Uutisarkisto

Kaikki uutiset

maanantai, 17 huhtikuu 2023 18:21

RoPS:n kevätkokous saatiin päätökseen

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)

Johtokunnan omasta esityksestä seuran jäsenistö ei myöntänyt johtokunnalle vastuuvapautta edellisestä tilikaudesta.

Rovaniemen Palloseuran 27.3. aloitettua vuosikokousta jatkettiin maanantai-iltana 17. huhtikuuta Santasport Lapin Urheiluopistolla.

Kokous keskeytettiin muutama viikko sitten, koska tilintarkastuskertomus valmistui niin myöhään, että seuran jäsenistölle ei jäänyt riittävästi aikaa tutustua siihen. Seuran sääntöjen mukaan tilintarkastuskertomuksen on oltava luettavissa kaksi viikkoa ennen kokousta.

Jatkokokouksen ainoana käsiteltävänä asiana oli vastuuvapauden myöntäminen johtokunnalle edellisestä tilikaudesta.

Johtokunta teki kokousväelle esityksen, jonka mukaan on yhdistyksen edun mukaista, että vastuuvapautta ei myönnetä. Esityksen taustalla on keskeneräinen tutkintapyyntö entisen johtokunnan jäsenen toiminnasta. Näin toimittaessa yhdistys varaa itselleen oikeuden esittää vahingonkorvausvaatimuksia myös siviilioikeudellisella perusteella, mikäli tähän myöhemmin on tarvetta. Eriäviä mielipiteitä johtokunnan esitykseen ei tehty ja näin ollen vastuuvapautta ei myönnetty.

Ennen asiakohdan käsittelyä puheenjohtaja Matti Poikajärvi esitteli kokousväelle tuoreimman päivityksen seuran tämänhetkisestä taloustilanteesta.

Tärkein viesti on, että velkojien kanssa on hyvässä hengessä saatu neuvoteltua maksusuunnitelmat, niitä on lähdetty toteuttamaan ja suunnitelmissa on pysytty. Ainoastaan Rovaniemen kaupungin kanssa neuvottelut ovat vielä osittain kesken. Seuralla ja Rovaniemen kaupungilla on näkemysero, joka koskee Keskuskentän katsomorakennuksen vuokraa. Näkemyseron suuruus on 118 000 €.

Poikajärvi korostaa, että kaikkien osapuolten kanssa on keskusteltu hyvässä hengessä ja hän kiittää velkojia ymmärryksestä ja pitkämielisyydestä.

- Hyvä asia on esimerkiksi se, että yksityisten velkojien kanssa on saatu sovittua, että korkoja ei peritä, vaan huolehdimme vain velkapääoman lyhennyksistä.

 

Lisätietoja:

Matti Poikajärvi
Puheenjohtaja
040 538 8325
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Luettu 1328 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi