Uutiset

Miehet

maanantai, 19 huhtikuu 2021 07:09

Tehokkaasti mahdollisuutensa käyttänyt AC Oulu kaatoi RoPSin harjoitusottelussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

RoPS ja Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut AC Oulu kohtasivat Rovaniemen Keskuskentällä harjoitusottelussa. RoPS teki ottelun ensimmäisen maalin, mutta vierailijat nousivat takaa ohi ja voittivat 2-1-lukemin.

Tyhjille katsomoille pelattu harjoitusottelu RoPSin ja AC Oulun välillä tarjosi tasokasta jalkapalloa pian alkavien sarjakausien kynnyksellä. Vaikka joukkueiden välillä onkin yksi sarjaporras, palveli ottelu molempia erinomaisesti, sillä kamppailu oli tasainen koko 90 minuuttia. Tiukka ottelu kääntyi tällä kertaa oululaisille, ja lopputulos oli RoPS-valmentaja Mikko Mannilalle kova pala purtavaksi vaikka kyseessä olikin harjoitusottelu. Kotijoukkueen luotsi koki, että tarjolla olisi ollut enemmän.

- Olo on tietenkin pettynyt. Loimme enemmän hyviä maalipaikkoja kuin vastustaja, mutta lihaa ei jäänyt kotiin vietäväksi, Mannila sanoi ottelun jälkeen.

- Vaikka tämä olikin harjoituspeli, niin kyllä häviäminen ottaa aina kupoliin.

RoPS siirtyi ottelussa johtoon noin 10 minuutin pelin jälkeen, kun Veka Pyyny kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Tuore hyökkääjähankinta Srdjan Vujaklija ei pilkulta erehtynyt vaan vei isännät 1-0-johtoon. Tauolle mentiin kuitenkin AC Oulun johdossa, kun Aapo Heikkilä ja Jere Kallinen onnistuivat maalinteossa. Varsinkin oululaisten jälkimmäinen maali oli harmittava, sillä se syntyi lähes tyhjästä.

- Ensimmäisellä jaksolla meidän olisi pitänyt puolustaa paremmin, Mannila kertasi ensimmäisen jakson tapahtumia.

Vaikka RoPS ei onnistunutkaan toisella jaksolla tekemään tarvittavaa tasoitusmaalia, näki Mannila toisen puoliajan esityksessä paljon positiivista.

- Minua tyydytti se, miten me saimme toisella jaksolla parannettua pelaamistamme. Uskallettiin nostaa linjaamme, saimme prässimme toimimaan ja sitä kautta luotua AC Oululle kiirettä. Mielestäni toinen puoliaika oli ihan hyvä esitys vaikka maali jäi puuttumaan.

RoPSin kirin viimeisin terä tylsyi ottelun loppuhetkillä, kun Sacha Petshi ajettiin kentältä ulos toisen keltaisen kortin myötä.

- Tällaiset tappiot ovat todella raskaita, mutta samalla nämä tulee nähdä opettavaisina tapahtumina. Saimme jälleen informaatioita siitä, missä me menemme joukkueena ja mitä asioita meidän on parannettava.

Positiivista ottelussa oli myös se, että peliminuutteja saatiin jaettua runsaasti useille pelaajille. RoPSilla peliaikaa sai yhteensä 16 pelaajaa. Mukana oli muun muassa loukkaantumisestaan toipunut Simo Roiha, jonka lisäksi kentällä nähtiin myös iso lista muita oman kylän poikia.

RoPS 1-2 AC Oulu
1-0 Srdjan Vujaklija rp. 10'
1-1 Heikkilä 13'
1-2 Kallinen 33*

RoPSin kokoonpano
1 Miikka Mujunen
15 Jussi Niska
18 Veka Pyyny <-> Roiha 63'
19 Tuomas Kaukua <-> Lutumba-Pitah 72'
37 Joona Lahdenmäki
38 Otto Kemppainen <-> Sipola 63
46 Mohammed Adams
49 Luka Kuittinen
55 Vili Saarikoski <-> Hänninen 74'
56 Sacha Petshi
57 Srdjan Vujaklija <-> Luiro 74'

Vaihtopelaajat
12 Mikko Rantala
26 Eerik Kantola
28 Jarkko Luiro -> Vujaklija 74'
39 Kirill Bullat
40 Simo Roiha -> Pyyny 63'
44 Sami Sipola -> Kemppainen 63'
45 Vertti Hänninen -> Saarikoski 74'
50 Miska Ylitolva
51 Sampo Ala-Iso
52 Didis Lutumba-Pitah -> Kaukua 74'

Luettu 1801 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi