Uutiset

Miehet

keskiviikko, 18 helmikuu 2004 02:00

Uusia kasvoja Ounashallin hiekalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

- Onpa paljon ukkoja harjoituksissa, hämmästelee Rovaniemen Palloseuran viime syksynä liigaan luotsannut kapteeni Petri Jalava kun joukkue on ensi kerran koolla koko komeudessa Ounashallissa.

 

RoPSin vahvuuteen liittyi tiistaina joukkueen kuusi vierastyöläistä sekä unkarilainen valmentaja György Hamori. Pelaajien ulkoinen olemus kertoo, että kotimaassa on tehty muutakin kuin nautittu elämästä. Mahdolliset aukot kuntopohjassa huomataan kyllä pian ja ne ehditään korjata viimeistään 7. päivään toukokuuta mennessä, jolloin Jalkapalloliiga starttaa.

Harjoituksissa on myös aivan uusia kasvoja. Ounashallin hiekkaa kuopivat ensi kerran Helsingin Jalkapalloklubista RoPSiin siirtynyt unkarilainen laitalinkki Lazlo Fekete, kroattihyökkääjä Zoran Bogesic sekä viime kaudella KooTeePeessä Kotkassa pelannut turkulainen keskikenttämies Petri Lehtonen.

Mäkäläinen lupaava maalivahtikokelas

Maalivahtien harjoitusvahvuus on kolme, sillä Ratko Marijanovicin ja A-juniorivahti Risto-Pekka Söderlundin seurana on Tero Mäkäläinen.Hän pelasi viime kaudella Lappeenrannan Rakuunoissa, joka ilmoitti tiistaina luopuvansa I divaripaikastaan. Mäkäläinen on näytillä RoPSissa ja pelaa ensi viikonvaihteen Luulajan turnauksessa.

- Hän on oikein lupauksia antava tyyppi, hyvä ja nopea kaveri jaloilla, puntaroi RoPSin manageri Jouko Kiistala maalivahtikokelasta.

RoPSin pelaajapakka ei ole vielä täysin valmis. Sopimuspelaajia on 17 ja haussa ovat vielä toinen maalivahti ja vasen pakki. Molemmille paikoille on periaatteessa jo mies tiedossa. Mäkäläinen on ykkösehdokas maalivahdiksi, mutta puolustajan nimeä Kiistala ei vielä kerro. Sen verran hän paljastaa, että ehdokas on liigapelaaja.

- Ulkomaalaiskiintiö joukkueessa on täynnä kun Zeddy Saileti tulee 9. päivä maaliskuuta. Siinä vaiheessa mahdollisissa hankinnoissa on aikalisä. Jos jotakin radikaalia tarvetta myöhemmin ilmenee, tilanne muuttuu.

Luulajassa 3-5 ottelua

Kauden ensimmäiset harjoitusottelut RoPS potkii ensi viikonvaihteessa Ruotsin Luulajassa 16 joukkueen turnauksessa. Vastassa on lähinnä Ruotsin II ja III divisioonan joukkueita. Pitkällä kaavalla vastaan voi tulla myös toinen lappilainen liiganousija TP-47, mikäli joukkueet etenevät turnauksen finaalivaiheeseen.

Perjantai-iltana RoPS kohtaa Sandviks IK:n ja lauantaina Infjärdens SK:n sekä Sunderby/GIF:n. Lohkojen kaksi parasta jatkavat sunnuntaina pudotuspeleissä. RoPS pelaa viisi ottelua jos selviytyy finaaliin asti.

- Ruotsalaiset joukkueet - olivatpa ne miltä tasolta tahansa - pelaavat aina tosissaan ja hyvällä asenteella, joten luvassa on kunnon pelejä, ennakoi Jouko Kiistala.

Luulajassa pelataan Arcus-hallissa kumirouhekentällä. Peliaika on 2x30 minuuttia.

Viikkoa myöhemmin starttaa liigacup, joka vie RoPSin Lahden suurhalliin. Siellä kohdataan 28. helmikuuta TP-47.

- Liigacup tarjoaa ennen kaikkea hyviä harjoituspelejä. Meille cup tietää matkustamista, mutta niin pitkälle pyritään kuin rahkeet riittävät, vakuutti Kiistala.

Liiganousulla myönteinen signaali

Kiistala odottaa mielenkiintoista liigaa. Häntä kiinnostaa mm. se, ovatko liigan suuret seurat yhä yhtä suuria. Seurat ovat pudottaneet liigajoukkueiden budjetteja lähes laidasta lukien 10-30 prosenttiin. Tämä on tiennyt pelaajarinkien kaventumista. RoPSin budjetti on puolestaan kasvanut, mutta sille tasolle, mitä se oli viimeisinä liigavuosina ennen kahta divisioonakautta.

- Ensi kausi mennään hieman yli 600000 euron budjetilla. Samaan tasoa ovat minun tietojen mukaan ainakin FC Hämeenlinnan ja Jaron budjetit. Meillä ei ole koskaan ollut mahdollisuus pröystäillä budjeteilla, tuumi tarkan euron miehenä tunnettu Kiistala.

RoPSin paluu kuningaslajissa maan pääsarjaan on Kiistalan mukaan otettu ilolla vastaan mm. yhteistyökumppaneiden taholta.

- Nousulla oli selkeästi positiivinen vaikutus. Se takaa sillekin puolelle valtakunnallista näkyvyyttä. Meidän tehtävä on nyt huolehtia uskottavuudesta eli tavoitteena on rakentaa joukkue, jolla myös menestytään liigassa, Kiistala summasi.

 

RoPSin pelaajarinki liigacupissa: 1 Ratko Marijanovic, 2 Ville Syväjärvi, 3 Petri Jalava, 4 Matti Kilpelä, 5 Petri Lehtonen, 6 Norbert Kerenyi, 7 Matias Turpeinen, 8 Dejan Godar, 9 Zeddy Saileti, 11 Juha Majava, 12 Tero Mäkäläinen, 14 Jarno Koivisto, 15 Zoran Bogesic, 16 Laszlo Fekete, 19 Mika Hänninen, 21 Ville Ylipaavalniemi, 22 Mika Gröhn, 23 Goran Nestorov, 24 Risto-Pekka Söderlund.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1272 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi