Uutisarkisto

Kaikki uutiset

tiistai, 27 kesäkuu 2023 13:17

Julia Niska ja Melina Mäkimartti palasivat kultamitalisteina Berliinin Special Olympics -maailmankisoista

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Suomen naisten joukkue sai juhlia Berliinissä Unified-jalkapallon kultamitaleja. Joukkueessa oli mukana 6 urheilijaa, 5 partneriurheilijaa ja 3 valmentajaa. Suomen naisten joukkue sai juhlia Berliinissä Unified-jalkapallon kultamitaleja. Joukkueessa oli mukana 6 urheilijaa, 5 partneriurheilijaa ja 3 valmentajaa.

Suomi voitti finaaliottelussa Serbian maalein 4-2. Julia Niska viimeisteli pelissä kolme maalia.

Rovaniemen Palloseuran Soveltavan Pallokerhon pelaajilla Julia Niskalla ja Melina Mäkimartilla on takanaan ikimuistoinen matka.

Special Olympics -maailmankisat ovat kehitysvammaisten urheilun suurin tapahtuma. Kilpailuihin osallistui noin 7000 urheilijaa liki 200 maasta ja puitteet olivat sen mukaiset. Jo avajaisjuhlallisuudet olivat huikeat.

Berliinin olympiastadionilla oli paikalla lähes 60 000 ihmistä todistamassa Ateenasta matkanneen olympiatulen syttymistä. Avajaisten ohjelmaan kuului myös osuus, jossa käytiin kaatamassa vettä eri puolilta maailmaa yhteiseen virtaan. Julia Niskalla oli ilo ja kunnia käydä kaatamassa Lapista tuotu vesi virtaan Suomen joukkueen, eli Sisujengin, puolesta.

Kisojen aikana Suomi eteni Unified-jalkapallon finaaliotteluun asti voittamalla matkan varrella Taiwanin, Espanjan ja Moldovan.

Niska ja Mäkimartti ovat pelanneet vuonna 2016 perustetun RoPSin soveltavan jalkapallojoukkueen mukana alkuajoista asti. Pelaajille on kertynyt kansainvälistä kokemusta jo kesällä 2022, jolloin he olivat mukana Suomen kisajoukkueessa Gothia Special Olympics Trophy turnauksessa Ruotsin Göteborgissa.

Vuosi sitten antamassaan haastattelussa Niska ja Mäkimartti uskalsivat vasta varovasti unelmoida pääsystä maailmankisoihin. Nyt urheilijat ovat palanneet kotiin kultamitalit kaulassa.

- Meitä on jo muistettu monin tavoin, lentokentälläkin oltiin vastassa, vaikka kone laskeutui vasta yhdeltä yöllä. Kukkia on jo niin paljon, että meinaa maljakot loppua, Mäkimartti ja Niska naureskelevat pyörityksen keskellä.

Rovaniemen Palloseura onnittelee kultamitalisteja!

Lue lisää:

Palloliiton tiedote: Naisten Unified-joukkueelle kultaa Special Olympics -kisoissa Berliinissä

Suomen joukkue Berliinin maailmankisojen Unified-jalkapallossa

Onnittelut Julia ja Melina
Kultamitalisteja oli Rovaniemen lentokentällä vastassa onnittelijoiden joukko. RoPS:n puheenjohtaja Matti Poikajärvi kävi lausumassa onnittelut koko seuran puolesta.

Luettu 677 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi