Uutisarkisto

Kaikki uutiset

perjantai, 14 kesäkuu 2024 12:52

RoPS:n naiset lauantaina Pietarsaareen

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kuva: Vili Varjus Kuva: Vili Varjus

Joukkueessa ikäviä loukkaantumisia, haussa kauden viides voitto.

Rovaniemen Palloseuran naiset ovat tähän asti edenneet voitosta voittoon Naisten Kakkosen C-lohkossa. Tehtyjä maaleja neljässä pelatussa ottelussa on peräti 24, päästettyjä vain 2.

Yhtä vahvoja otteita kaivataan myös tulevissa peleissä, mikäli haluaa taistella lohkon kärkipaikasta. Sarjassa myös SJK-juniorit suorittavat samalla tasolla ja ovat RoPSin tavoin voittaneet kaikki pelaamansa ottelut.

Ennen kuin RoPS pääsee mittaamaan tasoaan seinäjokisten kanssa, on edessä kaksi vierasottelua sarjassa ja siihen päälle vielä Suomen Cupin ottelu HauPaa vastaan.

Lauantaina 15. kesäkuuta RoPS matkaa Pietarsaareen FC Unitedin vieraaksi. Päävalmentaja Juho Pernun mukaan edellisestä ottelusta löytyi paljon hyvää, mutta edelleen myös kehitettäviä kohteita, vaikka voitto olikin selkeä.

- Nyt olemme valmistautumisessa pyrkineet parantamaan erityisesti pelin avaamis- ja rakentelu vaiheen toimintoja.

FC United on aloittanut kauden hyvin ja on tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä. Edellisessä ottelussa se muun muassa voitti ennakolta erittäin kovana joukkueena pidetyn Vaasan Palloseuran vieraissa lukemin 1-4.

- Olemme valmennustiimin kanssa tutustuneet Unitedin pelaamiseen tarkasti. Heillä on valmentaja vaihtunut ja tämä on näkynyt heidän pelin muuttumisessa enemmän hyökkäysvoittoiseksi pelaamiseksi verrattuna viime vuoteen. Hankala, kokenut ja yhtenäinen joukkue, joka pelaa aggressiivisesti ja kovaa, Pernu analysoi seuraavaa vastustajaa.

RoPS koki edellisessä HauPa-ottelussa ikäviä takaiskuja loukkaantumisten muodossa. Joukkueen vahvuus on kuitenkin ollut laaja ja kovatasoinen vaihtopenkki, eli vaihtoehtoja peluutukseen riittää.

- Kokoonpanosta puuttuu viime pelissä loukkaantuneet Saana Valkama, joka on arviolta noin 4 viikkoa sivussa. Hulda Kuustiellä ei tullut isompaa vammaa, mutta ei ole pelikuntoinen tähän peliin. Julia Heino sen sijaan pystyy olemaan mukana ottelussa, mikä on hyvä asia. Muutoinkin joukkueessa on poissaoloja töiden ja henkilökohtaisten syiden johdosta, eli avauskokoonpanoon tulee muutoksia, Pernu kertoo.

Päävalmentaja odottaa lauantain pelistä kauden tähän asti haastavinta. Myös olosuhteet saattavat näytellä pelissä osansa.

- Kenttä on luonnonnurmella, joka on epätasainen ja pieni kooltaan. Vastustaja pelaa todella fyysisesti, johon meidän pitää pystyä vastaamaan ja olla rohkeita pallon kanssa, vaikka tila ja aika on tiukemmassa. United tulee tuottamaan kaikille vastustajille isoja haasteita kotiotteluillaan, mutta täysi luotto on silti omaan joukkueeseen, että saavutetaan haluttu tulos.


RoPS Naisten tulevia otteluita:

Naisten Kakkonen: FC United – RoPS lauantaina 15.6. klo 15:00, Pietarsaari (FC United 1 Nurmikenttä)

Naisten Suomen Cup: HauPa – RoPS keskiviikkona 19.6. klo 19:00, Virpiniemi

Naisten Kakkonen: Kokkola F10 – RoPS lauantaina 29.6. klo 14:00, Kokkola (Ykspihlaja, Nurmikenttä)

Naisten Kakkonen: RoPS – SJK-j sunnuntaina 7.7. klo 12:00, Rovaniemen keskuskenttä

Luettu 352 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi