Uutisarkisto

Kaikki uutiset

keskiviikko, 10 tammikuu 2024 22:45

RoPS:n B-pojat hakevat paikkaa SM-sarjassa Mikko Outilan johdolla

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

RoPS:n B-juniorit ovat saaneet kokeneen ja vaativan valmentajan, joka haluaa jalostaa pelaajien lahjakkuuden huipputaidoiksi, joilla he erottuvat massasta.

Rovaniemen Palloseura etsi viime joulukuussa avoimella haulla valmentajaa seuran B-poikien joukkueelle, jonka tavoitteena on menestyä ikäluokan valtakunnallisessa sarjassa. Valmentajasopimus allekirjoitettiin joulun alla Mikko Outilan kanssa.

Outila pelasi jalkapalloa Rovaniemen Palloseuran riveissä B-junioreihin asti. 16-vuotiaana hän muutti pois Rovaniemeltä, kunnes palasi kotimaisemiin kolme vuotta sitten. 50-vuotias Outila on tehnyt pitkän valmennusuran nuorten pelaajien parissa pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla lukuisissa eri seuroissa.

Muutamaan vuoteen Outila ei omien sanojensa mukaan juuri ole ollut jalkapallon, tai ainakaan lajivalmennuksen, kanssa tekemisissä. Nyt innostus valmennustyöhön on kuitenkin selvästi syttynyt ja laji on jälleen vallannut elämässä keskeisen roolin.

- Olen huomannut itsekin, että nyt menee taas huomaamatta pari tuntia puhelimessa vanhojen tuttujen kanssa, kun aletaan puhua jalkapallosta.

Innostumiseen vaikutti, että seura on Outilalle tuttu ja tärkeä. Myös tehtävä tuntui omaan osaamistaustaan sopivalta ja motivoivalta.

- Minulla on aina ollut kaksi suosikkiseuraa. Ensimmäinen on FC Barcelona ja toinen Rovaniemen Palloseura. Olen seurannut erityisesti miesten edustusjoukkueen ja koko seuran edesottamuksia myös hankalina aikoina. Tässä joukkueessa, jota nyt pääsen valmentamaan, kasvaa lähitulevaisuuden edustusjoukkueen pelaajia. Se motivoi. Sytyn kilpailusta, haluan saada tulosta ja taidan olla aika suorapuheinenkin, Outila kuvaa omia ominaisuuksiaan valmentajana.

Vahvistetaan lahjakkuutta

Outila ei ole valmentanut RoPS:ssa aiemmin, joten joukkueen pelaajat ovat uusia kasvoja.

- Reilu viikko on nyt treenattu yhdessä ja alan tunnistaa ne kohdat, mitä meidän ihan erityisesti täytyy harjoitella.

Vaikka yhteistä aikaa joukkueen kanssa on takana vasta vähän, ovat tavoitteet jo selkeät.

- Minun ja joukkueen yhteinen tavoite on totta kai saavuttaa paikka SM-sarjaan, kun sitä on mahdollisuus tavoitella, Outila vahvistaa.

Outilan valmennusfilosofian ytimessä on jokaisen pelaajan henkilökohtaisiin vahvuuksiin keskittyminen ja niiden jalostaminen.

- Tavoitteena on tunnistaa pelaajien parhaat puolet ja kehittää erityisesti niitä ominaisuuksia vielä lisää. Haluan nähdä, että meidän nopeista pelaajista tulee vielä nopeampia ja älykkäistä pelaajista vielä älykkäämpiä. Totta kai myös heikkouksia on vahvistettava, mutta erityisesti uskon siihen, että kehitetään huippuunsa ne hyvät ominaisuudet, mitä kullakin pelaajalla on. Niitä pelaajia tarvitaan tuolla maailmallakin enemmän, jotka erottuvat jollakin ominaisuudella kuin niitä, jotka ovat kaikessa kohtalaisen hyviä.

Sarja käyntiin tammikuussa

P17 SM-karsintasarja starttaa jo tammikuun lopulla. Ennen sarjan alkua joukkueella on sovittuna kaksi harjoitusottelua.

- Kovin pitkään emme ehdi harjoitella ennen kauden alkua, mutta olen luottavaisin mielin. Pidän SM-sarjapaikan saavuttamista täysin realistisena. Toivottavasti tässä lyhyessä ajassa syntyy hyvä luottamus pelaajien kanssa. Omat vahvuuteni ovat kyvyssä muokata joukkueen peliä ja saada maksimisuoritus irti pelaajista. Tämän joukkueen vahvuus puolestaan näyttää olevan hyvä koheesio ja sisäinen henki. Sillä voidaan voittaa pelejä.

Pitkään Etelä-Suomen seuroissa valmentaneena Outila tunnistaa heti eroja kauteen valmistautumisessa.

- Se on fakta, että siellä missä on vieri vieressä kilpailullisia joukkueita, on mahdollisuus pelata enemmän kovatasoisia pelejä ja valita sopivia harjoitusvastustajia sen mukaan, mikä milloinkin joukkuetta parhaiten palvelee. Täällä pelataan ne mitä pystytään.

Ylipäätään Outilan mukaan nuorten pelaajien arki ja lähtökohdat ovat erilaiset pääkaupunkiseudulla ja muilla isoilla kaupunkialueilla verrattuna esimerkiksi Rovaniemelle. On näkökulmakysymys, että missä asiat ovat ”paremmin”.

- Etelässä kovan vaatimustason kilpajoukkueet eriytyvät harrastejoukkueista varhain, monet vanhemmat panostavat yksilövalmennukseen ja lapset ja nuoret istuvat tuntikausia autossa kulkien ympäri pääkaupunkiseutua, jotta päästään tietyn valmentajan oppiin. Täällä pyöräillään vartti hallille ja vietetään kaikki liikenevä aika omatoimisessa harjoittelussa.

RoPS pelaa ensimmäisen P17 SM-karsintasarjan ottelun 27. tammikuuta kotona Rauman Pallo-Iiroja vastaan. Kymmenen joukkueen lohko pelataan kaksinkertaisena sarjana. Kesäkuun puolivälissä tiedetään, mitkä viisi joukkuetta jatkavat suoraan SM-sarjaan. Kuudenneksi sijoittunut joukkue karsii sarjapaikasta ja loput jatkavat syyskierrokselle Ykköseen.

Joukkueen seuraavat ottelut:

Tervarit-j – RoPS
Harjoitusottelu, la 13.1.2024 klo 15:45, Kempele

RoPS – TP-47
Harjoitusottelu, la 20.1.2024 klo 18:30, Ounashalli

RoPS – Pallo Iirot
P17 SM-karsintasarja, la 27.1.2024 klo 12:00, Ounashalli

Luettu 1698 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi