Uutisarkisto

Kaikki uutiset

perjantai, 22 joulukuu 2023 10:56

Huuhkaja-Helmariliiga tuo kovia pelejä myös talvikauteen

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
12-vuotiaiden Helmariliigan pohjoisen alueen ensimmäinen kierros pelattiin jouluviikon maanantaina Kempeleessä. RoPS:n väreissä pelanneessa joukkueessa oli mukana pelaajia myös Pellon Ponnesta ja Kolarin Kontiosta. Pelit sujuivat hienosti ja tytöt voittivat oman lohkonsa. 12-vuotiaiden Helmariliigan pohjoisen alueen ensimmäinen kierros pelattiin jouluviikon maanantaina Kempeleessä. RoPS:n väreissä pelanneessa joukkueessa oli mukana pelaajia myös Pellon Ponnesta ja Kolarin Kontiosta. Pelit sujuivat hienosti ja tytöt voittivat oman lohkonsa.

Huuhkaja-Helmariliiga on Palloliiton pari vuotta pyörinyt kilpailujärjestelmä, joka tukee seurojen pelaajakehitystä. Myös RoPS:n nuorille pelaajille kovatasoiset turnaukset ovat talvikauden kohokohtia.

Joulu-tammikuussa ympäri Suomea järjestetään alueellisia Huuhkaja- ja Helmaritapahtumia, joiden kautta niin joukkueilla kuin yksittäisillä pelaajilla on mahdollisuus edetä seuraavalle tasolle aina kansainvälisiin peleihin asti. Kilpailullisten pelien lisäksi Huuhkaja-Helmaripolkuun kuuluu oleellisena osana myös valmentajien koulutus ja vuorovaikutus.

Rovaniemen Palloseuran junioripäällikkö Antti Okkonen vietti joulukuussa useamman päivän Kempeleen jalkapallohallissa Huuhkaja- ja Helmariliigan aluetapahtumissa.

- Tehtäviini aluetapahtumissa kuuluu RoPSin joukkueiden valmennustiimin mentorointi koko tapahtuman ajan. Päivät ovat pitkiä, mutta antoisia, koska valmennuksen kanssa pääsemme keskustelemaan joukkueen pelillisistä asioista seuran valmennuslinjaan liittyen. Lisäksi Palloliiton puolelta on määritelty kullekin ikäluokalle sekä pojissa että tytöissä ydinviestit, joita peleissä halutaan tapahtuvan.

Huuhkaja-Helmariliigassa kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan alueellisesti ja kolmas kierros kokoaa joukkueita eri puolelta Suomea kansallisen tason turnauksiin Eerikkilän urheiluopistolle. Syksyn aikana pelataan alemmat ja ylemmät loppusarjat ja vuosi huipentuu marras-joulukuun kansainvälisiin turnauksiin.

Uusi kilpailujärjestelmä tarjoaa mahdollisuuden eri puolelta Suomea, ja eri kokoisista seuroista, tuleville pelaajille päästä testaamaan omaa tasoaan. Polku on avoinna kaikille, sillä syksyn loppusarjoihin kootaan joukkueita myös niistä pelaajista, joiden omat joukkueet tippuvat jatkosta.

Myös RoPS:n pelaajia on jo nähty aina kansainvälisessä turnauksessa asti. Vuonna 2010 syntyneet Milla ja Matleena Seitamaa olivat mukana Suomen Palloliiton United-joukkueessa Helmariliigan kansainvälisessä turnauksessa marraskuun lopussa. Syksyn jatkopeleissä olivat Seitamaan kaksosten lisäksi mukana Sofia Tiikkaja (2010) ja pojissa OLS:in ja United-joukkueiden matkassa Weeti Sukuvaara (2010), Tobias Kylmänen (2009) ja Pete Karppinen (2009).

Vuoden 2024 Helmari- ja Huuhkajaliigat pyörähtivät käyntiin joulukuussa. RoPS:lla on mukana joukkueet 12-, 13- ja 14-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa. Tyttöjen puolella seurayhteistyöllä on erityinen merkitys.

- Tytöissä RoPS:n joukkueissa on mukana pelaajia myös yhteistyöseuroista kuten Kolarin Kontio, Pellon Ponsi ja FC Santa Claus Juniorit (T14). Seuroilla ei välttämättä ole ainakaan kaikissa ikäluokissa riittävästi pelaajia osallistua omalla joukkueella näihin tapahtumiin, joten yhdistämällä voimia voidaan taata useammille tavoitteellisille pelaajille mahdollisuus olla mukana, Okkonen kertoo.

Huuhkajat P13
RoPS:n 13-vuotiaat pojat olivat tänä vuonna jo toista kertaa mukana Huuhkajaliigan peleissä. Ensimmäisestä pelipäivästä saldona oli voittoja ja tasapeli, jolla irtosi lohkon kärkisija maalieron turvin. Pelit jatkuvat 2. kierroksen otteluilla helmikuussa Rovaniemellä.

 

Luettu 677 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi