Uutisarkisto

Kaikki uutiset

tiistai, 23 huhtikuu 2024 18:44

Hulda Kuustie haluaa taas nauttia jalkapallosta

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Kuva: Jussi Sirviö Kuva: Jussi Sirviö

Hulda Kuustie, 24 palasi Rovaniemelle pelattuaan kaksi kautta Kansallista Liigaa ONS:ssa. Keskikenttäpelaaja panostaa jalkapalloon tosissaan, mutta haluaa tällä kaudella korostaa ennen kaikkea peli-iloa. 

Hulda Kuustien valmistautuminen lauantaina 27. huhtikuuta alkavaan sarjakauteen on ollut työntäyteinen. Harjoitusten lisäksi kalenteria ovat talven ja kevään mittaan täyttäneet luokanopettajan opinnot Lapin yliopistossa sekä täysipäiväinen työ eskariopettajana. 

- Työt kestävät Juhannukseen asti ja sen jälkeen keskitytään vain pelaamiseen. Muutoin työn ja harjoittelun yhdistäminen on sujunut hyvin, mutta päiväkodissa pöpöt jylläävät ja olen sairastanut talven mittaan aika monta flunssaa, Kuustie kertoo.

Oulusta kotoisin oleva Kuustie on motivoitunut aloittamaan kauden Naisten Kakkosessa, vaikka on aiemmin pelannut korkeammilla sarjatasoilla Naisten Ykkösessä ja Kansallisessa Liigassa. 

- Liigakaudet olivat todella kovia. Altavastaajina lähdettiin jokaiseen peliin ja aina sai tehdä kaikkensa. Kokemus oli hyvä, vaikkakin vaativa. RoPS:n joukkue on uudistunut sen jälkeen kun täällä viimeksi pelasin, mutta tosi hyvin olen päässyt porukkaan mukaan. Paluu RoPSiin ja tähän joukkueeseen oli minulle tässä kohtaa erittäin sopiva ratkaisu.

Kauden ensimmäisen ottelun alla Kuustie antoi vastauksia RoPS:n junioreiden ja kannattajien mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Missä haluat kauden aikana eritysesti onnistua?

Tällä kaudella haluan taas nauttia jalkapallosta. Haluan pitää hauskaa kentällä ja uskon, että silloin kaikissa osa-alueissa myös kehittyy eniten.

Mikä on paras muistosi tai lempihetkesi futisurallasi?

Nuorempana pääsin muutaman kerran mukaan nuorten maajoukkueen peleihin. Ne hetket, kun olin avauskokoonpanossa ja pääsi laulamaan Maamme -laulua ovat jääneet hyvin mieleen.  

Kuka oli sinun ensimmäinen valmentaja? 

Kari Koivikko. Hän valmensi minua ONS:ssa pienestä asti aina siihen saakka, että menin naisten joukkueeseen. Arvostan Karia paljon ja olen hyvin kiitollinen kaikesta, mitä olen oppinut häneltä. 

Mikä on sinun lempipelipaikka ja miksi?

Olin pelannut koko urani enimmäkseen laitapakkina, kunnes RoPS:n kaudella 2021 minut laitettiin keskikentälle ja siihen olen sittemmin jäänyt. Tykkään pitää palloa ja meinaan turhautua, jos en saa pallokosketuksia. 

Kuka on RoPS:n edustuksen joukkueessa pelaaja, joka voisi kerätä eniten rahaa sakkokassaan tulevalla kaudella?

Kyllä meillä taitaa sellainen olla, mutta kukaan ei ole vielä ottanut yhtään sakkoa. En osaa vielä sanoa, mutta ehkä se paljastuu, kun sarja alkaa. 

Kuinka monta vuotta olit, kun aloit pelata jalkapalloa?

Varmaankin noin 5-6 -vuotias. Yleisurheilua harrastin myös - tai ainakin kävin kisoissa, vaikka en paljoa treenannutkaan. Uinti oli myös mukana hetken aikaa, mutta jalkapallo on aina ollut ykköslaji. 

Junnuna meillä oli joukkueen treeneissä myös hyvin monipuolista harjoittelua, muun muassa painia ja tanssia.

Mikä on vaikeinta oppia jalkapallossa?

Varmaankin se, että jalkapallo ei kuitenkaan ole koko elämä. Vaikka treenit tai pelit menisivät huonosti, niin se ei tarkoita, että olet huono ihminen. Vieläkin harjoittelen muistamaan sen, että oma arvo ei riipu suorituksesta kentällä. 

Miksi kannattaa tällä kaudella tulla katsomaan RoPS:n naisten pelejä?

Meillä on uudistunut joukkue, sopiva sekoitus hyviä nuoria pelaajia ja kokemusta. Kannattaa tulla katsomaan taitavaa jalkapalloa, uutta ja raikasta RoPSia. 

Viimeisen kysymyksen Huldalle heitti edellinen pelaajahaastateltava, miesten edustusjoukkueen kapteeni Simo Roiha.

Mikä on suurin heikkoutesi jalkapalloilijana ja kuinka teet töitä kehittyäksesi siinä?

Vähän tylsä vastaus voisi olla vasen jalka… Tai ehkä sittenkin pelirohkeus 1 vs 1 tilanteissa kumpaankin suuntaan. Koitan harjoitella tätä ominaisuutta niin, että treeneissäkin menee rohkeasti tilanteisiin eikä päästä itseään helpoimman kautta.  

RoPS:n naisten edustusjoukkueen kauden avausottelu

RoPS – Esse IK
lauantaina 27.4. klo 14.00
Rovaniemen Keskuskentällä

Liput portilta 10 € / 6 € (eläkeläinen, opiskelija, varushenkilö)
Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi

Kausikortit RoPS:n verkkokaupasta

Kanttiini palvelee katsojia!

Naisten pelitilanne Matias Toropainen 800x600
RoPS Naiset pelaavat alkavalla kaudella viime vuoden tapaan Naisten Kakkosen C-lohkossa. Joukkueen lupaavasti sujuneet harjoitusottelut enteilevät hyvää kautta. Kuva: Matias Toropainen.

Luettu 637 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi