Uutisarkisto

Kaikki uutiset

perjantai, 09 kesäkuu 2023 18:29

Julia Heino siirtyy loppukaudeksi kotkalaisen KTP:n riveihin

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS:n naisten joukkueen kapteeni haluaa testata tasoaan Ykkösessä ja kokeilla jalkapalloelämää myös Rovaniemen ulkopuolella. Tulevaisuudessa Heino toivoo pelaavansa Ykköstä vielä RoPS:n paidassa.

Julia Heino, 25 on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tehdä Rovaniemen Palloseurassa jo pitkän uran. Ensimmäisestä naisten sarjassa pelatusta ottelusta RoPS-paidassa on jo pian kymmenen vuotta aikaa. Kun mahdollisuus uuteen seuraympäristöön tarjoutui, asiaa piti hetki miettiä, mutta lopulta halu kehittyä ja pieni uteliaisuus voittivat.

- Olen aina pelannut jalkapalloa Rovaniemellä. Muutama vuosi sitten polviloukkaantumisten vuoksi olin jo lähellä luovuttaa koko homman, mutta nyt on vielä haluja näyttää omaa osaamista ja testata, mihin rahkeet riittävät, Heino kertoo.

FC KTP on Heinolle tuttu seura viime kauden vastustajana. Juuri KTP tiputti RoPS Naiset Ykkösen nousukarsintafinaalissa viime syksynä. Kotkalaisseura on pärjännyt alkukauden Ykkösessä varsin mukavasti, nousijajoukkue on tällä hetkellä sarjassa neljännellä sijalla.

- Ilmeisesti seurassa on ollut vähän loukkaantumisia ja siksi hakivat uutta hyökkääjää. Varmasti pitää pystyä treeneissä näyttämään omaa parastaan, jotta ansaitsee pelipaikan laadukkaassa ryhmässä, Heino arvelee.

Uusi seura ja muutto pois kotikaupungista toki jännittää hieman, mutta päätöstä helpotti asumisen ja muiden käytännönasioiden järjestyminen uuden seuran puolelta. Syksyllä Heinoa odottaa paluu Rovaniemelle terveydenhoitajaopintojen pariin Lapin ammattikorkeakouluun.

Jalkapallon suhteen unelmia vielä on, mutta pitkä kokemus on tuonut myös realismia.

- Jos kaikki sujuu hyvin, eikä tule loukkaantumisia, uskon että voin vielä kehittyä pelaajana. Totta kai minua edelleen kiinnostaa pelata mahdollisimman kovalla tasolla. Haluaisin nähdä ja kokea vielä sen, että RoPS pelaa vähintään Naisten Ykkösessä.

Alkava kesä kuluu kuitenkin täysin uudessa ympäristössä Kotkassa ja kokemuksesta on tarkoitus ottaa kaikki irti.

- Parasta, mitä olen jalkapallolta saanut ovat juuri uudet kokemukset, varmasti niitä nyt tältä tulevalta reissulta kertyy taas roppakaupalla lisää.

Kapteenin nauhan seuraajalleen jättävä Heino aikoo kuitenkin seurata tarkasti myös RoPS:n edesottamuksia kesän aikana.

- Luottoa löytyy ja olen varma, että joukkue parantaa otteita mitä pidemmälle kesää mennään. Olisihan se hauska kokemus päästä katsomaan yksi RoPS:n ottelu myös kannattajan roolissa, jos pääsisi kesällä käymään pelin aikaan kotona, Heino naurahtaa.

Luettu 2253 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi