kohtaamisen vasta viimeisellä kymmenenminuuttisella syntyneillä 2-0- ja 3-0-maaleilla.

- Oli kiva nähdä, että joukkueemme oli suhteellisen lähellä valtakunnallista kärkeä. Pystyimme haastamaan näitä ikäluokkamme kärkijoukkueita.

RoPSin joukkueessa korostui myös alueemme seurojen välisen yhteistyön merkitys. Isäntäjoukkueen riveissä oli myös kolme pelaajaa torniolaisesta TP-47:stä. Vilmi jakoi kiitokset Tornioon, ja halusi korostaa yhteistyön merkitystä Pohjois-Suomen jalkapallossa.

- Yhteistyö on alueellamme merityksellistä. Massamme ovat pieniä suhteessa isojen kaupunkien joukkueisiin, Vilmi sanoi.

- Kolme Tornion pelaajaa auttoivat meitä saamaan kasaan tasokkaamman joukkueen.

Turnauksen myötä P08:n kausi 2021 saatiin päätökseen. Seuraavaksi joukkue suuntaa katseensa tulevaan kauteen valmistautumiseen.

Luettu 1740 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi