Uutisarkisto

Kaikki uutiset

maanantai, 04 heinäkuu 2022 08:34

RoPS:n värit hyvin edustettuna kesän junioriturnauksissa – C-tytöille pronssia Piteåsta

Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
Pronssipokaali matkasi Piteåsta RoPS:n T2007-2008 joukkueen mukaan. Pronssipokaali matkasi Piteåsta RoPS:n T2007-2008 joukkueen mukaan.

Perinteinen jalkapallon junioriturnaus Piteå Summer Games on monelle seuran juniorille ensimmäinen kansainvälinen turnaus. Samaan aikaan pelattiin myös Jyväskylässä ja myöhemmin heinäkuussa seuran junioreita osallistuu myös Helsinki Cupiin ja Tornio Cupiin.

Tänä vuonna Piteån junioriturnaukseen 1.–3.7.2022 oli rekisteröitynyt yli 600 joukkuetta. Valtaosa joukkueista saapui Ruotsista, Norjasta ja Suomesta, mutta kaukaisimmat osallistujat tulivat Perusta, Brasiliasta ja Argentiinasta asti.

Rovaniemen Palloseuraa tämänvuotisessa turnauksessa edustivat tyttöjen 2007-2008 syntyneiden sekä poikien 2013 syntyneiden joukkueet. Tyttöjen turnaus päättyi upeasti voitokkaaseen pronssiotteluun. Valmentaja Lauri Aunon mukaan Piteå oli joukkueelle opettavainen turnaus.

- Mukana oli paljon eritasoisia vastustajia. Ennen kaikkea kilpailullisesti saatiin mahtava kokemus, sillä vastustajat onnistuivat molemmissa tappio-otteluissa osoittamaan tämän monipuolisen ja taktisen lajin toisen puolen: Tulos ratkaisee.

- Ensimmäinen ottelu Remsle UIF Ff:ää vastaan päättyi 1-2 tappioon vastustajan ratkaistua tehokkaasti omista erikoistilanteistaan. Ajoittain myös tottumattomuus luonnonnurmeen tuotti joukkueellemme haasteita hyökkäyspäähän. Voitokkaissa otteluissa Sunnannå SK:ta ja Storfors AIK:ta vastaan vahvuuksiamme olivat tehokkaat murtautumiset laidoilta maalintekoalueelle.  

Tytöt kokivat turnauksessa jännittäviä hetkiä, sillä välieräpaikka ratkaistiin rankkarikisalla.

- Taktisena vetona vaihdoimme viime hetkillä kentälle toisen maalivahdin rankkarikisaan. Torjuttuamme yhden vastustajan pilkun, yhden viuhuessa ohi maalilta ja omilla neljällä kliinisellä laukauksella raivasimme tiemme välieriin. Jo tässä kohtaa joukkueen tunnelma oli katossa, ja positiiviset tunteet näkyivät vahvasti kentällä, Auno kertaa.

Välieräottelussa T14 liigasta tuttu GBK/LoVe YJ oli liian kova vastus, mutta pronssipelin joukkue aloitti sähäkästi, sillä maalihanat aukesivat jo kolmannella peliminuutilla, johon ottelu myös lopulta ratkesi.  

- Kokonaisuutena oli ilo huomata, kuinka jo valmiiksi hyvähenkinen joukkueemme hitsautui turnauksen aikana entisestään tiukemmin yhteen. Muutoinkin valmentajaa ilahdutti, miten hienosti tyttöjen fokus säilyi pelissä koko raskaan turnauksen ajan, vaikka tällaisilla reissuilla voi mielenkiinto ajoittain valua muuallekin.

Pojille kokemusta ja menestystä Piteån lisäksi myös Jyväskylästä

Pojat 2013 joukkueen turnaus sujui niin ikään kokonaisuutena mallikkaasti ja voitokkaasti. Joukkue oli ensi kertaa pelaamassa ulkomailla ja ensi kertaa muutenkin mukana isommassa turnaustapahtumassa.

- Tähän saakka olemme pelanneet kotimaassa pohjoisen alueen joukkueita vastaan piirisarjaturnauksissa ja muissa pienemmissä tapahtumissa, joten siinä suhteessa reissu oli todella virkistävä sekä pelaajille että taustahenkilöille, totesi valmentaja Nicholas Coull.

Joukkue osallistui turnaukseen neljällä joukkueella, joista kaikki pääsivät nauttimaan voitoista ja usein varsin suurinumeroisesti.

- Iso kiitos reissun onnistumisesta kuuluu huoltajina mukana olleille vanhemmille. Kaikkein suurin kiitos menee kuitenkin lapsille. Heidän onnistumisen iloa ja kasvua jo näinkin lyhyessä ajassa oli mukava seurata ja juuri nämä seikat tekevätkin pitkistä päivistä ikimuistoisia.  

Samana viikonloppuna Piteån turnauksen kanssa pelattiin myös 2011 syntyneiden poikien HeinäCup Jyväskylässä. RoPS:n pojat osallistuivat sekä kilpa- että haastesarjaan. Tuliaisina turnauksesta oli kilpasarjan kolmas sija siniselle joukkueelle ja haastesarjan kuudes sija valkoiselle joukkueelle.

Joukkueenjohtaja Anssi Tuiskun mukaan myös Jyväskylän turnaus oli hienosti järjestetty ja olosuhteet olivat mitä mainioimmat.

- Oli hienoa päästä pelaamaan aivan uusia joukkueita vastaan, joita ei muissa peleissä kohdata. Pelipäivät olivat helteiset, mutta onneksi kenttien lähistöltä löytyi uimarantoja, joissa viilentyä. Molempien joukkueiden pelit sujuivat hienosti ja mahtava joukkuehenki oli kantava voima kaikissa peleissä. Kotimatkalla kuultiin monesta suusta, että takana oli paras turnausreissu ikinä!

P13 mitalit kaulassa800x600

P13 joukkueelle Piteån turnaus oli ensimmäinen pelikokemus ulkomailla.

Heinä Cup Jyväskylä 800x600

P11 osallistui Jyväskylän HeinäCupiin kahdella joukkueella.

Heinä Cup P11 valkoinen 800x600

Luettu 1248 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi