Uutisarkisto

Kaikki uutiset

perjantai, 01 joulukuu 2023 11:47

Vuosikokousterveisiä

Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)

RoPS ry:n vuosikokouksessa oli positiivinen tunnelma ja seuraväen katse eteenpäin.

RoPS Ry:n jäsenet kokoontuivat maanantaina 27. marraskuuta sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Seuran tilanne on vuodessa parantunut merkittävästi. Siitä kuuluu kiitos sitkeälle ja periksiantamattomalle RoPS-yhteisölle. Aktiivisia jäseniä oli paikalla noin viisikymmentä Santasportin Tiera-salissa.

Kokouksessa valittiin seuran varanpuheenjohtajaksi johtokunnan jäsen Pentti Katermaa. Pena, jos joku tuntee seuran lajitoiminnan. Puuha-Pena on luotsannut yhtäaikaisesti useiden junnujoukkueiden toimintaa ja siinä ohessa aktiivisesti osallistunut johtokunta- ja työryhmätyöskentelyyn. Suurella sinisellä sydämellä. Oikea mies varapuheenjohtajaksi.

Lasikatot helisivät, kun johtokuntaan valittiin RoPS:n kautta aikojen ensimmäiset naisjäsenet, Terhi Wimmer ja Taina Torvela. Terhin ja Tainan rooli kuluneen vuoden aikana strategiatyöryhmässä sekä markkinointi-, myynti- ja viestintäryhmässä on ollut mittaamattoman arvokas. Saamme aimo annoksen uutta näkökulmaa, ammattitaitoa ja energiaa johtokuntaan.

Kolmas uusi jäsen johtokunnassa on syntyperäinen rovaniemeläinen, todellinen seura- ja urheilutoiminnan ammattilainen, Kyösti Lampinen. Kyösti on toiminut muun muassa alppilajien ja squashin laji- ja valmennusjohtajana, johtanut Suomen Urheiluopistoa ja Eerikkilän Urheiluopistoa sekä ollut perustamassa Sami Hyypiä -akatemiaa. ”Kyllä RoPS pitää saada taas iskuun!” kirjoitti Kyösti ilmoittaessaan olevansa käytettävissä RoPS -johtokuntaan.

Johtokunnassa jatkavat ansiokasta työtä Mika Tapio, Jukka Kotilehto ja Veikko Pyyny. Järjestäydymme ensi viikolla, jaamme johtokunnan vastuualueet ja alamme töihin yhdessä eri osa-alueiden työryhmien kanssa. Työryhmien jäsenillä on suuri rooli ja vaikuttavuus asioiden etenemiselle. Porukalla saa enemmän ja nopeammin aikaiseksi. Jos tunnet kiinnostusta osallistua, älä epäröi ottaa yhteyttä.

RoPS:n uusi strategia ja sen toimeenpano on avaintehtävämme. Vuodet 2024–2025 ovat strategian puolustuspeli kuntoon -vaihetta. Vahvan perustan rakentamista.

Maksusopimus

Rovaniemen kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina maksusopimuksen RoPS Ry:n kanssa. Osapuolet ovat olleet yksimielisiä maksusopimuksen maksuohjelmasta. RoPS on maksanut maksuohjelman mukaisia kuukausieriä 26 kuukautta. Velkapääoma on sisältänyt erän, josta osapuolilla on ollut eri näkemys. Nyt tehdyn sopimuksen mukaisesti kolmas osapuoli antaa lausunnon asiassa. Tämä on erinomainen asia.

On ollut hieman turhauttavaa ja välillä raskastakin pitää vireillä asiaa, jonka perustelut on salattu, mutta jota on saanut lausua ja kommentoida avoimesti. Nyt kolmas, puolueeton osapuoli tarkastelee asiaa avoimesti ja faktoilla. Tämä oli RoPS:n ylimääräisen kesäkuisen vuosikokouksen linjaama tavoite.

Media on kirjoittanut aiheesta keskittyen osapuolten kommentointiin. Onhan itse sisältö hieman vaikea ja monimutkainen. Tietopyynnön evääminen ei ole helpottanut tutkivaa journalismia. Liikesalaisuuksia ovat. Helpompi on siis kirjoittaa konkurssiuhasta, alennuksista ja tasapuolisuudesta adjektiiveilla halpa ja kallis tarinaa rikastaen. Euroista on pula siellä ja täällä. Hyvä, että asioita tutkitaan ja mahdolliset virheet korjataan. RoPS:n vuokraama kahdensadan neliön tila on pieni osa tätä kiinteistöbisnestä.

Maanantaina oli hyvä palaveri. Kumppani vuosien takaa kutsui tapaamiseen. Suhde oli viilentynyt, mutta nyt oli vettä virrannut tarpeeksi Kemijoessa. Mitä jos palaisimme yhteistyöhön. Pohjoisen hyvinvoinnin ja menestymisen rakentamiseksi. Uskon, että näitä kohtaamisia tulee jatkossakin.

RoPS:n paluu on alkanut. Miten korkealle ja missä aikataulussa etenemme? Sen päätämme me, sitkeä ja periksiantamaton RoPS. Jokainen positiivinen teko ja sana vie kohti tavoitetta.

Hyvää jouluun valmistautumista Joulupukin kotikaupungista!

Rovaniemellä 1.12.2023

Poikamatti

Luettu 1325 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi