Uutisarkisto

Kaikki uutiset

torstai, 30 maaliskuu 2023 13:26

RoPS:n naisille löytyi maalivahti – muutamia kokeneita pelaajia nuoreen joukkueeseen vielä etsitään

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)

Kauteen valmistavat harjoitusottelut ovat sujuneet hyvin. Päävalmentajan mukaan kasassa on laadukas joukkue, jolla on mahdollisuus taistella kärkisijoista kuukauden päästä alkavassa sarjassa.

RoPS:n naisten edustusjoukkueen taustoissa on tehty talven ajan kovasti töitä maalivahtipulan ratkaisemiseksi. Melko pian kävi selväksi, että kotimaan markkinoilta veskaria on vaikea löytää. Maaliskuun lopulla päästiin sopimukseen amerikkalaisen Dmitri Fongin kanssa, joka on viimeksi pelannut yliopistosarjaa New Mexico State Universityn riveissä.

Päävalmentaja Juho Pernu on tyytyväinen, että asiaan on nyt saatu ratkaisu ja kauteen voidaan lähteä sen suhteen rauhallisin mielin. Maalivahtivahvistus saapuu Rovaniemelle huhtikuun alussa. Ulkomaalaisvahvistuksen hankkimisen mahdollistivat joukkueen yhteistyökumppanisopimukset.

Fong on yhdessä Julia Heinon kanssa 25-vuotiaana joukkueen iältään kokenein pelaaja. Suurin osa pelaajista on 17–21 vuotiaita.

- Kasassa on nuori ja motivoitunut joukkue, jolla on paljon potentiaalia. Kaikilla on kova halu näyttää ja onnistua kauden aikana. Yritämme löytää joukkueen taustojen kanssa kuitenkin vielä 2-4 kokeneempaa pelaajaa joukkueeseen, joiden avulla saataisiin hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta sekä toivottua leveyttä kokoonpanoon, Pernu kertoo.

Päävalmentaja uskoo, että kasassa on hyvä joukkue tulevaan sarjaan ja valmistautuminen on sujunut ilman ongelmia.

- Viime viikonloppuna saimme alle hyvän ja tasaisen 2-2 päättyneen harjoitusottelun Trångfors IF Bodenia vastaan. Tulevana viikonloppuna puolestaan Rovaniemelle saapuu norjalaisjoukkue Bjornevatn IL, jonka kanssa pelataan kaksi harkkamatsia. Harjoituksissa läpikäytyjä asioita näkyi Bodenin pelissä jo hyvin ja peli kehittyy koko ajan.

RoPS:n naisten kausi Naisten Kakkosen C-lohkossa käynnistyy kotiottelulla Rovaniemen Keskuskentällä 29. huhtikuuta Toivalan Urheilijoita vastaan.

Naisten Kakkonen pelataan kolmessa lohkossa, lohkovoittajat ja paras toiseksi sijoittunut karsivat kahdesta paikasta Naisten Ykköseen kaudelle 2024. RoPS:n Otteluohjelma

RoPS:n naisten edustusjoukkue 2023

Maalivahti:
Dmitri Fong

Puolustajat:
Saana Valkama, Mona Heino, Petra Heininen, Metti Näsman,
Nanna Peteri, Nelly Leppänen, Milla Kukkola

Keskikenttä ja hyökkäys:
Veera Harjula, Emilia Kristo, Tiia Lipponen, Julia Heino, Amanda Lahtela,
Alma Haapa-aro, Siiri Malinen, Ronja Nieminen, Saana Kotanen, Viivi Huhtanen

Harjoitusottelut Bjornevatn IL vastaan pe 31.3. klo 18:00 ja su 2.4. klo 11:30 Ounashallilla.

Luettu 1617 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi