Uutisarkisto

Kaikki uutiset

perjantai, 15 heinäkuu 2022 14:20

RoPS:n tytöille hienoja tuloksia Helsinki Cupista

Arvostele tätä artikkelia
(14 ääntä)
Helsinki Cupin T12 harrastesarjan hopeajoukkue. Helsinki Cupin T12 harrastesarjan hopeajoukkue.

Maailman suurimpiin juniorijalkapalloturnauksiin lukeutuva Helsinki Cup pelattiin 11.–16. heinäkuuta. Tänä kesänä turnaus oli kaikkein aikojen suurin ja mukana oli yli 20 000 pelaajaa Suomesta ja maailmalta. RoPS:n tytöt lähtivät kotimatkalle mitalit kaulassa!

Rovaniemen Palloseuran 2009–2010 syntyneiden tyttöjen ryhmästä sekä kahden yhteistyöseuran pelaajista muodostettiin turnaukseen kolme joukkuetta. Turnauksessa pelattiin kolmessa kategoriassa, Elite, Yleinen ja Harraste. RoPS osallistui omalla joukkueella 2009 syntyneiden yleiseen sarjaan, sekä 2009 ja 2010 syntyneiden harrastesarjaan. Tulokset olivat jokaisella joukkueella vakuuttavat:

Pronssia tuli sekä Tytöt 13 yleisessä sarjassa että harrastesarjassa. Tytöt 12 harrastesarjassa puolestaan joukkue ylsi finaaliin asti, josta lopulta tiukan taistelun jälkeen tuloksena hopeasija.

Joukkueen päävalmentaja Jukka Seitamaa kertoo, että turnaus toi tullessaan paitsi hienoa menestystä myös ikimuistoisia elämyksiä.

- Todella hienolta tuntuu, että pärjättiin näin laajalla rintamalla. Hieman jäi pelaajilla kuitenkin myös hampaankoloon, sillä myös se kaikkein kirkkain kruunu oli jokaisen joukkueemme ulottuvilla. Kaikki niukoiksi tappioiksi kääntyneet pelit olisivat olleet myös voitettavissa. Mutta mitalit kaulassa kun lähdetään, niin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Turnauksessa tehtiin myös erittäin hyvää yhteistyötä lappilaisten tyttöjunioreiden kesken, sillä sekä Pellon Ponnesta että FC Santa Claus Junioreista oli mukana kolme pelaaja RoPS:n joukkueissa. Lisäksi Pellon Ponnen riveistä oli mukana valmentaja Maria Mäki.

- Tämä turnausrupeama oli todella hieno yhteistyömahdollisuus seuroille ja tästä yhteistyötä on varmasti entistä helpompi jatkaa tulevaisuudessa, Seitamaa toteaa.

Koko viikon kestänyt turnaus useammalla joukkueella ja useilla kentillä eri puolilla Helsinkiä on kova ponnistus myös valmentajille ja taustahenkilöille.

- Kokonaisuutena tämä on mahtava turnaus. Raskas reissu, mutta ehdottomasti sen arvoinen. Fiksujen tyttöjen kanssa on helppo reissata ja mukana olleiden huoltajien ja koko valmennustiimin panos on tietysti korvaamaton, Seitamaa painottaa.

G13 yleissarjan pronssi 800x600

T13 yleissarjan pronssimitalistit.

G13harrastesarjan pronssi 800x600

T13 harrastesarjan pronssijoukkue.

Luettu 2200 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi