maanantai, 16 kesäkuu 2003 01:00

RoPS hukkasi johtonsa loppuhetkillä

RoPS saa olla lopulta kiitollinen, että sai edes pisteen. Rakuunat oli selvästi pelaavampi ryhmä ja olisi toisen jakson rynnistyksellä voinut tehdä useammankin maalin.

Ennen tasoitusta Mikko Kotilainen pääsi yllättäen keskeltä läpi, mutta laukoi voimalla ylärimaan. Läheltä piti tilanteita oli jo jakson alussa. Tero Tahvanainen pääsi nokitusten maalivahti Sandor Matusin kanssa, mutta ei saanut tilanteesta kulmapotkua enempää.

Vieraiden vahvasta otteesta kertoo myös kulmapotkutilasto, jonka Rakuunat voitti 7-4.

Saileti ampui rankkarin ohi

Jossiteltavaa jäi RoPSillekin. Sen lisäksi, että ylöspäin pelaaminen oli vieläkin huonompaa kuin ensimmäisessä kotiottelussa AC Oulua vastaan, joukkue hutiloi avausjakson lopulla rangaistuspotkun. Rakuunoiden toinen toppari Jorma Spets niittasi Tibor Markuksen nurmeen eikä Herkko Holopaisella ollut muuta vaihtoehtoa kuin vielä pallo pilkulle. Zeddy Saileti veti kuitenkin pallon ohi maalin.

1. jaksolla RoPSilla oli puolenkymmentä tekopaikkaa, mutta pallo jumittui joka kertaa maalivahti Heikki Haaraojan hanskoihin.

RoPS-luotsi Gyögy Hamori murehti pelin jälkeen ennen kaikkea hukattuja tilanteita, muttei puhunut pelillistä murheista mitään.

– Tässä ottelussa jäi kaksi pistettä saamatta. Noista paikoista olisi pitänyt onnistua useammin, Hamori totesi. Hän ei kuitenkaan aio vaihtaa rankkarin ampujaa. Sailetilla riittää yhä luottoa.

”Kotipelin taiasta ei tietoakaan”

Manageri Jouko Kiistalle syy tasapeliin oli kristallinkirkas.

– Joukkueelta puuttui liike kokonaan. Mistään kotipelin taiasta ei ollut tietoakaan, näki Kiistala.

Puolustuksessa riitti paineitta 2. jaksolla ja sen jälkeen kun topparikapteeni Petri Jalava joutui reisitällin vuoksi vaihtoon, näyttivät vieraiden hyökkäykset yhä pahemmilta. Tasapeliin johtanut tilanne lähti RoPSin hyökkäyspäästä Tibor Markuksen harhasyötöstä. Nopean vastaiskun päätti Tuomo Heikkilä, jonka veto painui Matusin ohi tolpan kautta muutama minuutti ennen loppua.

RoPS onnistui maalinteossa ainoan kerran runsaan tunnin jälkeen. Hyvin pelannut kärkimies Tibor Markus sai Janne Järviseltä syötön toiseen aaltoon, harhautti puolustajan ja veti alanurkkaan 1-0.

Markuksen pelissä oli muutenkin juonta ja hän oli kotijoukkueen harvoja valopilkkuja. Zeddy Saileti aloitti hyvin, mutta katosi 2. jaksolla kuvasta. Onneksi puolustuksessa on yhä pitoa.

Rakuunoiden valmentajaa Timo Paasolaista tasapeli tyydytti.

– Harva vie täältä täydet pinnat. Mielestäni tämä oli aika hyvä ykkösen matsi ja meiltä toinen jakso kauden parasta peliä tähän mennessä. Tasoitusmaali oli ansaittu, sillä hallitsimme selvästi ja ehdimme hukata hyviä paikkoja.

Paasolaisen mukaan Rakuunoiden kaikki ottelut tähän mennessä ovat olleet tasaisia vääntöjä. Seura ei haaveile liiganoususta vaan pelaa sisulla ja sydämelle sarjapaikasta.

– Meiltä on parhaat pelurit yleensä ostettu liigaseuroihin, joten olemme puhtaasti kasvattajaseura. Pistämme muita ahtaalle sen kun ehdimme.

RoPS etsii vahvistusta

Rakuunoista erottui erityisesti keskikentän pelintekijä Anssi Ripatti, jonka kautta lähes kaikki vieraiden tilanteet lähtivät. RoPSilla vastaavaa pelintekijää ei ryhmässä ole. Muutenkin pelaaja-arsenaali on kaventunut huolestuttavasti. Jouko Kiistalan mukaan seura etsii koko ajan mitat täyttävää vahvistusta hyökkäyspäähän.

– Sellaisen löytäminen kauden tässä vaiheessa ei ole ihan helppo juttu, Kiistala totesi.

Onneksi Petri Jalavan reisivamma oli tälli, joten hän on kunnossa juhannuspaussin jälkeen. Heti juhannuksen jälkeisenä maanantaina RoPS reissaa Suomen cupin otteluun Ylivieskaan (YPa). Torstaina 26.6. odottaa jo kauden ensimmäinen hegemoniaottelu Tornion Pallo-47:ää vastaan Rovaniemellä.