Uutisarkisto

Kaikki uutiset

torstai, 24 helmikuu 2022 10:01

RoPSin syyskokouksessa käytiin läpi sekä menneitä että tulevaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(14 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran marraskuulta siirretty syyskokous järjestetiin Santasportin tiloissa keskiviikkona.

Rovaniemen Palloseuran syyskokous jouduttiin perumaan 30. marraskuuta koronarajoitusten seurauksena. Peruuntunut kokous järjestettiin nyt Santasportilla, ja paikalle oli saapunut selvästi viime vuosia enemmän osallistujia.

Kokouksen käynnisti Pekka Konstenius, joka valittiin myöhemmin illan aikana kahdeksi vuodeksi johtokunnan varapuheenjohtajaksi. Konstenius kertoi avauspuheessaan, että puheenjohtaja Risto Niva ei päässyt paikalle koronavirustartunnan seurauksena.

Seuraavaksi vuorossa oli kokouksen lakisääteiset osiot, jonka kokonaisuutta emme ala yksityiskohtaisesti purkamaan. Isoimmat uutiset koskivat johtokunnassa tapahtuneita välittömiä ja tulevia muutoksia.

Välittömät muutokset ovat ne, että RoPSin junioripuolella noin kymmenen vuotta joukkueenjohtajana eri ikäluokissa toiminut Pentti Katermaa korvaa Juha Eskelisen paikan johtokunnassa. Tämän lisäksi Matti Poikajärvi pyysi eroa johtokunnasta, joka hyväksyttiin. RoPS kiittää suuresti sekä Eskelistä että Poikajärveä seuran eteen tehdystä työstä. Samalla päätettiin, että Veikko Pyyny jatkaa johtokunnassa seuraavan kolmen vuoden ajan.

Myös Niva ilmoitti Konsteniuksen kautta, että hän tulee jättämään paikkansa RoPSin puheenjohtajana nykyisen kautensa päätyttyä marraskuussa 2022. Niva on toiminut tehtävässään vuodesta 2005 alkaen, joten kyseessä on pitkän aikakauden päätös.

Seuraavaksi käytiin läpi johtokunnan laatimat talous- ja toimintasuunnitelmat. Näistä aiheista riitti jäsenien osalta runsaasti keskustelua: kritiikkiä, ideoita, kysymyksiä ja perusteluita.

Kun kokouksen viralliset osiot käytiin läpi, oli vuorossa vapaan keskustelun aika. Kritiikkiä annettiin, kysymyksiä kysyttiin ja seuran ympärillä puhuttavia asioita käytiin läpi. Keskusteluissa puhuttiin muun muassa niin sanotun bingotalon tilanteesta, miesten edustusjoukkueen Ykkösen paikasta luopumisesta, tukikampanjoista ja tiedottamisesta. Myös miesten Kakkosessa pelaavan joukkueen nimi kiinnosti jäseniä: RoPS vai RFA? Asiaa selvitellään yhä, mutta tällä hetkellä kaikki näyttää siltä, että joukkueen nimi tulee olemaan RoPS. Varmaa on jo tässä vaiheessa se, että joukkue pelaa RoPSin logolla.

Luettu 2127 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi