Uutiset

Miehet

torstai, 07 elokuu 2003 03:00

RoPS voi keskittyä päätavoitteeseensa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran tie Suomen Cupissa katkesi odotetusti 6. kierroksella. Liigan kärkisijoista taisteleva Tampere United lähti otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan ja voitti 3-1 (1-0).

 

RoPS:lta sen sijaan oli pois kolme pelaajaa pelikiellon ja kolme loukkaantumisten takia. Siihen nähden varamiespitoinen joukkue antoi yllättävän tiukan vastuksen.

- Teimme ottelusta itsellemme ongelmallisen. Paikkoja oli ratkaista ottelu jo aikaisin, mutta yhtäkkiä peli oli 2-1 kymmenen minuuttia ennen loppua, tuskaili Unitedin valmentaja Ari Hjelm.

Kahden kuukauden sairaslomalta viime lauantaina palannut Jari Niemi teki ensimmäisen ja toisen maalin. Myös hänen mielestään oma joukkue ei onnistunut kovin hyvin.

- Oli vähän pakkopullaa. Asenteessa ei vikaa ollut, siitä ei jäänyt kiinni, Niemi sanoi.

Marijanovicilla vaisu ilta

RoPS olisi saattanut jopa voittaa ja "joutua" matkustamaan ensi sunnuntaina Myllykoskelle cupin puolivälierään, jos maalivahti Ratko Marijanovic olisi onnistunut vähän paremmin.

- Maalivahti pelasi aika kulmikkaan näköisesti. Se ei ottanut keskityksiä, vaikka olisi voinut. On tällä kentällä parempiakin nähty, Niemi kommentoi.

Pahin virhe sattui kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun viidennen ottelunsa pelannut Marijanovic olisi pystynyt katkaisemaan Antti Ojanperän keskityksen. Mies jähmettyi maaliviivalle ja Mika Lahtinen puski ratkaisevan 3-1-maalin.

- Maalivahti on parempi kuin mitä tämä ottelu antoi ymmärtää. Meillä oli kokoonpano, joka pelasi ensimmäisen kerran. Yhteispeli ei aina toiminut, myönsi RoPS:n valmentaja György Hamori.

Norbert Kerenyi, Dejan Godar ja Mika Gröhn olivat pelikiellossa, Juho Kirjonen, George Chilufya ja Matias Turpeinen loukkaantuneina. Avauksessa oli useita A-junioreita, joita ei ennen kautta ilmoitettu edes kokoonpanoon.

- Juniorimme näkivät mitä on pelata Suomen huippuja vastaan. Se poikii jotain tulevaisuudessa. Olen varma että monella on nyt hyvä fiilis sisällään, kun he pystyivät pelaamaan tasapäisesti, Hamori pohti.

RoPS sai ainoan maalinsa 78. minuutilla, kun otteluun 59. minuutilla vaihdettu Zeddy Saileti antoi vapaapotkun 35 metristä. Kukaan ei mennyt väliin ja kerran maasta pompannut pallo yllätti Mikko Kavenin Unitedin maalissa.

- Pelaajaruuhka Mikon edessä oli melkoinen. Voi kysyä, miksei heistä kukaan mennyt tilanteeseen. Ei tuo ollut kenenkään maali, Hjelm kiisti arviot Kavenin nukkumisesta.

RoPS:n parhaat pelaajat olivat Saileti, toppari Petri Jalava ja keskikentän Mika Hänninen.

RoPS oli ennen eilistä voittanut cupissa kolme ottelua, kaikki vieraissa. Ensin kaatui Kajaanin Haka 6-0, sitten Joensuun Jippo 1-0 ja lopuksi Ylivieskan Pallo 4-0. Turpeinen, Hänninen, Saileti ja Janne Järvinen tekivät cupissa kaksi maalia mieheen.

RoPS: Ratko Marijanovic - Ville Syväjärvi, Jari Gröhn (59. Zeddy Saileti), Petri Jalava, Juha Majava - Goran Nestorov, Matti Kutila, Ville Ylipaavalniemi, Mika Hänninen, Jouko Turpeenniemi - Tibor Markus.

Juha Aaltonen
2003 Lapin Kansa

Luettu 1668 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi