Uutiset

Miehet

sunnuntai, 29 helmikuu 2004 02:00

TP-47 edelleen RoPSia edellä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tornion Pallo-47 on edelleen voittamaton joukkue Rovaniemen Palloseuralle. Lappilaisten toinen derby tällä kaudella päättyi Lahden suurhallissa torniolaisten 2-0 (0-0) voittoon. Keijo Huusko ja Tommy Torvikoski laukoivat TP:n maalit liigacupin ottelussa.

 

Lahden reissu oli torniolaisille onnistunut, sillä perjantain tasapelin myötä TP:llä on hyvät mahdollisuudet taistella liigacupin lohkovoitosta. TP kohtaa liigacupin viimeisessä ottelussa Jaron Pietarsaaren hallissa kahden viikon kuluttua.

TP-47 oli hienokseltaan niskan päällä kaiken aikaa ja ansaitsi voittonsa. RoPS aristeli selvästi Lahden hallin pelialustaa. Torniolaisilla oli samoja ongelmia perjantain pelissä, mutta RoPSia vastaan TP:llä oli jo huomattavasti parempi tuntuma Lahden hallin vanhanaikaiseen muovinurmeen. RoPSin managerin Jouko Kiistalan mukaan Lahden halli soveltuu harvinaisen huonosti virallisiin otteluihin.

- Valtakunnasta löytyy jo useita huomattavasti parempia alustoja hallipeleihin, Kiistala huomautti.

Ulosajosta ratkaisu

Maalittoman avausjakson jälkeen pelin ratkaisuksi muodostui RoPSin toppari Petri Jalavan ulosajo toisen jakson alussa.Punainen kortti heilahti karkuun pyrkineen Roman Mirochnichenkon kaatamisesta. Erotuomari Heikki Pajunen teki ratkaisunsa avustavan linjamiehen liputuksen jälkeen.

- Täysin ihmeellinen tuomio. Molemmat tavoittelivat palloa ja Miroshnichenko kaatui omia aikojaan. Eikä Jalava ollut tilanteessa edes alimpana miehenä, joten siinäkin mielessä ulosajo oli rankka ja väärä tuomio, Kiistala purnasi. Tornion valmentaja Kari Vaalto piti puolestaan tuomarin ratkaisuja selvänä asiana.

TP ei saanut maalia vielä ulosajosta tuomitusta vapaapotkusta, mutta vain kaksi minuuttia myöhemmin (54. min) Keijo Huusko pääsi vapaasti puskemaan avausosuman Pekka Kainun tarkasta keskityksestä.

RoPS ei pystynyt vajaamiehisenä hätyyttelemään Tornion takalinjoja kuin satunnaisesti ja tasoituspaikat olivat vähissä. Paras tilanne siunaantui Zoran Bogesicille, joka sai hyvän läpisyötön, mutta ei ehtinyt palloon käsiksi.

Lopullisen niitin ottelulle isku vartti ennen loppua Tommy Torvikoski. Mies pääsi vapaasti laukomaan etuylänurkkaan, kun RoPSin puolustus ei saanut siivottua Tarmo Koivurannan keskitystä.

RoPS ei päässyt missään vaiheessa omalle tasolleen. Syötöt eivät olleet kohdallaan ja muutenkin peli oli melkoista hakemista. Takaiskuiltakaan joukkue ei välttynyt. Matti Kutila muljautti nilkkansa avausjakson puolivälissä ja tilalle tuli Ville Syväjärvi. Maalivahti Ratko Marjanovic torjui hyvin, mutta ei voinut torniolaisten osumille mitään.

Keijo Huusko kova vahvistus

Laajemmalla materiaalilla Lahteen matkustaneet torniolaiset olivat vaihtaneet perjantaista avauskokoonpanoon neljä tuoretta miestä, joista Jaakko Isteri, Jussi Hakasalo ja Jarno Tenkula tosin pelasivat jo Jazz-ottelussa toisen jakson.

- Tämä oli meiltä selvintä pelinhallintaa mitä koskaan RoPS:aa vastaan. Hakasalo, Isteri ja Koivuranta ottivat keskikentän haltuun ja RoPS ei saanut ottelussa yhtään selvää maalintekopaikkaa. Heidän paras pelaajansa oli maalivahti Marjanovic, Vaalto totesi ja kiitteli koko joukkueen hyvää työmoraalia molemmissa otteluissa.

Lahden turnaus osotti, että Tornio on onnistunut hyökkääjähankinnassaan. Keijo Huusko teki vahvan paluun kotimaan kentille maalaamalla molemmissa otteluissa.

RoPS: Ratko Marjanovic; Juha Majava, Petri Jalava, Goran Nestorov, Norbert Kerenyi; Mika Gröhn, Petri Lehtonen, Dejan Godar, Matti Kutila (25. Ville Syväjärvi); Mika Hänninen (75. Ville Ylipaavalaniemi), Zoran Bogesic.

TP-47: Aleksander Mishtsuk; Sakari Hiukka, Ilja Fomitsev, Anatoli Bulgakov; Jarno Tenkula (Tommy Torvikoski), Tarmo Koivuranta (Kim Kaijalainen), Jussi Hakasalo, Jaakko Isteri (Tommi Halonen), Pekka Kainu (Juha Saario); Roman Miroshnichenko (Jari Hasa), Keijo Huusko.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1487 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi