Uutisarkisto

Kaikki uutiset

keskiviikko, 14 kesäkuu 2023 20:39

Rovaniemen Palloseura ry:n jäsenten ylimääräinen vuosikokous ei hyväksynyt Rovaniemen kaupungin maksusopimusesitystä sellaisenaan

Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)

Rovaniemen kaupunki on laatinut esityksen maksusopimuksesta koskien Rovaniemen Palloseura Ry:n ja Blue Idea Oy:n velkaa Rovaniemen kaupungille.

Kaupungin esitystä käsiteltiin seuran johtokunnassa ja seuran ylimääräisessä vuosikokouksessa 14.6.2023 klo 18 alkaen. Maksusopimusesityksestä käytiin vilkasta keskustelua seuran jäsenten kesken ylimääräisessä vuosikokouksessa.

Seuran taloudellinen asema on saatu vakautettua syksyn 2022 kriittisen tilanteen jälkeen. Uusia erääntyneitä velvoitteita ei ole syntynyt. Muiden velkojien kanssa on tehty maksusopimukset, joita on noudatettu ja vanhoja erääntyneitä velvoitteita on maksettu noin 140.000 euroa kuuden kuukauden aikana.

Rovaniemen Palloseura Ry kiittää Rovaniemen kaupunkia ja hyvästä maksusopimusesityksestä ja pitkämielisyydestä seuran erääntyneiden velvoitteiden käsittelyssä. Rovaniemen Palloseura Ry:n vuosikokous päätti, ettei se hyväksy esitystä maksusopimukseksi sellaisenaan.

Rovaniemen Palloseura hyväksyy Rovaniemen kaupungin esityksen kuukausimaksuerien suuruudesta. Seura on itse asiassa tähänkin asti noudattanut nyt esitettyä maksuerätaulukkoa.

Osapuolilla on näkemysero velkapääomasta. Näkemysero on suuruudeltaan noin 118.000 euroa. Näkemysero johtuu Blue Idea Oy:n Rovaniemen kaupungilta vuokraamien katsomorakennuksen tilojen vuokranmäärityslaskelmista, jotka RoPS Ry:n näkemyksen mukaisesti sisältävät virheitä, eivätkä ole alkuperäisen Rovaniemen kaupunginhallituksen päätöksen 1.9.2014 mukaisia. Koska kyseessä on yhtäaikaisesti läpivuokrausmalli ja kyseessä on samalla kaupunki-konsernin sisäinen vuokra koko Keskuskentän katsomorakennuksen osalta, on mahdollisella virheellä myös laajempi merkitys.

Näkemysero velkapääomasta ei vaikuta kaupungin RoPS Ry:lle laatiman maksusopimusesityksen kuukausierien euromäärään. Näkemysero vaikuttaa kaupungin maksusopimusesityksen kuukausittaisten maksuerien kappalemäärään. Maksueriin, jotka esityksessä erääntyvät vuoden 2027 huhtikuusta eteenpäin.

Rovaniemen Palloseura Ry esittää, että näkemysero käsitellään avoimesti ja objektiivisesti molempien osapuolten hyväksymän kolmannen tahon puolesta 31.12.2023 mennessä. Velkapääoman suuruus ratkaistaan kolmannen tahon lausunnon mukaisesti.

Rovaniemen Palloseura jatkaa kuukausierien maksamista Rovaniemen kaupungin esityksen mukaisesti. Kuukausierät huhtikuun 2027 jälkeen määritellään kolmannen tahon lausunnon mukaisesti.  

Rovaniemen Palloseura Ry pyytää Rovaniemen kaupunkia huomioimaan maksusopimusesityksessään Rovaniemen Palloseura Ry:n muut velkojat ja heidän asemansa sopimusesityksen ensimmäisessä ja viimeisessä kappaleessa liittyen viivästyskorkoihin ja yllättävin suorituksiin Rovaniemen Palloseura Ry:lle.

Rovaniemen Palloseura Ry toivoo, että löydämme tällä esityksellä ratkaisun asiaan ja voimme keskittyä seuran uuden alun ja arvojen mukaiseen avoimeen ja vastuulliseen yhteistyöhön tärkeän kumppanimme Rovaniemen kaupungin kanssa.

Kunnioittaen Rovaniemen Palloseuran ylimääräisen vuosikokouksen valtuuttamana,

Rovaniemellä 14.6.2023

Rovaniemen Palloseura Ry:n johtokunta

Mika Tapio                       Jukka Kotilehto

Pekka Saarinen               Pentti Katermaa

Tuomas Enbuske            Pekka Konstenius

Veikko Pyyny                   Matti Poikajärvi             

Luettu 2417 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi