Uutisarkisto

Kaikki uutiset

sunnuntai, 31 joulukuu 2023 10:18

Hyvää uutta vuotta!

Arvostele tätä artikkelia
(15 ääntä)

Kulunut vuosi toi tulleessaan monia positiivisia asioita, joiden pohjalta on hyvä ponnistaa tulevaan vuoteen niin pelikentillä kuin muilla seuratyön osa-alueilla.

Jalkapallovuosi päätettiin perinteiseen Tapsan turnaukseen, jossa joukkueet keräsivät 2.400 euron hyväntekeväisyyspotin, joka lahjoitettiin Rovaniemen Mieli Ry:n arvokkaan työn tueksi. Kinkut sulivat ja kentällä nähtiin hyvähenkisiä ja laadukkaita otteluita. Päivän aikana tavataan vanhoja pelikavereita ja vaihdetaan kuulumiset. Rovaniemi on futiskaupunki.

Kasvattajaraha

RoPS on jälleen Suomen suurin kasvattajarahan saaja. Kasvattajaraha kerätään pelaajien pelatessa Veikkausliigan, Miesten Ykkösen, Kansallisen Liigan tai Palloliiton maaotteluissa. Kasvattajaraha maksetaan kasvattajaseuroille, joissa pelaajat ovat pelanneet 12–21 vuoden iässä. Positiivista on se, että seuran junioritoiminta tuottaa pelaajia kotimaan ylimmille sarjatasoille. Valitettavasti seura ei viime vuosina sarjatason tiputtua Kakkoseen ole kyennyt pitämään kaikkia lahjakkaimpia pelaajiaan seurassa. Miesten edustusjoukkueen nousu uuteen Ykköseen tarjoaa vastuuta ja peliaikaa hyvätasoisessa sarjassa omille kasvateille. RoPS:lle maksettava kasvattajaraha vuonna 2023 on noin 22.000 euroa.

Valmennus ja edustusjoukkueet

Seuran juniori- ja edustusjoukkueiden valmennus ja muu taustahenkilöstö saatiin sovittua hyvissä ajoin syksyllä. Pre season -kausi on ollut kauttaaltaan laadukkaampi kuin viime vuonna. Naisten edustusjoukkueen pelaajarunko alkaa olla valmis muutamaa täsmätarvetta lukuun ottamatta. Miesten edustusjoukkue on treenannut uuden valmennuksen alaisuudessa kuukauden päivät. Vauhti ja energia on ollut treeneissä kova. Sopimukset julkistetaan niiden valmistuttua. Kahden aikaisemman vuoden kaltaista poismuuttoa ei ole havaittavissa. Päinvastoin, nyt on tullut myös useita kyselyitä joukkueeseen pääsystä.

Poikien B-junioreiden päävalmentajana aloittaa tammikuun alusta Mikko Outila. Rovaniemeltä lähtöisin oleva paluumuuttaja, jolla on pitkä kokemus juniorivalmennuksesta. Tervetuloa Mikko! Joukkue on ollut hyvissä käsissä. Treenejä on syksyn vetänyt Kimmo Vitikka ja Jaakko Höynälänmaa. Valmistautuminen kohti tammikuun lopussa alkavaa P17 SM-karsintasarjaa on edennyt hyvin.

Taloustilanne

Pitkäaikainen asiakassuhteemme Ulosottolaitokseen päättyi. Vuosi sitten sovittu maksuohjelma verottajalle ja eläkevakuutusyhtiölle muodostuneista rästeistä on nyt suoritettu loppuun. Joitain vuoden loppuun mennessä sovittuja erääntyneiden suorittamisia sovimme siirrettäväksi maaliskuun loppuun mennessä. Muutoin kirivuosi velkojen lyhentämisessä (n. 220.000 euroa lyhennyksiä) on toteutunut suunnitelman mukaisesti. Ilman uusien velvoitteiden erääntymistä.

Rovaniemen kaupungin kanssa on sovittu, että riidanalaisen velkapääoman osan tarkastelee kolmas, riippumaton osapuoli. Velkaohjelman maksu jatkuu, kuten tähänkin saakka. Velkaohjelman pituus riippuu kolmannen osapuolen lausunnosta.

Uuden kauden startti - Community Kick Off 20.1.2024

RoPS Community Kick Off 2024 järjestetään lauantaina 20. tammikuuta ravintola Waldemarissa. Kaikki RoPS-väki on tervetullut rentoon iltaan. Ohjelmassa on muun muassa ruokailua, bändi, pelaajauutisia ja huomiointeja. Bingotaloa ei meillä enää ole mutta tässä tapahtumassa bingoa pääsee pelaamaan perinteisessä lappubingossa. Lippu bileisiin sisältäen ruuan ja maksaa 39,00 euroa ja on ostettavissa osoitteesta: https://www.tiketti.fi/tarjous/ropscommunitykickoff Tervetuloa!

Lämmin kiitos päättyvästä vuodesta. Onnellista uutta vuotta 2024!

Rovaniemellä 31.1.2023

Poikamatti

Luettu 1737 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi